FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA 3-1

EXCLUSIV „Un pic inexplicabil” » Ce nu i-a plăcut lui George Ogăraru la naționala României + De ce nu se poate schimba gazonul în Ghencea

George Ogăraru, alături de Radu Drăușin / Sursă foto: Facebook +43   FOTO
George Ogăraru, alături de Radu Drăușin / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 04:56 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 09:58

George Ogăraru, 44 de ani, fostul fundaș dreapta al naționalei României, pentru care a bifat 11 selecții, în prezent coordonator al academiei celor de la Steaua București, a oferit mai multe concluzii „la cald” după victoria reușită de „tricolori” în fața Lituaniei, scor 3-1, în Nations League.

Prezent în loja din Ghencea pentru a urmări meciul naționalei cu Lituania, George Ogăraru a intervenit la GSP Live imediat după fluierul final, unde a analizat aspectele pozitive și minusurile identificate în abordarea selecționatei lui Lucescu. Fostul fundaș de bandă nu a înțeles de ce România a cedat inițiativa după golul egalizator al balticilor.

VIDEO. George Ogăraru, nedumerit de abordarea României la 1-1: „Am cedat inițiativa, greșeli destul de grave”

„Am început foarte bine, ne-am bucurat foarte mult de un joc spectaculos, cu pase din una, două atingeri, cu un gol spectaculos, extraordinar, după o fază impresionantă. Am crezut că va fi un meci ușor după golul nostru, dar s-a dovedit a nu fi așa.

Au marcat și ei un gol foarte frumos, iar apoi meciul s-a întors un pic în favoarea lor. Un pic inexplicabil, am cedat inițiativa și am avut și niște greșeli destul de grave și pe contraatac, dar și pe tranziții. N-am mai fost așa lucizi în faza de construcție, a fost un moment dificil pentru noi, dar am scăpat datorită VAR-ului.

Și am preluat conducerea tot datorită VAR-ului, apoi am închis meciul după o combinație Alibec - Mitriță de asemenea extraordinară, de apreciat. Doi jucători considerați de-a lungul timpului destul de egoiști, individualiști au dat acum un exemplu de altruism, combinațiile lor s-au terminat cu un gol”, a declarat Ogăraru.

România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
Mircea Lucescu. România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
+38 FOTO

„Gazonul din Ghencea nu se schimbă, ar fi costuri foarte mari”

Foarte apropiat de situația de la Steaua, Ogăraru a explicat ulterior care sunt motivele pentru care gazonul din Ghencea nu va fi schimbat prea curând. Suprafața de joc s-a prezentat în condiții modeste la meciul cu Lituania, un aspect reclamat inclusiv de către selecționerul Mircea Lucescu.

„Într-adevăr, gazonul arată rău, iar motivele sunt multiple. Nu știu dacă eu sunt cel mai în măsură să le explic...

Cu siguranță că gazonul are nevoie de o pauză în momentul de față ca să-și revină. Nu știu dacă poate fi schimbată suprafața, este un gazon hibrid și sunt costuri foarte mari pentru a schimba un astfel de teren, plus că ar necesita foarte mult timp, pe care nu-l avem în plin campionat”, a punctat fostul fundaș dreapta al primei reprezentative.

Noi nu am putut pune în valoare calitatea noastră, terenul a fost execrabil. Nu s-a putut juca. A sărit mingea pe contraatacuri, la gol a fost greșeala lui Stanciu chiar din cauza gazonului.

- Mircea Lucescu, selecționer România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Superliga
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (20)
FcFcsb_e_SteauaBucuresti
FcFcsb_e_SteauaBucuresti  •  10 Septembrie 2024, 17:26

Asta inseamna stadion administrat de Csa! Foarte nine ca nu mai joaca acolo si pacat deexiurile jucate acoli si de banii intrati in buzunarele generalilor care au falimentat,vandut si clonat Steaua!

dragan
dragan  •  10 Septembrie 2024, 17:21
Postat de valentindragobete pe 10 Septembrie 2024, 14:54

Lasă-l pe domn dragan, ce-l interesează pe dumnealui starea terenului? Pe el îl interesează să scrie mare și frumos pe pista din jurul terenului, cu var alb: bine "a-ți" venit, iar în vale să curgă un "riu" mititel !

de ce m-ar interesa starea terenului? inteleg ca geniul (capabil) lucescu e un om ocupat, dar stiu ca geniul respectiv are un staff format din 14 mini-genii! unul, macar unul, putea sa vada daca terenul de joc e apt pentru un meci de fotbal inter-tari! nu (si) pentru asta sint platiti?

dragan
dragan  •  10 Septembrie 2024, 16:02
Postat de conicor2008 pe 10 Septembrie 2024, 14:39

Serios?!!? Pai daca matale ai dat vreodata in besica pe maidane, e ok. Si eu am jucat in spatele blocului, pe islaz, pe terenuri de beton, zgura sau asfalt ... . Dar am jucat si pe gazon. Fotbalul profesionist nu se poate juca "oriunde, pe orice teren"! Pentru calitate iti trebuie un gazon pe masura, asa iti poti etala valoarea si calitatile. Chiar crezi ca Messi sau Ronaldo ar performa la acelasi nivel pe un gazon ca cel de aseara din Ghencea?!

da, cred ca Messi si Ronaldo ar performa! de altfel, Messi a jucat, cu Argentina, pe un teren asemanator! la Bucuresti! a vomat (des) in timpul partidei, dar va asigur ca nu din cauza starii terenului! in La Paz, in Bolivia, a jucat pe un teren mult mai prost ca cel din Ghencea si a facut-o foarte bine!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close