FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - U CRAIOVA

ANALIZĂ Încă un motiv pentru care U Cluj este lider autoritar. Detaliul extraordinar care se vede și în rezultate

Articol de , - Publicat sambata, 21 septembrie 2024, 17:11 / Actualizat sambata, 21 septembrie 2024 18:15

U Cluj a folosit cei mai puțini jucători dintre echipele Ligii 1, 21 la număr, dintre care 7 au fost mereu titulari. Penultimul sosit în rândul alb-negrilor, Răzvan Oaidă este al 9-lea jucător din lotul clujenilor cu peste 150 de meciuri în Superligă, liderul fiind Nistor - 451 prezenţe

U Cluj este într-un moment extrem de favorabil: conduce Liga 1, are meci mâine seară cu Universitatea Craiova și, indiferent de rezultat, tot va rămâne în fotoliul de lider.

Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău este una dintre cele două formații neînvinse ale campionatului. Cealaltă, Oțelul Galați, ocupă locul secund, la 4 puncte distanță.

Să înțelegem ce am făcut bine de am ajuns să fim pe primul loc și să continuăm cu aceeași modestie, aceeași stare de spirit, care ne-a caracterizat și ne-a făcut să fim niște luptători. Nu trebuie să ne admirăm prea mult, începând de la mine și până la ultimul de la echipă
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

7 dintre elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au fost titulari în fiecare etapă

Un detaliu care demonstrează că U Cluj este o echipă compactă, bine conturată, jucătorii oferind o lecție de fotbal total în precedenta etapă, în Giulești, la 2-0 cu Rapid.

Doar 21 de jucători a utilizat U Cluj în primele nouă runde, cei mai puţini dintre toate competitoarele. Şapte dintre ei au început titulari în fiecare etapă: Gertmonas, Boboc, Masoero, Iulian Cristea, Chipciu, Nistor și Bic.

După cum bine se observă, Sabău a putut alinia toată linia defensivă meci de meci în primele nouă etape! Nu întâmplător „Șepcile roșii” au cea mai bună apărarea a campionatului - din nou, alături de Oțelul -, doar patru goluri încasate.

Singurele echipe ce-au marcat în poarta ardelenilor sunt FCSB (1), Hermannstadt (1) și CFR Cluj (2), Hermannstadt (1).

468de minute fără gol încasat a adunat U Cluj în campionat, record în acest sezon al Superligii

9 fotbaliști cu peste 150 de meciuri în Superligă

Ioan Ovidiu Sabău mai are un atu: în afara unui lot compact, U Cluj are fotbaliști cu experiență, pe lângă care pot crește tinerii clubului, Silaghi, de exemplu, unul dintre remarcații duelului din Giulești, dar care-i ajută și pe străini să se adapteze mai repede.

Răzvan Oaidă este al 9-lea jucător din lotul clujenilor cu peste 150 de meciuri în Superligă, liderul fiind Nistor - 451 prezenţe.

10naționalități coabitează în vestiarul lui U Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
Luar
Luar  •  21 Septembrie 2024, 20:01

Incerci sa bagi batul prin gard degeaba, veziti de echipa ta din deal si de nevasta sa nu patesti ca Dan Petrescu.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  21 Septembrie 2024, 19:22

“Nu trebuie să ne admirăm prea mult, începând de la mine și până la ultimul de la echipă“ Oare cine-i ăla? Ultimul? Că primul e clar că e mister cel modest, care nu se admiră prea mult; doar puțin și nu în oglindă.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează