FOTBAL  »  Superliga  »  TINERE TALENTE

EXCLUSIV Omul care l-a descoperit pe Tătărușanu are un nou pariu în fotbalul românesc: „Am avut șansa să dau peste el!”

Ciprian Tătărușanu / foto: Imago Images
Ciprian Tătărușanu / foto: Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 23 septembrie 2024, 18:09 / Actualizat luni, 23 septembrie 2024 19:43

Viorel Dumitrescu, ultima dată antrenor cu portarii la Gloria Buzău în mandatul lui Andrei Prepeliță, este cel care a văzut potențialul lui Ciprian Tătărușanu (38 ani) încă de pe vremea când era doar un junior la Juventus București. Acum mizează pe Alessandro Lăpădat (19 ani).

Viorel Dumitrescu este un bun cunoscător al ligilor din România. El a fost întrebat de reporterii Gazetei dacă vede un „nou Tătărușanu” în fotbalul românesc.

Dumitrescu a pronunțat numele lui Alessandro Lăpădat, un tânăr portar în vârstă de 19 ani care în prezent apără în Liga a 3-a, la CSC Peciu Nou. Dumitrescu a remarcat jocul bun de picior al acestuia, dar și modul în care iese pe centrări.

Viorel Dumitrescu, despre Alessandro Lăpădat: „Un joc de picior impresionant, cu ieșiri pe centrări impresionante”

Omul care l-a descoperit pe Tătărușanu are un nou pariu în fotbalul românesc: „Am avut șansa să dau peste el!”
Alessandro Lăpădat (n.r. la balon)

„Nu știu. Am avut șansa să dau peste un copil de la Timișoara. Îl cheamă Alessandro Lăpădat, un tip cu foarte multe calități. Am lucrat vreo șase luni la Gloria Buzău, a apucat să apere un singur meci, ultimul meci la Csikszereda, unde am câștigat cu 1-0. Și a apărat fenomenal. Dar până atunci, în săptămânile în care ne-am antrenat împreună, mi-a arătat că e un tip de mare viitor.

Tot așa, cu un joc de picior impresionant, cu ieșiri pe centrări impresionante. Dar momentan apăra în Liga 3, la Timișoara. Sper să revină cât mai curând. Pentru că, sincer, nu prea am văzut până acum portari tineri cu atâtea calități. Mă refer aici la joc de picior și ieșit pe centrări. Că așa, de scos mingi, reflexe, agilitate, mai toți au.

Portarii de mici se văd dacă au ceva pentru viitor, dacă vor exploda sau nu. Au acea răutate, acea stare de spirit pe care trebuie să o aibă, cu care te naști, de fapt, pentru că asta nu dobândești la antrenamente. Să fii curajos, să citești bine jocul. Sunt lucruri cu care te naști. E adevărat că se și antrenează în timp, dar dacă nu te naști cu talentul ăsta, cu harul ăsta, nu poți să progresezi, bați pasul pe loc și devii un portar mediocru.

Toți care să apucă de meseria asta au o nebunie, că altfel nu s-ar apuca. Adică să stai în fața unei mingi, să o aperi... Trebuie puțin curaj, nu? Dar trebuie să fii și inteligent. Trebuie să știi să citești jocul, trebuie să știi să te poziționezi, lucruri care sunt foarte importante în fotbalul de azi. N-ați văzut? Portarii se poziționează din ce în ce mai sus. De fapt, portarul e al 11-lea jucător de câmp.

Nu mulți portari am văzut din România care să facă lucrul acesta. Fiecare are câte o calitate, dar nu am văzut un portar complet, care să joace sus, cum de altfel era Tătărușanu. Avem acum, prin Florin Niță, un continuator la echipa națională, dar și el este la sfârșit de carieră”, a spus Viorel Dumitrescu pentru GSP.ro.

Cine e Alessandro Lăpădat

Alessandro Lăpădat este un portar cu fizic impozant și cu o poveste specială. A început fotbalul la 7 ani, pe poziția de fundaș dreapta. La 11 ani a urmat schimbarea, trecerea între buturi. A impresionat la un turneu de juniori și a fost invitat în probe la Barcelona, dar a ratat șansa din cauza vremii, apoi o accidentare l-a ținut blocat.

Omul care l-a descoperit pe Tătărușanu are un nou pariu în fotbalul românesc: „Am avut șansa să dau peste el!”
Alessandro Lăpădat

De-a lungul carierei a trecut pe la juniorii Ripensiei, Phoenix Buziaș și Gloria Buzău. În acest moment aparține de clubul italian Portoguaro, dar este împrumutat la Peciu Nou, în Liga 3 din România.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Golul caraghios primit de Rapid a declanșat haosul la Clinceni » Probleme în mai multe sectoare ale stadionului
Superliga
Golul caraghios primit de Rapid a declanșat haosul la Clinceni » Probleme în mai multe sectoare ale stadionului
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (1)
Vardy.Party
Vardy.Party  •  23 Septembrie 2024, 19:00

Hai sa ne băgam si noi in seamă, ca e luni si nu prea sunt subiecte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează