FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Noul puști-minune din Superligă vrea să calce pe urmele lui Dennis Man » Detaliul care îl face perfect pentru Rapid

La doar 19 ani, extrema Rareș Pop e noul om decisiv al Rapidului. +42   FOTO
La doar 19 ani, extrema Rareș Pop e noul om decisiv al Rapidului.

Articol de , - Publicat marti, 24 septembrie 2024 23:35 / Actualizat marti, 24 septembrie 2024 23:42

La doar 19 ani, extrema Rareș Pop e noul om decisiv al Rapidului. Venit în vară de la UTA, după ce fusese antamat încă din iarnă, adolescentul a adunat 7 prezențe în tricoul alb-vișiniu, marcând trei goluri. Dintre acestea, două au venit în partida cu Unirea Slobozia, 2-1. Pe lângă calitățile tehnice, noul puști-minune din Giulești e descris ca fiind foarte puternic din punct mental și emoțional.

Născut la Arad, pe 14 iunie 2005, Pop este un produs al academiei celor de la UTA. Și speră să urmeze pașii altui jucător renumit dat de arădeni, Dennis Man, cumpărat de FCSB, tot la o vârstă fragedă.

A debutat pe prima scenă a fotbalului românesc pe 1 mai 2022, când a intrat în ultimele 10 minute ale unui meci cu FCU Craiova, în locul lui David Miculescu. A mai adunat în acel final de sezon alte două prezențe, toate sub comanda lui Ionuț Badea. Iar din sezonul următor a devenit tot mai prezent în echipa arădenilor: 31 de meciuri în seoznul 2022-2023 și 38 în sezonul 2023-2024.

Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
+37 FOTO

Portretul lui Rareș Pop: detaliul care-l face ideal pentru Rapid

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, Laszlo Balint, unul dintre foștii antrenori ai lui Rareș Pop, a vorbit despre calitățile extremei de la Rapid. Dezvăluie cum i-a schimbat postul de la UTA și explică de ce formația alb-vișinie una perfectă pentru jucător.

- Domnule Balint, ați lucrat cu Rareș Pop la începutul carierei. Cum l-ați caracteriza?
- Eu mă bucur pentru Rareș. Așteptam acest moment. A fost ceva special. Să decizi un meci pentru o echipă ca Rapid... E un moment special pentru el și sunt convins că l-a savurat. Dar îl merita. Are calitățile necesare. Are un mental foarte puternic și rezistă foarte bine la presiune. La un moment dat chiar îmi spunea că se bucură foarte mult de meciurile cu miză, de meciurile în care stadionul e plin. E clar că, din punct de vedere mental și emoțional, are structura necesară pentru a ajunge un jucător de top. El este pregătit 100% să dea randament la o echipă ca Rapid.

- Cum v-a atras atenția?
- Când am venit eu, el era deja integrat în echipă. Doar că juca pe un post care, din punctul meu de vedere, nu i se plia. Juca inter, mijlocaș ofensiv sau număr 10. El are calități de winger, de extremă. Am început să-l folosesc în bandă și a dat un randament foarte bun. E foarte dezinvolt în joc, are personalitate și calitate în duelurile unu contra unu, mai ales în ultima treime. Se vedea încă era mai tânăr, de când era crud pentru prima ligă. De atunci a prins experiență și a făcut acest pas la Rapid, o echipă importantă. Și a fost transferat o sumă importantă pentru campionatul nostru. Iar acum se impune la Rapid. Și o face prin valoare, nu prin prisma regulii U21. Are potențial pentru a deveni o soluție viabilă pentru echipa națională.

- Îl vedeți devenind tot mai important la Rapid?
- Da. Oamenii de la Rapid care au decis să investească o sumă considerabilă în transferul lui Rareș au luat o decizie foarte bună. Va crește foarte mult pentru că are potențial. Nu vorbesc doar de calitățile tehnico-tactice. Mentalul e foarte puternic și se descurcă într-un mediu în care e mereu presiune. Are abilitatea, din ce în ce mai rară, de a face diferența în ultima treime prin acțiuni individuale sau execuții. E o calitate foarte importantă. E foarte important să ai abilitatea de decide faze sau chiar meciuri prin acțiuni individuale.

600.000 de euroe cota lui Rareș Pop, potrivit transfermarkt

- Credeți că îl va ajuta colaborarea cu Marius Șumudică, un antrenor recunoscut că are o relația apropiată cu jucătorii săi.
- Din afară, Șumudică pare un antrenor care dezvoltă o relație bună cu grupul, dar și individual. Sunt convins că are acea pedagogie necesară pentru a scoate maximum din Rareș. E genul de jucător care are nevoie de încredere. Și cred că încrederea primită l-a făcut să fie atât de dezinvolt. Să nu uităm că la primul meci al lui Șumudică a fost titular și chiar a marcat. Iată că acum reușește o dublă și decide meciul. E clar că există o legătură între prezența lui Marius Șumudică și această dezinvoltură și randamentul lui Pop”, a spus Laszlo Balint pentru GSP.ro.

Rapid l-a mai lăsat 6 luni la UTA

Rareș Pop este jucătorul Rapidului din februarie, când Dan Șucu scotea 800.000 de euro din buzunar pentru a-l cumpăra. Dar Pop nu a venit imediat în Giulești, ci a mai stat la Arad până la finalul sezonului, continuând să fie un jucător important în echipa lui Rednic.

„Ne bucurăm că am reușit să îl achiziționăm pe Rareș, pentru că este printre cei mai buni tineri din țară și credem foarte mult în el. Și-a dorit să rămână la UTA Arad, clubul care l-a format, până în vară, pentru că vrea să-și îndeplinească obiectivele cu arădenii”, spunea Daniel Niculae, președintele de atunci al Rapidului.

Se poate și fotbal, și școală

Rareș Pop este o prezență atipică în rândul tinerilor jucători români. Fotbalistul născut la Arad a prioritizat întotdeauna educația, astfel că, în vremea în care evolua pentru UTA, echipa programa ședințele de pregătire în funcție de tezele pe care acesta era nevoit să le susțină la liceu.

Noul puști-minune din Superligă vrea să calce pe urmele lui Dennis Man » Detaliul care îl face perfect pentru Rapid
Rareș Pop, în dreapta, alături de colegii de școală, la finalizarea liceului // FOTO: Instagram

În vară, a avut Bacalaureatul și, prin urmare, nu a participat la cantonamentele Rapidului. A promovat examenul de maturitate cu o medie generală de peste 9. După ce absolvit Colegiul Național „Moise Nicoară”, profilul matematică-informatică, Pop a fost admis la Facultatea de Administrarea Afacerilor, din cadrul Academiei de Studii Economice, unde este coleg cu fiul selecționerului U21, Daniel Pancu.

Extrema dreaptă a povestit recentă că fostul său antrenor, Mircea Rednic, l-a sfătuit să aleagă între fotbal și școală, întrucât nu va putea să facă față în ambele.

„Cred că mi-a zis ceva asemănător, să nu mă mai duc. Momentul când mi-a spus era destul de tensionat, era în urma unui meci pierdut de Cupă şi niciun jucător nu a făcut un meci bun. Nu am reuşit să legăm câteva pase, nu ne-a ieşit nimic. Era tare supărat și ne-a luat pe rând, iar la mine a găsit asta”, a dezvăluit Rareș Pop pentru Orangesport.

S-a prăbușit pe teren, dar nu s-a speriat

Într-un meci UTA - Hermannstadt 1-0, disputat pe 2 mai 2023, Rareș Pop a căzut pe gazon din senin, în minutul 73, după acțiune finalizată cu șut la poartă. Surmenaj și oboseală cronică a fost verdictul medicilor.

„Are 17 ani, l-am aruncat prea repede în luptă cu regula asta U21, care e bună și nu e bună. Trebuie făcute investigații. Trebuie să avem grijă de el, trebuie protejat. El nu a fost protejat”, a explicat Rednic episodul nefericit.

Puștiul avea un program zilnic extrem de încărcat. Mergea dimineața la la școală, apoi pleca la antrenament, după care revenea la cursuri, unde mai asista la două-trei ore.

A fost o perioadă în care a jucat în paralel și la echipa U19. „Rareș a mai avut recent un episod asemănător. Era la final de antrenament, trăgeau la poartă și a avut o amețeală, s-a întins pe gazon. Dar era coerent, ca și la meciul cu Hermannstadt. Și o cădere de glicemie, care se mai întâmplă la efort”, a dezvăluit atunci Darius Mihart, medicul celor de la UTA Arad, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Liga 3
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (1)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  24 Septembrie 2024, 23:43

Sumudica poate face oricand reclama la servicii stomatologice.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează