FOTBAL  »  Superliga  »  AMICALE

Pregătirile sunt în toi pentru echipele din Superligă » Ce au făcut FC Botoșani și Gloria Buzău în amicalele de astăzi

FC Botoșani - Jablonec 3-2
FC Botoșani - Jablonec 3-2

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2024 20:42 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 20:44

Echipele din Superligă sunt în toiul pregătirilor pentru viitoarea stagiune, programată să înceapă la jumătatea lunii iulie. Astăzi, nou promovata Gloria Buzău și FC Botoșani au disputat partide de pregătire în compania celor de la Radomlje (Slovenia) și Jablonec (Cehia).

Botoșani, echipă ce s-a salvat de retrogradare în urma unui baraj cu CS Mioveni, s-a impus în fața cehilor cu 3-2, în timp ce trupa lui Andrei Prepeliță a terminat la egalitate cu Radmojle, scor 2-2.

FC Botoșani - Jablonec 3-2

Moldovenii vor să evite situația din sezonul trecut, aceea de a fi implicați în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Trupa lui Bogdan Andone s-a impus în amicalul cu Jablonec, locul 11 în sezonul trecut din Cehia. Aceștia au deschis scorul prin David Puskac în minutul 14, însă golurile lui Țigănașu și Mailat i-au adus în avantaj pe cei de la FC Botoșani.

Primul gol al românilor a fost unul foarte frumos: Victor Dican i-a pasat în fața porții lui Țigănașu, iar acesta a finalizat fin, folosindu-se de călcâi. Mailat a finalizat o acțiune personală, surprinzându-l cu o „scăriță” pe goalkepeer-ul cehilor. Același Puskac a restabilit egalitatea, reușind „doppietta”, chiar înainte de pauză. Friday Adams a adus victoria în minutul 75, după o incursiune în banda dreaptă.

3A fost a treia partidă de pregătire pentru FC Botoșani din această vară, după cele cu Chiemgau Traunstein (5-0) și Legia Varșovia (0-6)

Partida a început la ora 18:00, disputându-se la Fulmpes, în Austria.

Cum a arătat echipa de start a celor de la FC Botoșani:

FC Botoșani (4-3-3): Pap - Charles, Miron, Celea, Țigănașu - Aldair, Dican, Florescu - Mitrov, Mailat, Chică-Roșă
Rezerve: Kukic, David, Jaly, Șeroni, Pavlovic, Lopez, Ștefan, Kaprof, Sadiku, Gligor, Cărăușu
Antrenor: Bogdan Andone

Sunt buzoienii pregătiți de aventura în primul eșalon?

Sub comanda lui Andrei Prepeliță, Gloria Buzău a obținut a patra promovare istorică în elita fotbalului românesc din istoria fotbalului buzoian. Partida cu Radomjle a fost a doua și ultima din cantonamentul din Slovacia.

În urmă cu patru zile, Buzăul a cedat în fața celor de la Olimpia Ljubljana. Totodată, echipa din Crâng a pierdut în fața Rapidului într-o partidă de pregătire, scor 1-4. În fața celor de la Radomjle, echipă din prima ligă slovenă, formația roș-albastră a terminat la egalitate, scor 2-2.

Veteranul Constantin Budescu a deschis scorul din penalty în minutul 9, iar slovenii au revenit. Golul egalizator a venit în minutul 68, fiind reușit de Ricardo Matos.

Ce echipă a trimis în teren Andrei Prepeliță:

Gloria Buzău (4-3-3): Railean – D. Ferraresso, G. Turda, A. Dobrosavlevici, C. Gladun - R. Akhmatov, Budescu, Brîncoveanu - Mihaiu, Cr. Dumitru, R. Matos
Rezerve: Greab, Pîrvulescu, Al. Dandea, R. Sălceanu, Prejmerean, T. Călin, Dr. Tescan, Dr. Grigore, D. Benzar, Dr. Lazăr, D. Dumitraşcu, M. Keita
Antrenor: Andrei Prepeliță

VIDEO. Cele mai importante informații înainte de România - Olanda

Citește și:

Zidul Galben nu se sperie de „Portocala Mecanică”! Invazie galben-oranj în tribunele Allianz Arena
Euro 2024
Zidul Galben nu se sperie de „Portocala Mecanică”! Invazie galben-oranj în tribunele Allianz Arena
„Tricolorul” care poate rămâne în Germania după Euro! Nemții anunță: 3 formații din Bundesliga pe urmele românului
Nationala
„Tricolorul” care poate rămâne în Germania după Euro! Nemții anunță: 3 formații din Bundesliga pe urmele românului
Dennis Man și-a dat acceptul din cantonament » A semnat contractul și va avea un salariu uriaș
Nationala
Dennis Man și-a dat acceptul din cantonament » A semnat contractul și va avea un salariu uriaș

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close