Articol de Eduard Apostol - Publicat joi, 02 iunie 2022 00:00 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 00:18
Răzvan Zăvăleanu caută să renegocieze contractul cu sponsorul principal, Unibet, care aloca echipei 350.000 de euro plus bonusuri, sperând ca Dinamo să se aleagă măcar cu jumătate din sumă. Cu Macron s-a semnat continuarea relației, vor mai urma discuții cu Nicolae Badea și cu alți oameni de afaceri pentru a alcătui bugetul.
Dinamo încearcă să-și revină din șocul retrogradării în eșalonul secund, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a promis suflării roș-albe că nu va lăsa clubul să moară.
Dinamo: țintar cu banii
Suporterii și-au pierdut încrederea, fostele glorii solicită schimbarea întregii conduceri actuale, dinamoviștii sunt dezbinați și nu mai au încredere unii în alții, inclusiv în programul socios DDB.
Se fac apeluri disperate, s-au demarat întâlniri spre a se observa pe cine se poate baza Dinamo în tentativa de a ieși, inițial, din prăpastia financiară, apoi să se vadă dacă formația își poate propune promovarea. În hău, roș-albii mai au un licăr de speranță.
Chiar miercuri seară, de la 21:00, a existat o ședință între reprezentanții DDB și Răzvan Zăvăleanu.
CS sau FC Dinamo?
Zăvăleanu caută o apropiere de CS Dinamo și, implicit, de Ministerul de Interne. O fuziune este ieșită din calcule, momentan. „Nu există! Nu are cum. Cei de la CS Dinamo nici nu sunt interesați de Liga 1, nici organizatoric, nici în plan”, a spus Ionel Dănciulescu.
„O formă potrivită ar fi ca, printre acționari, să se numere CS Dinamo, echipa s-ar întoarce, cumva, acasă”, a precizat Zăvăleanu.
Mult mai fezabilă ar putea fi o colaborare, inclusiv financiară, cu Nicolae Badea (FC Dinamo). În ultimele săptămâni, Zăvăleanu și Badea s-au întâlnit de două ori, au reglat situațiile între entități, a rămas ca șeful de la Computerland să se gândească la o formulă financiară prin care să susțină Dinamo 1948.
Administratorul judiciar și-a propus o discuție cu acționarii, iar cei din DDB și Dorin Șerdean (Lotus - acționarul majoritar) să se pună de acord în privința administratorului special, post vacant după plecarea lui Iuliu Mureșan. „Șerdean nu pare tentat să se bage, o să vorbim zilele viitoare”, au transmis cei de la club. Varianta Florin Prunea nu e agreată de DDB, Bogdan Bălănescu nu e atras să plece de la Voluntari în această vară.
Oficialul clubului trebuie să aibă o discuție clară și cu sponsorul principal, Unibet, dinamoviștii sperând într-o renegociere, nu în întreruperea colaborării, odată cu retrogradarea. „N-am primit niciun semnal negativ de la Unibet, a rămas să vorbim. În principiu, au transmis că rămân, indiferent de ligă, dar în a doua la alți parametri financiari”, au transmis șefii grupării.
Unibet plătea 350.000 de euro pe an, plus bonusuri, de care Dinamo nu s-a atins, „câinii” speră să rămână cu sponsorul principal și jumătate din suma inițială. Angajamentul cu sponsorul tehnic, Macron, este parafat în primăvară, pe 3 ani, se va derula în continuare.
2.500 de eurova fi cel mai mare salariu la formația din Ștefan cel Mare în liga secundă
1,3 milioane de europierde Dinamo din drepturile TV, în urma retrogradării. Răzvan Zăvăleanu et Co au fost informați că în Liga 2 vor lua din drepturile TV între 30.000 și 80.000 de euro
72,87 la sutădin acțiunile SC Dinamo 1948 sunt deținute de firma Lotus, reprezentată de către Dorin Șerdean, DDB deține 20,06%, FC Dinamo (Nicolae Badea) - 7%, iar 0,02% aparțin lui Cornel Dinu
Mai întâi, să întocmim bugetul de venituri pentru sezonul viitor, pentru a face bugetul de cheltuieli. Abia apoi vom vedea care va fi cuantumul salariilor, unul mic, logic, plus ceva bonusuri de performanță
Noul administrator special va decide care va fi antrenorul principal al lui Dinamo, el va avea această responsabilitate. În privința stadionului pe care vom evolua, încercăm să îndeplinim dorința jucătorilor și a suporterilor ca să evoluăm în Capitală. Studiem diverse soluții
Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo
100.000 de lei în pază
Dinamoviștii au investit 100.000 de lei, aproximativ 20.000 de euro, doar pe partea de organizare a returului, cea mai mare parte din sumă fiind alocată pentru angajarea societății de pază.
„Am resudat toate panourile de gard, ne era teamă să nu intre suporterii pe teren. Au fost 300 de stewarzi și 700 de jandarmi, la niciun meci din istoria derby-urilor Dinamo - Steaua nu s-au luat asemenea măsuri de securitate! La final, jandarmii au transmis că au fost obligați să lanseze gaze lacrimogene în zona gurii de acces la vestiare pentru că erau spectatori ce încercau să sară pe tunel. Ei spun că au avertizat înainte că vor da, inclusiv oameni de la club de la Dinamo au inhalat gaze lacrimogene”, au povestit oficialii roș-albilor.