Articol de Remus Răureanu, Marius Mărgărit - Publicat sambata, 28 septembrie 2019 09:05
Comisia de Disciplină a dat doar o amendă de 6.000 de euro celor de la FC Botoșani după scandalul din meciul de Cupă cu CFR, 4-2 la penalty-uri pentru moldoveni în „16-imi”, după 2-2 în timpul regulamentar. Ardelenii nu mai pot face recurs.
Ieri, cazul FC Botoșani - CFR s-a judecat de urgență la Comisia de Disciplină FRF. Ardelenii sperau să câștige la „masa verde”, dar totul s-a încheiat cu o amendă de 30.000 de lei împotriva moldovenilor. Nici vorbă de schimbarea rezultatului de pe teren, care consfințise calificarea celor de la Botoșani.
CFR n-a plătit taxa de contestație, de 570 de lei!
Lovitura de teatru este însă alta. CFR voia să facă recurs la FRF și, dacă nu i se acorda victoria la „masa verde”, urma să își caute dreptatea la MTS. Cum ministerul nu are o comisie de disciplină permanentă, până la formarea acesteia și judecarea cazului, Cupa României nu s-ar mai fi putut desfășura, ar fi fost blocată.
Surse judiciare susțin însă că ardelenii nu mai pot face recurs. Ei au omis să achite taxa de contestație, 570 de lei, la Comisia de Disciplină FRF, speța judecându-se pe baza autosesizării departamentului de Competiții de la Casa Fotbalului.
Astfel, celor de la CFR li s-a respins contestația ca netimbrată și nu mai pot face recurs la FRF. O situație în care cei de la Botoșani sunt deja siguri că rămân în lupta pentru Cupa României.
Pe de altă parte, oficialii campioanei pretind că recursul lor va fi judecat oricum la FRF, întrucât nu ar depinde în niciun fel de contestația la Comisia de Disciplină.
Ifitimie nu acceptă amenda
Și FC Botoșani face recurs la FRF. Finanțatorul moldovenilor, Valeriu Iftime, explică: „Nu au avut niciun temei conform ROAF să ne dea vreo sancțiune. Ne-au amendat pe baza articolului 83.18 din Regulamentul Disciplinar, dar ne-au dat suma maximă. Nu se poate, e prea mult pentru o greșeală de completare a foii de joc!”.
FC Botoșani ar fi trebuit, conform regulamentului, să aibă pe foaia de joc 6 jucători formați la nivel național. Moldovenii au avut doar 5: Ianoș Brînză (21 de ani), Andrei Chindriș (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), Alexandru George Cîmpanu (18 ani) și Andrei Patache (31 de ani). Jucătorii formați la nivel național sunt cei care trebuie să fi fost legitimați și să fi jucat în competiții din România cel puțin trei ani în periada cuprinsă între 12 și 21 de ani.
Ce spune art. 83.18 din Regulamentul Disciplinar
„Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF, se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei”.
Vezi și:
CFR CLUJ // FOTO Chiar și-au dorit să câștige la comisii? Gafa incredibilă a oficialilor campioanei
AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!