Articol de GSP - Publicat luni, 22 mai 2017 11:11
Ionel Dănciulescu, managerul sportiv al celor de la Dinamo, a vorbit despre situația arenei din «Ștefan cel Mare».
Oficialul s-a revoltat din cauza faptului că încă nu au fost semnate actele pentru modernizarea stadionului pentru EURO 2020.
"Situația stadionului este o enigmă. Nu știm ce va fi. Ambele părți spun că sunt disponibile și că vor ca stadionul să fie modernizat, dar nu e semnat nimic. Sunt multe probleme. Ar fi păcat să nu să modernizeze arena. Nu pot înțelege, având în vedere că sunt bani de la buget și că se poate reconstrui stadionul. În plus, nu ar fi bine doar pentru Dinamo, ci pentru mai multe echipe.
Dacă nu se face acum stadionul, nu cred că se mai face vreodată. Dacă nu se modernizează înseamnă că sunt alte interese. Poate se vrea să se facă alt stadion sau să se construiască altceva", a spus Dănciulescu la TV Digi Sport.
În prezent, între CS Dinamo și Nicoale Badea există un contract prin care lui Badea i s-a cesionat stadionul, iar dacă acest contract nu va fi anulat, stadionul nu poate fi modernizat.
Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.
CUM S-A AJUNS AICI
În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.
În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.
În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:
- dacă societatea lui Badea intră în faliment
- dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
- dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”