FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - DINAMO

GALERIE FOTO „Câini” sufocați! Dinamo a plecat cu un punct de pe litoral, rezistând miraculos într-o repriză secundă trăită sub asediu

foto: Cristi Preda +19   FOTO
foto: Cristi Preda

Articol de , , , - Publicat vineri, 04 octombrie 2024, 22:56 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 23:24

Farul și Dinamo au remizat, scor 1-1, într-un meci din runda cu numărul #12 din Superliga. Cătălin Cîrjan a deschis scorul pentru „câini”, în timp ce Narek Grigoryan a adus egalarea pentru „marinari”.

Cârjan a înscris un nou gol de generic pentru Dinamo, dar Grigoryan a pus remiza pe tabelă. După pauză, Farul și-a pus adversarul sub o presiune totală, însă n-a izbutit să înscrie și punctul victoriei.

CRONICĂ JUSTIN GAFIUC: „Câini” sufocați! Dinamo a plecat cu un punct de pe litoral, rezistând miraculos într-o repriză secundă trăită sub asediu

Pesemne că, pentru două formații care vor să îmbrățișeze play-off-ul, ultima lună și jumătate a fost mai aproape de coșmar decât de speranță. Farul a adunat doar o victorie în ultimele cinci runde, Dinamo – două, iar pentru Hagi și Kopic asta va fi însemnat un șir de nopți fără să pună geană pe geană. Metaforic sau chiar pe bune!

În plus, ultima rundă le-a trecut pe ambele printre umbrele lui Hades. Constanța s-a predat în fața unei fragile trupe a Buzăului, reîncărcată însă sub bagheta lui Neagoe, în timp ce roș-albii, de la 2-0 cu Botoșaniul, s-au trezit la final într-un 2-2 buimăcitor contra ”lanternei”. Se vor fi trezit oare cu toții după aceste jeturi de duș rece?

O nouă capodoperă semnată de Cârjan

Pentru Dinamo e mai greu, fără Homawoo, Boateng, Abdallah, Bordușanu și Florescu, bașca suspendații Opruț și Selmani. Iar Kopic e nevoit să forțeze cu Politic vârf, adus din bandă în centru spre a acoperi golul lăsat de absențele adunate pe bandă rulantă.

Dar combustia stă, de fapt, în continuare în gleznele lui Cârjan, decarul de care Rapidul și-a bătut joc, servindu-i însă pe tavă lui Dinamo o perlă șlefuită în Albion. Și Cătălin a decis că Farul – Dinamo trebuie să înceapă, de fapt, de la 0-1, inventând o acțiune formidabilă încă din minutul 4.

O minge preluată în colțul stâng al careului, o șerpuire spre punctul de la 11 m paralel cu linia porții și o finalizare în forță pe un culoar căscat miraculos, iată noua capodoperă teleportată din Ștefan cel Mare! A fost o fază în care toată apărarea lui Hagi s-a uitat la traseul lui Cârjan ca și cum băieții serveau floricele vizionând un film amuzant.

Ridicați-i statuie lui Golubovic!

Dar ”câinii” au rămas și ei apoi parcă în admirația reușitei din start! Asta pentru că, până spre finalul mitanului, au măcinat în gol, doar cu viteza a doua și a treia, așteptând în continuare soluții individuale sau faze fixe salvatoare, care însă nu s-au mai ivit.

În schimb, Farul, apatică și sedată aproape o repriză întreagă, s-a trezit înainte de pauză cu momente scoase din joben de Grigoryan și Rivaldinho. De fiecare dată însă, Golubovic a apărut ca din pământ, mai ales la ocazia brazilianului, când s-a arcuit ireal și a împins peste transversală un balon pe care tribunele se pregăteau deja să-l sărbătorească cu urale și fumigene.

Foc pe banca Farului pentru două faze suspecte de penalty

S-a intrat însă la cabine tot cu 0-1, dar înapoi pe gazon a apărut parcă o altă formație a Farului: mai incitantă, mai agresivă, mai curajoasă, mai năvalnică. Va fi însemnat asta probabil o surpriză și pentru Dinamo, care s-a trezit sub o masă de presiune sufocantă. Și abia-abia a mai reușit să treacă de centrul terenului pentru a oferi defensivei clipe de respiro sub asediul oamenilor lui Hagi.

A rezultat mai întâi o bară a lui Andrei Ciobanu, a venit, firește, și golul lui Grigoryan, s-au ivit și două faze care au înfierbântat banca Farului din rațiuni de potențial penalty, cu Alibec în prim-plan. La una dintre ele, cu Licsandru ”îndrăgostit” de Denis, ”centralul” avea circumstanțe de a pune mingea pe var, dar a lăsat jocul să curgă, spre disperarea ”Regelui” și a publicului în pragul inițiativei de a sări pe gazon!

Dinamo nu mai știe să bată în deplasare

A rămas, totuși, doar 1-1, o confirmare a faptului că disputele Farul – Dinamo aduc goluri, minimum două în 17 din istoria a 22 de confruntări cu Hagi în postură de tehnician al Constanței. Iar ”câinii” bifează a 14-a deplasare consecutivă fără victorie, colectând însă un punct ca o găleată cu apă vie la capătul unei reprize secunde în care a rămas efectiv baricadată în propriul cadran de 30 m. Farul merita să pună în clasament toate punctele, dar, pentru Hagi, a trece prin tunelurile suferinței e deja un mod de a trăi, de a merge mai departe.

FINAL. Farul – Dinamo 1-1

  •  Aici live + statistici
  • Au marcat: Grigoryan (71) / Cîrjan (4)
  • În absența atacanților Hakim Abdallah (accidentat) și Astrit Selmani (suspentat), extrema stângă Dennis Politic apare pe foaia de joc pe poziția de vârf.

Farul – Dinamo, echipele de start

Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Bălașa, Marins, C. Ganea - Radaslavescu, Dican, Vînă - Rivaldinho, Alibec, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Cercel, Țîru, Dănuleasa, Aioanei, Nedelcu, N. Popescu, Casap, Doicaru, C. Stoian, A. Ciobanu, Mustacă
Antrenor: Gică Hagi

Dinamo: Golubovic - Sivis, Patriche, Licsandru, C. Costin - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Politic, A. Bani
Rezerve: Ailenei, A. Stoian, Pășcălău, Soro, P. Neagu, Caragea, Rotund, Mărginean
Antrenor: Zeljko Kopic

Arbitru: Adrian Cojocaru // Asistenți: Marius Badea, Adrian Vornicu
Arbitru VAR: Florin Andrei // Asistent VAR: Florian Vișan
Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu)

GALERIE FOTO. Farul - Dinamo

Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
+14 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Gigi Becali a făcut spectacol la întoarcerea în România » A dezvăluit ce mesaje a primit de la Varga, Rotaru și Hagi după victoria cu PAOK: „Când a văzut 1-0, nu l-a mai luat somnul!”
Superliga
Gigi Becali a făcut spectacol la întoarcerea în România » A dezvăluit ce mesaje a primit de la Varga, Rotaru și Hagi după victoria cu PAOK: „Când a văzut 1-0, nu l-a mai luat somnul!”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (44)
Ss21
Ss21  •  04 Octombrie 2024, 23:15
Postat de mateodamiano7 pe 04 Octombrie 2024, 22:40

Ce naiba mah, ne egaleaza si astia??? Mi-e dor de un Dinamo cu Oneata Augustin, Orac, Ion Marin, Multescu, Talnar, Movila, Dragnea etc. Aia au fost la un pas sa elimine Liverpool si sa joace finala CCE! Si acum imi amintesc contra-atacul lui Augustin, cand a lovit bara pe Anfield, la 0-0!!!

La care pas ca le-au dat-o in ambele meciuri.....nu mai visa!

Randoomxx
Randoomxx  •  04 Octombrie 2024, 23:14
Postat de creeperno534 pe 04 Octombrie 2024, 22:37

Politic o sa marcheze in minutul 90

pai politicul a marcat destul pentru voi in ultimul an cand v-au tinut astia ilegal in prima liga,vezi uta lui rednic e a facut cu voi si pentru voi sezonul trecut. daca nu erau blaturile cu petrolu,buzau si slobozia voi acum erati pe ultimul loc,asta asa ca idee.

Ss21
Ss21  •  04 Octombrie 2024, 23:13

La Dinamo nu se joaca cu VAR?

Vezi toate comentariile (44)
Comentează