Alte știri din fotbal
Metodă nouă » Prima reacție a patronului, după FC Botoșani - FCSB, a venit pe facebook: „Un lucru este clar!”
1
William Baeten, cel mai criticat fotbalist din Botoșani - FCSB: „Indolență și lentoare!”
0
A răpus-o pe FCSB, acum așteaptă ca patronul să își respecte promisiunea: „Ne-a motivat!”
0
Elias Charalambous își „taxează” jucătorii, după eșecul de la Botoșani: „Când ratezi cum am făcut-o noi astăzi, plătești”
2
Știri din fotbal internațional
Surpriză! Pe câți ani a semnat Pep Guardiola cu Manchester City + Prima reacție a antrenorului
0
Achraf Hakimi a semnat » Contract până în 2029
0
Antrenorul lui Tottenham, anunț de interes pentru Radu Drăgușin: „Atunci va juca”
0
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
4
Lifestyle
Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”
18
Starul de 100 de milioane a apărut cu noua iubită la evenimentul monden al finalului de an » Blonda a atras toate privirile
7
EMOȚIE! Imagine înduioșătoare la România - Cipru, surprinsă la final de fotoreporterul GSP
12
O dansatoare profesionistă e noua Miss Universe 2024 » Cine a reprezentat România
2
Putin, avertisment pentru Occident după ce Ucraina a folosit rachete ATACMS ...
Libertatea
Artileria nord-coreeană face pasul în Ucraina: Transferul de arme grele ...
Adevărul
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Nu sunt deloc la curent cu respectiva directiva UE la care faci referire, asa ca as dori un link ceva unde sa ma pot informa dintr-un sursa oficială. Nu spun ca nu exista, însă, deși în general ma consider un om informat, eu unul nu am găsit-o. Însă doar de dragul discuției, plecăm de la premiza ca există. Păi ce a facut FRF cu aceste clonări, in care ascunde un club public în spatele unor paravane la fel de publice în timp ce sursa de finanțare rămâne aceeași iar mulți primari se cred un fel de ne-a jjijji ai orașului lor, este o “românească” de cea mai joasă factură! Tu așa îți imaginezi ca fotbalul romanesc poate progresa!? Și deși pare retorica, întrebarea o pun la modul cel mai serios!
Este important să înțelegi că legislația privind sportul diferă de la o țară la alta și că fiecare țară are propriile reguli privind formele juridice ale cluburilor sportive, dar toate respecta directivele primite de la Comisia Europeana. Conform legii sporturilor din Ungaria, cluburile sportive profesioniste trebuie să fie organizate fie ca societăți cu răspundere limitată (SRL), fie ca societăți pe acțiuni (SA) care nu sunt tranzacționate public. Aceasta înseamnă că un club de fotbal organizat ca o asociație fără scop patrimonial nu ar putea juca în prima ligă din Ungaria, dar poate in liga 1 din Romania. Astfel, structura organizatorică trebuie să fie conformă cu specificațiile legii sporturilor pentru a putea participa la competițiile de top. Ungaria a implementat în 2011 o schemă de finanțare de stat aprobată de Comisia Europeană, care permite cluburilor să primească fonduri în baza unor strategii anuale de dezvoltare a infrastructurii sportive și a promovării sportului la nivel de începători. În concluzie, diferențele de reglementare și forma de organizare a cluburilor sportive între țări sunt influențate de legislația locală și de regulamentele internaționale, toate având scopul de a menține integritatea și corectitudinea competițiilor sportive.
Nicio problemă! Însă hai să îți mai dau un exemplu: știi ca ăștia de la Corvinul joacă cu niște unguri (Paks parcă se numește echipa) în primul tur. Corvinul nu a primit licența de L1 pt ca era de drept public. Ce nu știi însă e ca dacă echipa din Ungaria ar fi fost afiliată FRF nu ar fi fi primit nici ea licența pt L1 deși nu e de drept public! :-))) Cum așa!? Păi pt ca nu este SA sau asociație non profit ci …. SRL !!! :-))) Asta nu face decât să mai arate încă odată cât e de aberant acel articol din legea 69/2000! Eu unul am fost foarte clar: daca se decide sa nu se mai folosească banii publici in sportul profesionist eu sunt de acord! Însă să nu mai existe discriminări în legătură cu “forma de organizare”!
Îți mulțumesc pentru răspuns și pentru oportunitatea de a detalia mai bine subiectul. În anii '90, UEFA a început să recomande ca cluburile de fotbal profesioniste să se transforme în entități comerciale (societăți pe acțiuni) pentru a îmbunătăți transparența și sustenabilitatea financiară. Acestea au fost recomandări, nu obligații, menite să modernizeze structura cluburilor și să le facă mai responsabile din punct de vedere financiar. Scopul a fost de a separa mai clar activitățile sportive de cele comerciale, pentru a atrage investiții și a asigura o gestionare mai eficientă. Dar abia cand am ales sa aderam la UE, s-a transformat in obligatie. Uniunea Europeană impune respectarea anumitor legi și directive care afectează și cluburile de fotbal, cum ar fi reglementările privind ajutorul de stat și concurența. Conform legislației UE, este ilegal ca guvernele să acorde subvenții directe cluburilor de fotbal profesioniste, deoarece acest lucru ar crea concurență neloială și ar încălca principiile pieței libere. Cluburile trebuie să opereze într-un mediu competitiv și să fie gestionate în mod responsabil din punct de vedere financiar. Mulțumesc pentru discuție și sper că aceste clarificări sunt utile.
BĂ, mm-ule, care ti-ai pus sigla lui Dinamo ca să pară că esti altcineva, nu mai induce lumea în eroare. Tu și jijel, nu doar că stăpâniți tehnica de manipulare a opiniei publice, ați desăvârșit-o! Tu care nu ai ce face la fcsb, ți-ai creat o sumedenie de conturi cu siglele altor echipe si postezi sub nume fals, ca să pară că și alții au aceeași impresie ca si voi. Mi-e milă de voi! Ați ajuns chiar să credeți în minciunile pe care le propagați. Întreprinderile, fabricile, combinatele, etc sunt în patrimoniul Privat al statului și NU în cel Public așa cum insinuați. Bunurile din patrimoniul privat al statului se pot vinde, dar nu si cele din domeniul public pentru care ai nevoie de lege care sa-ti permita să le scoți din patrimoniul public și să le treci în cel privat. Voi, amândoi, știți foarte bine aceste aspecte, dar, aruncați cu minciuni și insinuări pentru naivii care habar nu au de diferență și cască gura și pun botul la manipulările voastre ieftine.
Cum spuneam, a venit si explicatia, ba pe bune, ne pricepem la orice cand trebuie aparat un parnaias :) Un minister din Qatar controleaza PSG printr-o firma privata, ca si cum ministerul apararii de la noi ar controla Steaua prin Romtehnica, cum se zvonea acu 2 ani...
Vezi ca-l superi si iar scoate bannerul cu "UEFA mafia" si cine stie ce ne penalizeaza aia ca tara.
***,uefa a spus ca noi suntem Steaua,cea din liga 1 si de aia am si primit fix sezonul trecut coef. uefa in plus pentru castigarea cce din 1986,cum o sa primim si sezonul asta. qed.
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
nu,nu am inteles. eu am spus cum spune si in articol ca jucam cu numele Steaua. si gata,punct,nu mai scriem nimic dupa,de ce am face-o? toti ii spun Steaua si atat.
Cateodata, oamenii nu inteleg prea multe cuvinte si ajung doar sa presupuna ca mesajul le-a si penetrat cortexul. Eu vorbeam de Real Madrid, nu de alta echipa. Este unic numele, marca inregistrata. In alta ordine de idei, da, dom'le, sa ii spui lu' nea Gigi sa faca tricouri cu Steaua. Doar sa le scrie Steaua Pipera, Steaua Berceni sau mai stiu eu ce nume de sat de prin jurul capitalei sau de aiurea. NU Steaua Bucuresti. Ai inteles acum?
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.