FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FARUL 4-0

VIDEO + FOTO FCU Craiova - Farul 4-0 » Uluitor: campioana Farul, snopită în Bănie de echipa preparatorului Vasilică!

Dan Vasilică, în plan îndepărtat, l-a surclasat pe Gică Hagi +38   FOTO
Dan Vasilică, în plan îndepărtat, l-a surclasat pe Gică Hagi

Articol de , , - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 23:24 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 23:49

Rezultat uluitor în FCU Craiova - Farul: echipa pregătită de preparatorul fizic Dan Vasilică, antrenorul interimar al oltenilor, a umilit-o pe campioană pregătită de Hagi, scor 4-0, la numai 9 zile după ce încasase 5 goluri de la Rapid!

Părăsită de fani și fără antrenor, FCU Craiova spera că poate șterge cu buretele eșecurile dureroase din derby-urile cu Petrolul și Rapid și să reușească să profite de moralul serios avariat al campioanei Farul, în condițiile în care băieții lui Hagi tocmai fuseseră eliminați rușinos din play-off-ul Conference League de către Helsinki.

Echipa antrenată de „conducerea colectivă” formată din preparatorul Vasilică, secundul Drăgan și patronul Mititelu a început slab însă și putea fi condusă încă din minutul 10. 

Mazilu i-a înșiruit pe fundașii Craiovei și a șutat din unghi, dar Popa a fost atent și a respins în corner. Treptat însă, oltenii au prins curaj, au ieșit din propria jumătate și chiar au reușit să deschidă și scorul.

VIDEO: așa a marcat Bauza golul 4 din FCU Craiova - Farul, care l-a lăsat pe Gică Hagi înmărmurit

Farul, prestație dezastruoasă cu FCU Craiova

Compagnucci cu o centrare „covrig” de mare calitate și Van Durmen cu o lovitură de cap imparabilă lângă bară au făcut ca FCU Craiova să treacă în avantaj. 

A urmat parcă un deja-vu pentru Farul de la meciul cu Helsinki, unde „marinarii” s-au prăbușit după prima reușită a finlandezilor. La fel și acum! FCU Craiova nu a avut probleme să dejoace atacurile oaspeților și a jucat chiar și la spectacol.

Bauza și-a permis câteva călcâie înainte să rateze o ocazie uriașă de 2-0. În minutul 35, în urma unui contraatac fulger al oltenilor, Bauza i-a pasat în stânga lui Chițu, atacantul Craiovei i-a întors pe 16 metri serviciul argentinianului, care a șutat cu stângul peste poartă.

Adrian Mititelu s-a afișat la „oficială” cu ceea ce ar putea fi noua siglă a lui FCU Craiova
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu s-a afișat la „oficială” cu ceea ce ar putea fi noua siglă a lui FCU Craiova

Letargia totală a campioanei a fost însă pedepsită în prelungirile primei reprize, când Mihai Popescu, Nedelcu și Grameni s-au invotat reciproc să-l atace pe Chițu în cateu, vârful oltenilor a pivotat de lângă cei 3 „adormiți” ai lui Hagi și i-a pasat în dreapta lui Albu, care l-a învins fără emoții pe Aioani.

De la cabine Farul a ieșit la fel de prost. Nici măcar discursul lui Hagi de la pauză nu i-a trezit pe jucătorii săi. Oltenii, cu multă poftă de „sânge”, au continuat să muște din adversarul rănit deja. Bauza a încercat să-l păcălească „centralul” Marian Barbu în minutul 47 la duelul cu Grameni însă s-a ales doar cu un galben pentru simulare.

+33 FOTO

Apărare caraghioasă a Farului la Craiova

Zece minute mai târziu, Chițu l-a driblat ca în curtea școlii pe repetentul Popescu în colțul terenului, i-a pasat lui Baeten pe 11 metri care a înscris și el. 3-0 pentru FCU Craiova, iar Farul este împietrită. Pentru că nu au învățat nimic de la faza golului 3, dobrogenii erau să o pățească la fel în minutul 70. 

Același Chițu se joacă în flancul stâng, cu Boli de data aceasta, îi pasează în acceași poziție lui Baeten, care schimbă colțul, trimite la scurt și îi dă șansa lui Aioani să scoată. 

Seara neașteptat de bună a Craiovei avea să se încununeze cu golul 4, marcat de vedeta Bauza în minutul 80 în urma unui contraatac în mare viteză. Victorie istorică a formației lui Mititelu în fața lui Hagi, rămas înmărmurit pe banca de rezerve în cadrele de final oferite de televiziuni.

FINAL » FCU Craiova - Farul 4-0

  • Au marcat: Van Durmen '18; Dr. Albu '45+1; Baeten '57; Bauza '80
  • Click aici pentru statistici
  • Acest meci nu a beneficiat de tehnologia VAR în prima repriză, din cauza unor probleme de natură tehnică. La pauză, defecțiunea a fost rezolvată. 
  • VIDEO cu fazele importante
  • 3.000 de oameni au asistat la meci - număr oficial.

FCU Craiova - Farul, echipele de start: 

FCU CRAIOVA (4-2-3-1): R. Popa - Compagnucci, Lacroix, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, V. Achim (cpt.) - Baeten, Bauza, Van Durmen - Chițu
Rezerve: Gurău - Negru, Padula, V. Pop, Sidibe, Blidar, Bahassa, Blănuță, Ibrahim
Antrenor: Dumitru Vasilică (interimar)

  • „Conducerea colectivă” de la FCU Craiova a efectuat o singură modificare în defensivă față de linia de 4 de etapa trecută, când oltenii au încasat 5 goluri de la Rapid: fundașul dreapta Radu Negru a fost înlocuit de Compagnucci. 

FARUL (4-3-3): Aioani - Dussaut, Boli, M. Popescu, Kiki - Artean, Dr. Nedelcu (cpt.), Grameni - Vînă, L. Munteanu, Mazilu
Rezerve: Buzbuchi - Grigoryan, D. Sîrbu, Marins, N. Popescu, Băluță, Budescu, Queiros, Sali
Absent: Benchaib (accidentat)
Antrenor: Gheorghe Hagi

  • Gică Hagi a decis să-i lase pe bancă pe Constantin Budescu și Tudor Băluță, titulari de fel. Amândoi au fost integraliști în Finlanda, joia trecută, la 0-2 cu HJK Helsinki în play-off-ul Conference League. 

Stadion: Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova (Craiova)
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș), A1: Vasile Marinescu (București), A2: George Neacșu (Câmpulung Muscel)
Arbitru VAR: Rareș Vidican (Satu-Mare), AVAR: Raul Ghiciulescu (Lugoj)

  • Observator de joc a fost Ioan Mărginean (62 de ani). „Limoniu” a ocupat recent funcțiile de președinte la cluburi precum FC Brașov și Gaz Metan.

Citește și: 

Tavi Popescu, mesaj pentru Daniel Pancu: „Am fost șocat. Știu că are ceva cu mine din trecut”
FCSB - CSU CRAIOVA 3-0
Tavi Popescu, mesaj pentru Daniel Pancu: „Am fost șocat. Știu că are ceva cu mine din trecut”
Efectul revenirii pe postul favorit pentru Octavian Popescu  » Pasă de geniu pentru Darius Olaru la primul gol din FCSB - CSU Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Efectul revenirii pe postul favorit pentru Octavian Popescu » Pasă de geniu pentru Darius Olaru la primul gol din FCSB - CSU Craiova
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (124)
george.br
george.br  •  05 Septembrie 2023, 21:51
Postat de tsv1860munchen pe 05 Septembrie 2023, 15:50

Pai văd că dinamoviștii rad de sud zicând că sunt vânduți, utistii va ia la rost că veniți în număr mare doar la derby-ul orașului, iar petroliștii rad că îl înjurați de complezență pe mititelu și liderii de galerie tăiau porcul cu el de Crăciun ;)))) Dacă ție îți fac cinste astea nu ai decât, cat despre meciul din 2013 nu are relevanță, lumea era mințită de Mititelu că deține Brand și palmares dar na că s-a aflat și dovedit că nu deținea nimic, el în liga 2 înscrisese o echipă nouă făcută în martie 2013, nu aia veche dezafiliata și ați pus botul la vremea aia crezând că e una si aceeași cu echipa cea veche. Practic au jucat două entități private noi, diferența fiind că una are nume , stema și palmares iar cealaltă nu. Hai să ți spun și de ce astea sunt deținute de clubul sportiv universitatea și nu de societatea lui Rotaru. Daca vine unu sa cumpere Craiova și după o închide că așa i se scoală, iar brandul și palmaresul ar fi pe societatea respectivă vândută, cum ar mai putea fi recuperate?? Gândiți și mai departe, Petrolul Arges închiriază prin licitație brandul de la primărie , Brașovul lafel închiriază primăria marca lui SR Brașov, UTA Arad închiriază de la asociația suporterilor arădeni ( ce tare , marca e a suporterilor , nu a vreunui speculant cu terenuri cu nume de mici).

Bre, eu inteleg ca ai misie sa faci trolling aici, insa - fie vorba intre noi - atunci nu s-au intalnit "doua entitati private noi" ci una tocmai repusa in drepturi versus alta nascocita peste noapte si impusa politic in competitia aia. N-are rost sa susotim pt ca stie toata lumea cum a fost atunci. Si las-o mai usor cu jargoanele ca nu suntem pe santier aici!

FCUCraiova
FCUCraiova  •  05 Septembrie 2023, 21:41
Postat de tsv1860munchen pe 05 Septembrie 2023, 21:12

Ai 5 cuvinte în vocabular, o închiriez eu pe mata sa nu mai facă alte progenituri ca tine Plângi că nu aveți suporteri, plângi că nu aveți nume, plângi că nu aveți stemă Nananaaa unde va e palmaresu? Nananaaa unde va e Sumudica?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tsv1860munchen
tsv1860munchen  •  05 Septembrie 2023, 21:12
Postat de FCUCraiova pe 05 Septembrie 2023, 20:26

Sunteti ça magarul inchiriat acum va inchiriat si Alexandrina nananaaaaa

Ai 5 cuvinte în vocabular, o închiriez eu pe mata sa nu mai facă alte progenituri ca tine Plângi că nu aveți suporteri, plângi că nu aveți nume, plângi că nu aveți stemă Nananaaa unde va e palmaresu? Nananaaa unde va e Sumudica?

Vezi toate comentariile (124)
Comentează