Articol de GSP - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 07:41 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 08:11
Cristian Săpunaru (37 de ani), căpitanul lui Rapid, e dezamăgit de capacitatea noii arene din Giulești, care ar trebui să găzduiască meciurile echipei sale începând din februarie.
Modernizarea stadionului din Giulești, denumit oficial stadionul „Rapid-Giulești”, a fost finalizată oficial la începutul lunii, obiectivul fiind predat către CS Rapid în prezența oficialităților statului și a constructorului.
Mutarea echipei din Liga 1 în noua casă se apropie, astfel că discuțiile despre acest subiect se întețesc. Un aspect care a provocat nemulțumiri este capacitatea noii arene, de 14.050 locuri.
Cristian Săpunaru, căpitanul Rapidului, nu înțelege cum noua arenă are o capacitate inferioară fostei arene din Giulești, care prevedea 19.100 locuri.
Cristian Săpunaru, dezamăgit de capacitatea noii arene Rapid-Giulești: „Vrem să nu mai vină spectatorii la meciuri?”
„Stadionul ăla vechi, așa urât cum era, avea 19.000 locuri. Am făcut acum ceva cochet, frumos, și are 14.000. De ce? Vrem să rărim spectatorii, să nu mai vină la meciuri, sau cum?”, a spus Săpunaru la Știrile ProTV.
Întrebat cu cine ar vrea să fie meciul de inaugurare al stadionului, Săpunaru a ținut să glumească: „Cu Barcelona. Nu știu, cu oricine, numai să fie stadionul plin. Și vă garantez că va fi”.
Antrenorul Mihai Iosif, în schimb, a oferit câteva nume de posibili adversari: „Mi-aș fi dorit să jucăm cu cine am jucat în 1923 (n.r. - inaugurarea oficială a avut loc în 1939), poate cu Rapid Viena, și Dinamo Kiev e o opțiune, orice echipă mare ne-ar bucura”.
Facilități moderne în Giulești
Noul stadion beneficiază de un teren cu o suprafață de joc de 105 cu 68 metri, gazonul este unul natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie și încalzire pentru sezonul de iarnă.
Arena beneficiază de o pista de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată aflată sub peluza nord dedicată pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă. Mai mult s-a construit inclusiv o zonă de cazare pentru sportivi de 28 de locuri.
Există locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități (75 de locuri), spații pentru mass-media cu sală de conferință și zona de flash interviu, dar și spatii VIP cu aproape o mie de locuri. În total, capacitatea arenei este de 14.050 locuri și 184 locuri de parcare. Din noul stadion nu lipsesc spații administrative, spatii dedicate publicului cu magazine plus o zonă de food, dar și un muzeu al clubului din Grant.
Giuleștiul, ca și Ghencea beneficiază de un sistemul de iluminat de ultimă generație.
Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 de milioane de euro.
Mai multe știri din Liga 1:
Francez din liga a 3-a spre a 4-a la Dinamo » La noapte e așteptat în București
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”