Articol de Vlad Roșu - Publicat marti, 14 martie 2023 15:31 / Actualizat marti, 14 martie 2023 16:19
Costel Pantilimon (36 de ani), managerul general al celor de la Poli Timișoara, a vorbit, în direct la GSP Live, despre proiectul pe care l-a început în capitala Banatului, dar și despre cum conducea Marian Iancu, fostul finanțator al lui Poli, formația din orașul de pe Bega.
Jucător la Poli Timișoara între 2006 și 2011, Costel Pantilimon a spus că s-a alăturat proiectului de la formația din Liga 2, deoarece „de-a lungul ultimilor doi sau 3 ani mai mult se vorbea decât se făcea”, dar și pentru că este de părere că poate aduce stabilitate la Timișoara, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere sportiv.
Costel Pantilimon, manager general Poli Timișoara, în direct la GSP Live: „Sper să aduc stabilitate și sportiv și financiar”
„De-a lungul ultimilor doi sau 3 ani mai mult se vorbea decât se făcea. Auzeam: «Da, se poate, Timișoara are potențial», dar nu am văzut pe cineva care să ia frâiele și să zică: «Hai, că vreau să ajut»
Eu locuiesc în Timișoara, chiar dacă veneam destul de rar. Am simțit nevoia să scot în evidență oamenii care într-adevăr vor să muncească, sunt capabili, și care poate nu au avut șansa de a ajuta clubul.
Am zis: «OK, prin venirea mea sper să vă scot din starea asta de frustrare și de dezamăgire și hai să punem umărul la această muncă» . Sper să aduc stabilitate și sportiv și financiar”, a declarat Costel Pantilimon, în direct la GSP Live.
Chestionat în legătură cu faptul că Poli Timișoara a pierdut în ultimii 15 ani jucători foarte buni, de pe urma cărora nu a încasat foarte mulți bani, Costel Pantilimon a replicat:
„S-au pierdut foarte mulți jucători în situații de multe ori neprofesioniste. Știam de un jucător, Doru Andrei, care s-a pierdut pe nicăieri și a ajuns la Voluntari, fără ca echipa să știe despre ce e vorba. Eu vedeam lucrurile astea. Am oameni și acum în echipa mea care mi-au comunicat că trebuie să facem ceva.
Mă bucur foarte mult că am avut sprijinul rectorul Universității din Timișoara. Am venit pentru că mi se pare o chestie destul de sănătoasă să facem o societate pe acțiuni, pentru ca oamenii și toți iubitorii clubului să vină spre finanțare, spre ajutor. Am zis că se poate, că există potențial.
Există și foarte mulți oameni care nu au lăsat garda jos și au continuat proiectul indiferent de cât de jos era clubul. Am zis că vreau să fac parte din așa ceva. Stabilitatea de care vorbim nu se întâmplă de azi pe mâine. Știm că sunt și niște piloni sănătoși.
Vorbesc de academie, care joacă în Liga Elitelor, are antrenori capabili să facă performanță. Avem echipa de fotbal feminin, care este pe primul loc. Toată lumea așteaptă rezultate bune și infrastructură bună. În momentul în care noi creăm acea stabilitate sportivă și financiară, vrem să venim la pachet cu acel proiect, stadionul «Lego», care avem promisiunea că e gata cam într-un an și jumătate.
Va avea 8.000 de locuri, va fi un back-up (n.r. - plan de rezervă) la stadionul mare. Am văzut în ultima perioadă că acordul de demolare nu este finalizat la stadionul mare. Cumva știu că lucrurile o să dureze foarte mult, de aceea avem acest back-up.
Lumea este doritoare să vină la fotbal în Timișoara. E foarte greu când nu ai un stadion unde nu ai tribune de jur împrejur. Politehnica ne-a pus la dispoziție minimul pe care ei pot să-l producă în momentul de față, dar nu e de ajuns. Poli umplea un stadion de 30.000 și mai rămâneau 10.000 pe afară”, a spus Costel Pantilimon, în direct la GSP Live.
Costel Pantilimon, despre Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara: „A pus toate mecanismele în mișcare și rezultatele au apărut”
Ulterior, Costel Pantilimon a vorbit și despre Marian Iancu (57 de ani), fost patron la Poli Timișoara, despre care a spus că a creat la gruparea din Banat un mediu profesionist.
„Despre domnul Marian Iancu eu aș putea să spun anumite chestii pe care le-am simțit din punct de vedere al jucătorului. Aici aș putea spune că a fost totul profesionist.
Noi am dispus de cele mai bune condiții, salarii foarte bune, aveam o bază foarte mare, dată spre CNI (n.r.- Compania Națională de Investiții) acum, cu 3 terenuri de iarbă, unul sintetic. El a clădit proiectul ăsta, despre care vorbim acum, la momentul respectiv.
A pus toate mecanismele în mișcare și rezultatele au apărut. A fost unicul om care a investit atunci, cu sprijinul autorităților”, a declarat Costel Pantilimon, la GSP Live.
Întrebat despre neregulile care s-au produs la Poli Timișoara cu Marian Iancu patron, Costel Pantilimon a spus: „De cealaltă parte, nu cunosc foarte multe chestii despre ce s-a întâmplat, am auzit doar”.
Costel Pantilimon: „Cel mai mare regret al carierei mele e că nu am câștigat un trofeu cu Poli Timișoara”
Costel Pantilimon a punctat că cel mai mare regret din cariera de fotbalist a fost că nu a cucerit vreun trofeu cu Poli Timișoara. A fost aproape în 4 rânduri, pierzând două finale de Cupă: una cu Rapidul, în 2006-2007, scor 0-2, și alta cu CFR Cluj, 0-3, în 2008-2009, și două meciuri decisive pentru câștigarea campionatului: cu Unirea Urziceni, scor 1-2, în mai 2009, an în care ialomițenii au ajuns campioni, și cu Oțelul Galați, tot 1-2, în mai 2011, când moldovenii au cucerit campionatul.
La finala de Cupă pierdută cu CFR Cluj, „central” era nimeni altul decât Cristi Balaj, actualul președinte al ardelenilor. Atunci, acesta a acordat un penalty în favoarea lui CFR, la limită, la duelul între Tony da Silva și Latovlevici și nu le-a dat timișorenilor un penalty la contactul dintre Gabi Mureșan, fundașul „feroviarilor” și Gigel Bucur. Costel Pantilimon a reamintit despre prestația lui Cristi Balaj de la acel meci.
„Am un regret, dar am trecut peste: că nu am reușit să câștig un trofeu cu Timișoara. Din postura de jucător am fost foarte aproape. Am avut două finale de Cupa României, două finale de campionat.
Era puțin ciudat. Era perioada aia când ni s-au luat 6 puncte (n.r - la TAS, pentru că nu au respectat interdicția FRF de a mai purta culoarea violet), după ni s-au dat înapoi.
Am jucat o finală a campionatului cu Urziceniul acasă, când am pierdut 2-1, dar nu știu cum. Am pierdut după aceea la Oțelul. Simțeam că tot timpul e ceva. Am pierdut finala Cupei cu CFR Cluj, 3-0.
E deranjant să intri în vestiar după un astfel de meci, având în vedere cum a arbitrat domnul Balaj atunci. Atunci am simțit că lucrurile nu merg în direcția noastră. Nu cred că era nevoie de altceva. Au trecut momentele alea, eram copil”, a concluzionat Costel Pantilimon.
Pe lângă Poli Timișoara, Costel Pantilimon a mai jucat în carieră la Aerostar Bacău, Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia și Denizlispor.
Citește și:
Prima „victimă”? Degringoladă la o echipă din play-out: salarii neplătite de 3 luni!