FOTBAL  »  LIGA 3  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Cum a fost convins Florin Bratu să semneze în Liga 3: „Ce să fac la juniori? Vin din Cipru, vreau la Liga 1!”

Florin Bratu. 
Sursă foto: Instagram @florinbratuofficial
Florin Bratu. Sursă foto: Instagram @florinbratuofficial

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 09:36 / Actualizat sambata, 24 august 2024 10:26

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a povestit, la GSP Live, cum l-a convins pe Florin Bratu să semneze cu echipa din Liga 3 ♦ În sezonul 2024-2025, CS Dinamo va funcționa ca un „satelit” al grupării din Liga 1, FC Dinamo, urmând ca între cele două entități să existe o fuziune anul următor.

Bratu era liber de contract din septembrie anul trecut, când pleca de la Karmiotissa (Cipru). În vară, CS Dinamo a ratat promovarea în Liga 2 după un baraj pierdut în fața celor de la CSM Focșani (0-2).

VIDEO. Ionuț Popa, președintele CS Dinamo: „Florin Bratu a plecat, s-a întors peste două zile și mi-a zis că vine la Liga 3”

La varianta Florin Bratu s-a ajuns după o discuție între mine și el în care i-am spus să creștem copii. Toți antrenorii din România vor să antreneze în Liga 1, să se bată la trofee, nimeni nu mai crește juniori. Așa că trimitem la juniori antrenori fără specializare, care n-au produs nimic.

Cred că ultimul antrenor care a produs a fost Ionuț Chirilă, care a pregătit generația aceea bună de tot cu Tararache, Petre, pe Marica și pe Bratu i-a avut la Rapid, dacă nu mă înșel. Antrenori specializați la copii înseamnă generații bune.

Florin s-a gândit inițial: «Ce să fac la juniori? Vin din Cipru, vreau la Liga 1». «Florin, dacă în doi ani ai creat 5 jucători pentru echipa din Liga 1, este un mare câștig pentru noi. Așa, te duci la o altă echipă, stai 10 etape, te dă patronul afară că ai făcut un egal și nu ai realizat nimic».

A plecat, s-a întors peste două zile și mi-a zis că vine la Liga 3. CS Dinamo va funcționa ca echipa a doua a lui Dinamo din prima ligă, dar vom încerca să promovăm în Liga 2”, a declarat Popa la GSP Live.

Florin Bratu a semnat cu CS Dinamo

„Florin Bratu este noul antrenor principal al primei echipe din cadrul Academiei de Fotbal CS Dinamo București”, a anunțat Ionel Dănciulescu, manager coordonator în cadrul clubului, prin intermediul platformelor oficiale de comunicare.

„Ultima oară la Karmiotissa (2023-2024), în prima ligă a campiontului din Cipru, Florin Bratu (44 de ani) s-a alăturat Academiei Dinamo într-un proiect unic, în Ștefan cel Mare, pentru formarea și dezvoltarea fotbalului dinamovist.

Licențiat PRO, Florin Bratu și-a început cariera de antrenor în urmă cu 10 ani.

A antrenat echipele Dinamo 2 (2014-2015), CS Tunari (2015-2016), Dinamo U19 (2016-2017), România U18 (2017-2018), Dinamo (2018), Aerostar Bacău (2018-2019), Turris Turnu Măgurele (2019), Concordia Chiajna (2020) și echipa națională sub 21 de ani a României (2021-2022).

Cu Dinamo U19, «Bratone» a câștigat în Liga Elitelor U19, acum Liga de Tineret, cea mai importantă competiție pentru juniori organizată în România, precum și Supercupa României U19”, a transmis CS Dinamo.

Florin Bratu: „Dinamo este acasă”

Florin Bratu a oferit și o primă reacție după ce a devenit antrenor la Academia lui CS Dinamo.

„Dinamo reprezintă o mare provocare pentru mine. Am jucat la Dinamo, am antrenat în prima ligă, i-am pregătit pe juniori. Dinamo este acasă. Sunt aici pentru a forma tineri să facă pasul spre fotbalul mare, spre performanță.

Le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată și sunt convins că vom forma o academie de campioni în Ștefan cel Mare”, a declarat Florin Bratu, potrivit paginii de Facebook CS Dinamo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează