FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Se poate compara cu Mondialul din '94?” » Mircea Lucescu nu a stat pe gânduri, după calificarea României în optimile Euro 2024

Mircea Lucescu +27   FOTO
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 13:52 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 14:36

Mircea Lucescu (78 de ani), legendarul antrenor român, a vorbit despre performanța realizată de naționala României, care s-a calificat în optimile unui Campionat European după o pauză de 24 de ani.

Lucescu a fost întrebat dacă performanța realizată de elevii lui Edi Iordănescu se poate compara cu rezultatul obținut de „tricolori” la Campionatul Mondial din 1994. Atunci, România a ajuns până în sferturi, acolo unde a fost eliminată de Suedia. Mircea Lucescu este de părere că generația 2024 trebuie să-și conceapă propria istorie și să nu se gândească la ceea ce a realizat naționala în trecut.

Mircea Lucescu, despre calificarea României în optimile Euro 2024: „E dificil să spun”

„Şi echipele de club vor profita de evoluţiile şi performanţa echipei naţionale. Au demonstrat că se poate, dincolo de tot pesimisul care i-a înconjurat în anii trecuţi.

E un echilibru incredibil. Ce s-a întâmplat acum cu grupa noastră, e istorie! Toate echipele cu acelaşi număr de puncte. (n.r. - poate fi eliminată Olanda?) Da, de ce nu! Entuziasmul care este la echipa naţională, determinat de prezenţa suporterilor români, înseamnă mult. Nu cred că există vreo echipă naţională cu o astfel de susţinere în Germania. În finalul competiţiei vor conta mult jucătorii de rezervă, pot fi decisivi.

Cluj-Napoca/ Foto: stiridecluj.ro
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro
Timișoara/ Foto: radiotimisoara.ro
+23 FOTO

După meciul cu Ucraina, ne-am dus prea departe, a venit duşul rece cu Belgia. Ce au reuşit după, să refacă moralul echipei, e extraordinar.

E dificil să spun (n.r - dacă se poate compara cu performanța României din 1994), să lăsăm echipa să-şi creeze propria istorie. Echipa din '94 a întâlnit Argentina, Columbia. Am venit cu mare entuziasm, cu jucători împrăştiaţi în toate colţurile Europei, au jucat cu încredere deosebită.

Două lucruri sunt foarte importante, starea lor de spirit, unde se poate ameliora totul. Capacitatea mentală, aici am crescut foarte tare. Te face să fii peste nivelul la care eşti considerat. Al doilea e orgaizarea de joc, toţi şi-au făcut datoria. În funcţie de astea, vor creşte şi celelalte.”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Fanatik.

Mircea Lucescu a fost prezent pe Allianz Arena, la victoria categorică a României în fața Ucrainei, scor 3-0. Legendarul antrenor s-a întors în țară marți, 18 iunie. Acesta a fost încântat de spiritul de echipă pe care l-au arătat elevii lui Edi Iordănescu.

VIDEO. Nu doar în București! Românii au ieșit aseară pe străzi în toată țara

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (4)
Haha1989
Haha1989  •  27 Iunie 2024, 17:42

Vad ca nu mai incapam în pielea noastră, e bun optimismul pozitiv, dar sa luam mai prudent lucrurile, după ce i-am surprins pe ucraineni unde ne-a ieșit totul cu o posesie de 29%,in grupa toți au terminat cu 4puncte, doar datorita reguli UEFA am terminat pe primul loc ca și ultima clasata în grupa. Acum vad ca subapreciem Olanda,(Stoichiță) deja batem orice echipa! Sa vedem ce se va întâmpla, atenție, Austria joaca fotbal!

Haha1989
Haha1989  •  27 Iunie 2024, 17:37

Vad ca nu mai incapam în pielea noastră, e bun optimismul pozitiv, dar sa luam mai prudent lucrurile, după ce i-am surprins pe ucraineni unde ne-a ieșit totul cu o posesie de 29%,in grupa toți au terminat cu 4puncte, doar datorita reguli UEFA am terminat pe primul loc ca și ultima clasata în grupa. Acum vad ca subapreciem Olanda,(Stoichiță) deja batem orice echipa! Sa vedem ce se va întâmpla, atenție, Austria jo

racetrack
racetrack  •  27 Iunie 2024, 15:49

Nationala din 94 avea cativa jucatori care puteau evolua la orice echipa de top, si unii dintre ei chiar au facut asta. Acum, nationala nu are cine stie ce talente iesite din comun, iar valoric era cea mai slaba de la turneul final al euro. Faptul ca si-au castigat grupa de calificare la euro fara infrangere a fost ceva extraordinar in sine, iar acum faptul ca au reusit sa castige si grupa de la euro arata ca s-au autodepasit. Chiar daca pierdem cu Olanda, este o performanta extraordinara. Dar sa ne permitem si sa visam: daca batem Olanda cumva, iar apoi batem si castigatoarea dintre Turcia si Austria? Sanse mici, desigur, dar nu sunt tocmai niste echipe imposibile...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează