FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Explicații pentru rezultatul cu Islanda » Detaliul incredibil din raportul InStat

FOTO: Cristi Preda +43   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 08:04 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 08:18

Explicația jocului al României și a rezultatului cu Islanda (0-0) se reflectă și în cifrele meciului. Am tras pe poartă, am avut posesia, dar implicarea multora dintre „senatorii" naționalei a fost mult sub așteptări.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund. Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein. 

De multe ori, matematica se contrazice cu fotbalul și mai ales cu rezultatul unui meci. Posesia, numărul șuturilor pe poartă sau al ocaziilor nu-ți asigură întotdeauna succesul. La fel au stat lucrurile și cu modesta echipă a Islandei, care înainte de partida cu România nu mai avea nicio șansă la locul 2. 

Așa că era evident ca România să domine la toate capitolele o echipă rămasă fără niciun obiectiv în aceste preliminarii. Și totuși, "tricolorii" nu au reușit să învingă și fiindcă nu s-au ridicat la nivelul de implicare necesar pentru o dispută cu o asemenea miză. 

FRF s-a orientat rapid: Adrian Mutu, marele favorit să-l înlocuiască pe Rădoi » Plusuri, minusuri și cine mai e pe lista lui Burleanu
ROMÂNIA
FRF s-a orientat rapid: Adrian Mutu, marele favorit să-l înlocuiască pe Rădoi » Plusuri, minusuri și cine mai e pe lista lui Burleanu

Iar cifrele InStat sunt relevante în acest sens. Au lipsit determinarea, curajul, chiar din partea unora dintre „senatorii" din partea cărora se aștepta să dea tonul ofensivei, într-un meci pe care România era condamnată să-l câștige. Este cazul lui Cicâldău, Stanciu, Tănase, Alibec sau chiar Ianis Hagi.

ParametruRomâniaIslanda
Posesie62%38%
Șuturi pe poartă81
Pase609372
Pase reușite480247

Alibec sau Cicâldău, mai puține pase decât Niță!

Pare aproape incredibil, ai senzația că e ceva greșit, dar portarul Florin Niță are 30 de pase, iar doi dintre oamenii de bază, cu profil ofensiv, au mai puține: Denis Alibec doar 20, iar Alexandru Cicâldău numai 26! 

Răzvan Marin a fost de departe cel mai implicat jucător de pe teren. A dat 109 pase, cu o acuratețe de 88%, în timp ce alt coleg de compartiment,  Nicolae Stanciu, de la care se tot așteaptă să devină liderul acestei naționale, a avut numai 42. Florin Tănase a fost în aceeași notă, cu 42, iar Ianis Hagi a avut doar ceva mai multe, 50. În timp ce cei doi stoperi, Vlad Chiricheș și Ionuț Nedelcearu, au reușit 68, respectiv 62. 

De fapt, ca o concluzie, portarul și cei 4 fundași au strâns 281 pase, iar mijlocașii și atacanții titulari doar puțin mai mult, 328

Top 5 cei mai buni pasatori ai Românei

JucătorPase/Reușite
R. Marin109/88%
Chiricheș68/93%
Rațiu65/82%
Nedelcearu62/90%
Toșca56/80%

Top 5 ca număr de dueluri al jucătorilor români

JucătorDueluri/Câștigate
Rațiu20/80%
R. Marin16/56%
I. Hagi16/38%
Alibec14/36%
Cicâldău12/56%  

7este numărul duelurilor în care au fost implicați Toșca și Stanciu, cele mai puține din rândul titularilor de la meciul cu Islanda

VIDEO Totul despre Liechtenstein - România

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Rădoi e rușinea ultimilor 50 de ani!

Măcar pe ei să-i batem! » Cine este Liechtenstein, ultimul adversar al României în preliminariile Campionatului Mondial

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ion Țiriac, răvășit la catafalcul lui Helmut Duckadam » Ce a mai putut să spună
Superliga
Ion Țiriac, răvășit la catafalcul lui Helmut Duckadam » Ce a mai putut să spună
Gest special al lui Miodrag Belodedici lângă sicriul lui Helmut Duckadam, fostul lui coechipier
Superliga
Gest special al lui Miodrag Belodedici lângă sicriul lui Helmut Duckadam, fostul lui coechipier
România - Serbia, pentru calificarea în grupa principală la EURO 2024 » Pera, obligată să ceară time-out! GSP transmite din Fonix Arena
Handbal
România - Serbia, pentru calificarea în grupa principală la EURO 2024 » Pera, obligată să ceară time-out! GSP transmite din Fonix Arena

Fanii îi pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam, azi, pe Arena Națională » Toate informațiile de la stadion

Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor


Comentarii (15)
113071617503785
Constantin Morarescu  •  13 Noiembrie 2021, 19:05

Renuntarea lui Tatarusanu la echipa nationala s-a datorat tocmai responsabilitatii foarte mari pe care o avea in jocul echipei .In ultimile partide Tata juca cca.50 de mingii pe meci .Jucatorii nu puteau sa tina de mingie si o dadeau acasa la Tata care era ultimul ce trebuia sa gestioneze jocul .Pai ori era portar ori jucator de camp .Mai dau si alte echipe mingia acasa dat Tata era sufocat ,toate mingiile treceau pe la el .O eventuala greseala a lui costa f mult .Asa ca s-a saturat sa joace singur si s-a retras .Asta e cu el .Nu a vrut sa se mai faca de ras cu asemenea echipa .

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  13 Noiembrie 2021, 18:26

Ce zice ?Ca„Portarul si cei 4 fundasi au facut 281 de pase,iar restul echipei(titularii)...328”?!Pai inseamna ca d-aia am avut posesie 62%!Fiindca am pasat lateral si inapoi,intre fundasi si intre fundasi si portar!Am avut nepermis de multe...pase la portar,pentru o echipa care juca acasa(cu echipa de pe penultimul loc din grupa) si care trebuia sa inscrie!Dar atunci cum ramane cu„poezia”aia ca „finu Mirel”are un stil ofensiv!Sau poate ca o fi avand el,dar il tine acasa si nu vrea sa-l strice pe jucatorii astia de doi lei?!

sibelius
sibelius  •  13 Noiembrie 2021, 11:30
Postat de observator_federal pe 13 Noiembrie 2021, 09:35

Păi la echipele care pornesc jocul prin pase din jumătatea proprie, "pregătirea acțiunii" presupune pase (PRECISE, iextraordinar) între apărători și portar, apoi ÎN FAȚA ECHIPELOR CARE SE APĂRĂ AGLOMERAT multe pase cu mijlocașii (și ghici ce, de cele mai multe are parte mijlocașul de pe axul central - logic, el distribuie și primește înapoi pase SCURTE spre și de la cei laterali). ... Așa că, mai ușor cu Instat-ul, matematica asta doar numără atingeri și distanțe și "evidențiază" de regulă pe cei ce se află în treabă fără a avea rezultate. La ce bun posesie dacă nu creezi faze periculoase?

Cand esti ocupat cu foarfeci si calcaie e cam greu sa creezi faze periculoase.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează