GSP SPECIAL  »  ASTERIX SI OBELIX  »  DVD CU GAZETA

DVD cu Gazeta Sporturilor: Cele 12 munci ale lui Asterix

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 19 mai 2011 18:49

Simpaticii Asterix şi Obelix au revenit într-o serie de desene animate clasice împreună cu Gazeta Sporturilor

Desenele cu Asterix şi Obelix sînt considerate ca făcînd parte din colecţia celor mai frumoase serii de desene animate din toate timpurile. În urmă cu aproape 3 decenii, inspirate din benzile desenate, au apărut şi aceste desene animate, care în timp au făcut înconjurul lumii. Ele au supravieţuit pînă în ziua de astăzi, ba chiar au fost reeditate sau adăugate noi episoade.

O nouă serie de 3 DVD-uri cu Gazeta Sporturilor
După ce în debutul anului 2011, Gazeta Sporturilor a apărut împreună cu o serie de filme de desene animate cu Asterix şi Obelix, săptămîna aceasta, luni, 16 mai, s-a lansat un nou DVD Asterix şi Obelix ce face parte din colecţia desenelor clasice. Primul DVD se numeşte "Asterix şi galii" şi poate fi găsit în continuare la toate chioşcurile de ziare din ţară alături de Gazeta Sporturilor. Al doilea DVD va apărea luni, 23 mai, se va numi "Cele 12 munci ale lui Asterix", în timp ce ultimul DVD va apărea la o săptămînă distanţă, luni, 30 mai şi se va numi "Asterix şi Cleopatra".

Povestea
În antichitate, Imperul Roman cucerise întreaga Europă aproape dintr-un colţ în altul. Locul unde în prezent se află Franţa era şi el cucerit de către romani cu excepţia unui mic sat. Aici locuiau invicibilii, bravii şi neînfricaţii gali. Timp de zeci de ani, micul sat a reuşit să ţină la distanţă sute de legiuni romane care au atacat încontinuu porţile acestuia.

Aproape orice încercare a romanilor de a-i cotropi pe gali se lăsa cu mormane întregi de fiare. Care să fie secretul prin care aceştia au reuşit să reziste atît timp? Corect, invicibilii Asterix şi Obelix! Şi pentru că cei doi nu s-au născut cu aceste puteri, invicibilitatea lor se datorează druidului galilor, celebrul Getafix şi poţiunii magice preparată de acesta.

"Cele 12 munci ale lui Asterix"
Din DVD-ul doi al seriei, ce apare luni, 23 mai, vom putea afla o comedie spumoasă atît pentru cei mici cît şi pentru adulţi, cu încercarea împăratului roman Cezar de a-i cotropi pe gali. Pentru că acesta nu poate aplica forţa, armata lui fiind inutilă în faţa galilor, se gîndeşte să-i provoace într-un concurs din care este sigur că nu vor ieşi. Evident, cei care vor participa vor fi Asterix şi Obelix.Încîntaţi de provocare, află că în situaţia în care vor pierde, vor trebui să cedeze satul romanilor, în caz contrar, Cezar le oferă galilor întreg Imperiul Roman! De aici începe o adevărată aventură, în care Asterix şi Obelix înfruntă cele mai grele probe posibile puse la cale de Cezar.


Comentarii venite pe imdb.com

dr_foreman, SUA
"Rîd la aceste desene animate de aproape 20 de ani şi tot nu mă satur. Au fost desenele copilăriei mele, iar acum mă bucur să le revăd alături de copiii mei"

Shawn Watson, Anglia
"Acestea sînt probabil cele mai bune desene animate pe care le-am văzut. Chiar şi acum, după atîta vreme, mi se par la fel de frumoase"

Stefan Kahrs, Anglia
"Ţin minte şi acum, atunci cînd am văzut acest film prima dată, eram la cinema şi m-a făcut să cad de pe scaun de rîs!"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
g_1st
g_1st  •  23 Mai 2011, 15:58

De ce nu ati scos in aceasta colectie si celelalte 4 animatii din anii 80: - Asterix Versus Caesar, 1985, animated - Asterix in Britain, 1986, animated - Asterix and the Big Fight, 1989, animated - Asterix Conquers America, 1994, animated Scoteati un set complet de 7 clasice dupa setul celalalt de 4 moderne.

john_q
john_q  •  23 Mai 2011, 03:26

Sper ca optiunea de dublaj in romana este separat, in sensul ca se poate alege intre franceza si romana... Daca nu, ati facut un c*****t mare. Daca la Oraselul Lenes mergea, Asterix e cu totul altceva.

liviuemil
liviuemil  •  22 Mai 2011, 20:34

Mare timpenie dublarea filmelor. Cum as putea sa-l aud pe Chaplin sau Luis Defunes sau Donald ,Chip and Dale in limba Romana sau oricare alta in afara de cea originala. La fel ca traducerea incorecta a titlului si continutului dialogului in filme. Treziti-va! Ceea ce se intimpla in Romania e atentat la normalitate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează