Articol de Eduard Apostol - Publicat joi, 06 octombrie 2016 17:10
În zilele de 14 și 15 noiembrie, la Timișoara, se organizează un eveniment prezentat drept cel mai important pentru antrenorii din fotbalul intern.
Va sosi Massimo Lucchesi în orașul de pe Bega, italianul fiind considerat omul care a influențat cel mai pregnant metodica predării fotbalului în ansamblul lui.
"La fel cum Guardiola sau Mourinho au influențat prin inovațiile lor, Massimo Lucchesi a descompus, analizat și aranjat factorii jocului de fotbal într-un proces didactic cursiv și logic, ușor de implementat de către antrenor echipei sale", a comentat Ciprian Urican, organizator al evenimentului.
Brand în branșă
Lucchesi a urmărit și aprofundat antrenamentele a numeroși antrenori, printre care Ancelotti, Lippi, Guardiola, Sarri, Zeman, Luis Enrique, Spaletti, Prandelli și Koeman. A studiat metodologia de lucru a unora din cele mai importante sectoare juvenile din Europa, precum Barcelona, Benfica, Schalke sau Anderlecht și a lucrat la formarea a numeroși antrenori, lucrând fie în interiorul clubului, fie cu federații naționale.
Este periodic invitat să consilieze sau să țină cursuri către federații naționale sau cluburi de fotbal și este responsabil de metodologia Centrului Tehnic al lui AC Milan din Toscana.
"Trebuie să ne rupem de atitudinea apocaliptică pe care am îmbrățișat-o, cum că nu mai e nimic de făcut în fotbalul românesc. Trebuie să ne unim, să copiem modelele de succes și să începem să ne ridicăm. Ceea ce a realizat Gică Hagi cu Academia lui arată că fotbalul intern se poate ridica." Ciprian Urican
Programul work-shop-ului
14 noiembrie 2016 - Orele 9:00 - 13:00
Teorie
- De la ciclul de joc (faza ofensivă - tranziție negativă - faza defensivă - tranziție pozitivă) la definirea unui model propriu de joc (1 oră și 30 de minute)
- Care sunt comportamentele pe care antrenorul vrea sa le vadă pe terenul de joc, ce dă sens jocului, ce transmite echipa sa și organizarea ei tactică?
- Doar plecând de la cunoașterea ciclului de joc și ajungând la definirea propriului model de joc, antrenorul poate fi capabil sa transmită principile de joc și codurile de interpretare a situaților și contextelor tactice care apar în joc.
- Sistemul de copii si juniori in Europa (metodologia de lucru si exerciții)
- Care sunt diferențele dintre lucrul cu tinerii față de cel cu seniorii? Care sânt filozofiile și tendințele școlilor de fotbal de top? Cum alcătuim o planificare eficientă și în perspectivă pentru echipele de copii și juniori?
- Ședințele de antrenament reprezintă mijlocul prin care antrenorul are posibilitatea de a interveni în dezvoltarea competențelor individuale și a învațării principilorde joc, acestea determinînd în competiție comportamentul jucatorilor săi: iată filozofia si metodologia de lucru a unor cluburi de frunte din Europa.
14 noiembrie 2016 - Orele 15:00 - 17:00
Practică
- Ședință pe terenul de antrenament - Posesie și exerciții tactice
- În relație cu subiectele dezbatute in sală, ședința practică prevede expunerea principalelor exerciții colective regăsite in didactica cluburilor de top europene.
15 noiembrie 2016 – Orele 9:00 – 13,00
Teorie
- Cheile atacului pozițional
- Care sunt procesele atacului pozițional? Care sunt diferențele dintre jocul codificat și cel obișnuit, de principii? Prin descompunerea jocului colectiv în jocuri pe sectoare, se reușește simplificarea lecturii situației de către jucatori și se confera o organizare solidă a jocului.
- Metodologia antrenorilor de top – elaborarea ciclului săptămânal.
- Munca antrenorului este foarte complexă și cuprinde gestionarea aspectelor psihologice pe lângă cele tactice, tehnice, fizice si metodologice.
15 noiembrie 2016 - Orele 15,00 – 17,30
Practică
Ședință pe terenul de antrenament: încalzire tehnică si exerciții pe spații reduse
- În relație cu temele analizate în sală, ședința practică prevede expunerea principalelor exerciții individuale și pe sectoare, multe dintre acestea aparținând didacticii specifice marilor cluburi europene.
Încheierea seminarului
- Înmânarea diplomelor de participare
- Poze de grup
350 de lei
de persoană costă un bilet la cursuri, la rezervările pentru grupuri de 3 persoane minim. În rest, costă 400 de lei, iar confirmarea se efectuează odata cu achitarea sumei în contul INGB din Timișoara RO82INGB0000999903332840 pe numele Urican Ciprian Vasile PFA
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”