GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trebuie să știi despre asigurările pentru mașinile închiriate

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iulie 2024 15:34 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 15:34

Trebuie să închiriezi o mașină și nu știi exact cum se procedează cu asigurarea? Informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor!

Tipuri de asigurări pentru mașinile închiriate

Atunci când optezi pentru servicii de inchirieri masini din Otopeni sau București, în general, compania de închirieri auto îți va oferi mai multe tipuri de asigurări. Printre cele mai comune se numără:

●      Asigurarea de răspundere civilă (RCA): Aceasta este obligatorie și acoperă daunele provocate terților în urma unui accident.

●      Asigurarea de coliziune (CDW - Collision Damage Waiver): Reduce sau elimină responsabilitatea ta financiară în cazul în care mașina suferă daune într-un accident.

●      Asigurarea pentru furt (TP - Theft Protection): Acoperă costurile în cazul în care mașina este furată.

Unele companii de închirieri auto mai oferă opțiunea de asigurare SCDW sau asigurare totală, care acoperă toate daunele produse în urma unui accident (indiferent dacă tu ai fost sau nu vinovat), actele de vandalism, furt auto etc.

Cât costă asigurarea pentru mașinile închiriate?

Costul asigurării pentru mașinile închiriate poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de asigurare, locația de închiriere, tipul de vehicul și durata închirierii. Dacă asigurarea de răspundere civilă este obligatorie și inclusă în costul închirierii, celelalte tipuri de asigurări sunt opționale și implică un cost suplimentar. În ceea ce privește locația de închiriere, ar trebui să știi că asigurarea în cazul serviciilor de inchiriere masina Bucuresti va fi mai scumpă decât cea dintr-un oraș mai micuț și mai puțin aglomerat, în care riscul de accidente este mai mic. În plus, vehiculele mai scumpe sau cu o capacitate mai mare de transport vor avea o asigurare mai mare. În ceea ce privește durata închirierii și prețul asigurării, ar trebui să știi că deseori costul asigurării este calculat pe zi, așa că o perioadă mai lungă de închiriere va duce la un cost total mai mare pentru asigurare. Totuși, unele companii oferă reduceri pentru perioade mai lungi de închiriere.

Sfaturi pentru alegerea asigurării potrivite

Atunci când alegi asigurarea pentru mașina închiriată, ține cont de următoarele sfaturi:

●      Citește cu atenție termenii și condițiile: Asigură-te că înțelegi toate detaliile și excluderile din polița de asigurare. Verifică cu atenție și politica companiei în ceea ce privește daunele minore, cum ar fi zgârieturile sau loviturile, care sunt comune în traficul din București.

●      Alege pachetele de servicii: Dacă știi că ai nevoie de mașină pentru o perioadă mai lungă de timp, ar fi bine să te orientezi către un pachet cu o asigurare totală. Te ajută să economisești bani pe termen lung și poți merge oriunde, fără griji că trebuie să plătești suplimentar în cazul unui accident.

●      Compară ofertele: Unele companii pot oferi pachete de asigurare diferite, iar prețurile pot varia semnificativ. Așa că, cere mai multe oferte, compară și alege în funcție de nevoile tale. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai nevoie de servicii de inchiriere microbuz 8+1 – asigurarea poate fi mai scumpă din cauza valorii mai mari și capacității de transport a vehiculului.

Acum că știi totul despre asigurarea mașinilor închiriate, poți apela la astfel de servicii fără griji!

Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Superliga
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor
Stranieri
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează