Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 12:54 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 17:48
Mircea Bolba a decedat la vârsta de 59 de ani. Fostul jucător al celor de la Olimpia Satu Mare, Poli Timișoara sau Steaua București a încetat din viață noaptea trecută.
Mircea Bolba era antrenorul echipei Olimpia MCMXXI, din Liga 5, iar vestea decesului său a fost anunțată de site-ul oficial al clubului din Satu Mare. Pe 22 decembrie, acesta a fost internat în spital deoarece se confrunta cu mari probleme de sănătate, iar între timp a contactat si virusul COVID-19.
„Astăzi, simbolul Olimpiei, Mircea Bolba a devenit, prea devreme, legendă. A fost alături de clubul pe care l-a iubit până în ultima clipă. S-a dus in lumea celor drepți așa cum știm că și-a dorit: ca antrenor al Olimpiei. Avea planuri mari, pentru anul centenar și se angajase cu pasiune la reconstrucția Olimpiei. Pierdem un mare fotbalist, un antrenor dăruit și mai ales un Olimpist adevărat. Promitem să îi cinstim memoria cum se cuvine și să nu îl uităm niciodată. Adio Mircea Bolba, odihnește-te în pace!” a fost mesajul postat pe site-ul oficial al echipei Olimpia.
A evoluat un sezon pentru Steaua București
După trei sezoane în tricoul celor de la Olimpia Satu Mare, pentru care a marcat patru goluri, tânărul atacant Mircea Bolba era transferat la Steaua București. Acesta a evoluat într-un singur sezon pentru formația din Ghencea, fiind coleg cu Ștefan Iovan, Marcel Răducanu, Tudorel Stoica, Gabi Balint sau Anghel Iordănescu.
În sezonul 1980/81, Steaua București a terminat pe locul 4 în prima divizie și a obținut calificarea în Cupa Balcanilor. „Roș-albaștrii” au fost eliminați din primul tur al Cupei UEFA, iar în Cupa României au fost învinși de Sticla Arieșul Turda în sferturile competiției.
Mircea Bolba, component al echipei care a obținut bronzul la CM de tineret din 1981
Mircea Bolba a început fotbalul la Olimpia Satu Mare, iar în sezonul 1980/81 a fost transferat la Steaua București, pentru care a evoluat în 8 partide. Ulterior a mai jucat pentru ASA Târgu Mureș, Politehnica Timișoara, Bihor Oradea, Sportul 30 Decembrie, Evagoras Paphos (Cipru), Armătura Zalău și Inter Sibiu.
În 1981, a participat la Campionatul Mondial de tineret din Australia, unde naționala României a obținut singura medalie din istoria acestei competiții. Lotul pregătit de Constantin Cernăianu a câștigat bronzul după ce s-a impus în finala mică contra selecționatei similare a Albionului, scor 1-0 ( gol marcat de Romulus Gabor în min. 36).
Lotul României de la Campionatul Mondial din 1981:
Iosif Lovas (UTA), Constantin Gârjoabă (Progresul) – Gheorghe Viscreanu (SC Bacău), Ioan Andone (Corvinul), Augustin Eduard (FC Argeș), Mircea Rednic (Corvinul), Marin Matei (FC Olt), Doru Vuscan (UTA), Cornel Fâșic (SC Bacău) – Costel Ilie (ASA Târgu Mureș), Gabi Balint (Steaua), Mihaiță Hanghiuc (FCM Galați), Decebal Balaur (FC Argeș), Horațiu Lasconi (Jiul) – Dorel Zamfir (Dinamo), Stere Sertov (Steaua), Romulus Gabor (Corvinul), Mircea Bolba (ASA Târgu Mureș).
Selecționer: Constantin Cernăianu
Citește și alte știri de actualitate:
Cea mai bună fotbalistă din lume se căsătorește cu colega sa!