Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA - ROMÂNIA

Belgia, în fața unei contraperformanțe istorice împotriva României » Ar bate un record vechi de 96 ani

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2024 20:34 / Actualizat sambata, 22 iunie 2024 21:12

Belgia și România se vor întâlni la Koln, de la ora 22:00, într-o partidă din Grupa E a Campionatului European, partida fiind în format liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Pro TV. În cazul unui eșec, „diavolii” ar bifa o contraperformanță istorică.

O victorie a băieților lui Edi Iordănescu i-ar propulsa direct în optimile de finală ale Europeanului nemțesc. În prima etapă a fazei grupelor, România s-a impus cu 3-0 în fața Ucrainei (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș), în timp ce Belgia a pierdut surprinzător în fața Slovaciei, 0-1.

Belgia ar înregistra o contraperformanță istorică, în cazul în care pierde cu România

Pe lângă faptul că un eșec al selecționatei lui Domenico Tedesco ar fi sinonim cu eliminarea de la Campionatul European, deși Belgia păstrează șanse la calificare și în această situație, s-ar bifa o contraperformanță nedorită.

Belgia nu a mai pierdut primele două partide de la un turneu final din 1930, când a avut loc ediția inaugurală a Campionatului Mondial. La acel moment, Belgia a fost plasată în Grupa a 4-a, alături de Statele Unite ale Americii și Paraguay, pierzând ambele partide: 0-3, respectiv 0-1.

România nu a lipsit de la respectivul Campionat Mondial, însă nu a reușit să treacă de faza grupelor (3-1 cu Peru, 0-4 cu Uruguay, câștigătoarea competiției).

În 2022, la Campionatul Mondial din Qatar, în primele două etape, Belgia a câștigat prima partidă în fața Canadei, apoi a pierdut cu Maroc, semifinalistă la acea ediție a turneului final. La precedentul Campionat European, Belgia a câștigat toate partidele din faza grupelor: 3-0 cu Rusia, 2-1 cu Danemarca și 2-0 cu Finlanda.

Dacă pentru Belgia două eșecuri consecutive ar consemna o contraperformanță istorică, o victorie a României ar reprezenta contrariul: de la Mondialul din 1998 nu au mai reușit „tricolorii” să câștige primele două partide de la un turneu final.

Alte statistici interesante înainte de Belgia - România:

  • Romelu Lukaku este golgheterul Belgiei la turneele finale, 6 goluri în 11 meciuri. Nici un alt jucător belgian nu are mai mult de două goluri.
  • România a părăsit Campionatele Europene din faza grupelor la patru din ultimele cinci participări.
  • Eșecul cu Slovacia a fost primul al Belgiei sub comanda lui Domenico Tedesco.

VIDEO. Cele mai importante informații înainte de Belgia - România

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează