Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PORTUGALIA

Pepe ține totul la ZERO grade » Cifrele unei seri magice pentru veteranul de 41 de ani, în ziua în care și-a depășit propriul record la Euro 2024

A fost o seară magică pentru Pepe în Turcia - Portugalia 0-3. Foto: Imago
A fost o seară magică pentru Pepe în Turcia - Portugalia 0-3. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2024 22:01 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 12:16

Pepe (41 de ani) și-a extins propriul record la Euro 2024, în meciul Turcia - Portugalia 0-3. După duelul cu Cehia, fundașul central a devenit cel mai în vârstă jucător care a participat la un turneu final european, depășindu-l pe Gabor Kiraly, fostul portar al Ungariei.

Acum, la patru zile distanță, a ridicat ștacheta la la 41 de ani și 117 zile. Lusitanul nu doar că s-a autodepășit, ci a avut și o prestație excelentă în duelul în care a învins fără drept de apel reprezentativa pregătită de Vincenzo Montella.

După runda a doua de la Euro 2024, naționala lui Roberto Martinez este calificată în optimi, cu șase puncte acumulate. O urmează Turcia cu 3, iar Cehia și Georgia completează grupa F cu câte un punct.

Pepe, statistică impresionantă în Turcia - Portugalia 0-3

Înlocuit în minutul 83 cu Antonio Silva (20 de ani), marea speranță pentru defensiva Portugaliei, Pepe a avut o evoluție sigură, iar travaliul său a fost unul considerabil, completat de cifre impresionante pentru vârsta sa.

În minutul 20, tackling-ul salvator, din postura de ultima apărător, a fost aplaudat la scenă deschisă de către publicul prezent pe Signal Iduna Park din Dortmund.

Cifrele lui Pepe:

  • 97% acuratețea paselor
  • 7 respingeri din care 4 cu capul
  • 4 recuperări
  • 4/7 dueluri la sol câștigate
  • 2 pase în treimea adversă

Topul celor mai în vârstă jucători de la Euro 2024:

  1. Pepe - 41 de ani;
  2. Cristiano Ronaldo - 39 de ani;
  3. Luka Modric - 38 de ani;
  4. Manuel Neuer - 38 de ani;
  5. Olivier Giroud - 37 de ani;

138 de meciuriși 8 goluri a bifat Pepe la echipa națională a Portugaliei

Turcia - Portugalia, meci întrerupt de 4 ori

În minutul 69, un copil a intrat pe gazon și s-a dus țintit la Cristiano. Acesta l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit cu zâmbetul pe buze selfie-ul după care tânjea. Satisfăcut, copilul a luat-o la fugă în încercarea de a scăpa de stewarzi.

Aceștia s-au chinuit să-l prindă, au reușit abia după un slalom întins pe secunde bune! Publicul a aplaudat finețea cu care forțele de ordine au tratat momentul, având în vedere că era vorba despre un copil.

În minutul 82, scenele s-au repetat, de această dată cu un adolescent în prim-plan. Stewarzii au ajuns la el înainte să apuce să facă selfie-ul cu Ronaldo, l-au reținut și au încercat să-l îndepărteze de la fața locului. Din dorința de a rămâne cu amintirea acelui suvenir neprețuit, fotografia alături de Ronaldo, băiatul l-a tras de gât involuntar pe Cristiano, care nu a acceptat momentul la fel de călduros precum o făcuse cu aproximativ 15 minute mai devreme.

+6 FOTO

Publicul nu a privit cu aceiași ochi acest moment, huiduindu-l pe băiatul în cauză în momentul în care acesta era escortat în afara terenului.

S-a întâmplat o a treia oară ca Ronaldo să fie țintit pentru un selfie, de această dată în minutul 90+2! Nici acest suporter n-a părut să aibă succes, fiind îndepărtat rapid de lângă CR7.

Și a patra oară, în minutul 90+4, tot cu un adolescent în prim-plan! Aflat în preajma propriei porți, în așteptarea unui corner al adversarilor, Ronaldo a părut că se săturase de tentativele repetate de a se ajunge la el, reacționând nervos.

VIDEO. Turcia - Portugalia. Portughezii nu l-au uitat pe Eder, eroul de la Euro 2016

Citește și:

Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  23 Iunie 2024, 18:58

Haha sa mergi sa faci poza cu un infractor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează