OPINII  »  EDITORIAL

Care e lista priorităților la FCSB?

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 16:25 / Actualizat luni, 26 august 2024 16:49

Mai întâi pe primul loc a fost calificarea în Champions League, acum nu se știe clar, dar în curând în capul listei va urca întrecerea internă

FCSB are trei înfrângeri în șase etape, adică a pierdut jumătate dintre meciurile disputate pe plan intern. Pe plan internațional (după ce dăm la o parte confruntarea de Daciadă UEFA cu neînsemnații din San Marino) găsim trei remize în manșele tur, o victorie la Budapesta cu Maccabi și o înfrângere acasă cu Sparta Praga. 

Au uitat să câștige

Să băgăm de seamă și altceva. În mai bine de o lună și jumătate, roș-albaștrii au obținut doar două victorii. Hai trei, dacă punem la socoteală și Supercupa cu Corvinul, dar mai bine n-o punem, pentru că adversarul a fost din divizia secundă.

Acele victorii au fost extrem de norocoase: 2-1 cu Maccabi, în minutul 90, și 3-2 din penalty cu Farul, în minutul 90+4. Adică două succese smulse, la limită, all`ultimo respire, cum spun italienii. Nu s-a înregistrat nicio victorie clară, din acelea care să ranforseze moral echipa, să-i dea încredere.

Câte meciuri ai voie să pierzi?

Cele trei eșecuri din campionat și poziția periferică din clasament pun pe gânduri. În primul rând, pentru că ele nu s-au înregistrat în derby-uri, ci în confruntări cu ”oameni de rând”, Oțelul, Poli Iași și Sibiul aparținând în mod cert acestei categorii social-valorice.

Care e lista priorităților la FCSB?
Hermannstadt - FCSB, runda #7 din Superliga / foto: Raed Krishan

Apoi, o echipă care năzuiește să ia campionatul (probabil că acesta e obiectivul, ca de fiecare dată) are voie să piardă din cele 30 de partide ale sezonului regulat, cel mult vreo cinci-șase. Credeți că în cele 24 de runde rămase până la play-off roș-albaștrii nu mai pierd măcar de trei ori?

...Cel care urmează

Această cifrăraie complicată și neconvenabilă va face ca discursul de la palat să înregistreze în perioada următoare modificări radicale de conținut. Până acum s-a enunțat că Liga Campionilor (cu banii ei cu tot) e singurul țărm avut în vedere. Idee în care au și fost sacrificate cu bună știință partidele cu Oțelul, cu Slobozia, poate și cea cu Poli Iași.

Acum, între Sparta și LASK, patronul a nuanțat, spunând că meciul cel mai important e cel care urmează. Dacă iese bine cu austriecii și FCSB ajunge în Europa League, atunci probabil că postulatul cu ”meciul care urmează” va funcționa în continuare. Dar dacă roș-albaștrii vor ricoșa în Conference League, atunci reperele vor fi altele.

Campionatul va deveni cuvânt de ordine

Se va întâmpla probabil ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când după un prim meci rezonabil pe terenul lui West Ham (a fost aproape o oră 1-0 pentru FCSB, dar s-a terminat 3-1 pentru londonezi), ideologia de la Palat n-a mai dat doi bani pe participarea internațională, concentrându-se pe întrecerea internă. Contra lui Silkeborg erau menajați titularii ca să fie apți în campionat cu Voluntari sau cu cine-o fi fost și ieșea acel 0-10. 

Ce campioană mai e la coada clasamentului?

Cupele europene sunt bune doar atunci când aduc mulți bani. Când nu mai aduc așa de mulți, atunci mai important devine campionatul, să te clasezi bine, ca să poți lua totul de la capăt, în speranța altor bani în vara viitoare.

Apropo, cât e Europa de lungă și de lată, ați mai văzut vreo campioană ediție 2024 care să fie acum pe loc de retrogradare, cum e la noi FCSB-ul?

Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

Comentarii (14)
Aztec
Aztec  •  29 August 2024, 15:06
Postat de doar..titi pe 26 August 2024, 17:28

nu buzarine n-ai inteles nimic!!!lista prioritatilor la cioban e: biserica , popii si icoanele!!! din orice altceva ciobanul vrea sa faca bani chiar daca nu se pricepe - el (ciobanul)la viata lui facand doar bisnita!!!!

Nu ma mira, nici Buzarin si nici restul gazetarilor GSP care sunt fascinați de felul cum manageriaza ( cum își batejoc) Becali de FCSB...precum un vasal din secolul XV. Greseala este a noastră ca citind toate aceste articole, facem doar sa creștem audiența GSP-ului...si a lui Becali. Dati ignor unor astfel de articole lipsite de o minimă deontologie profesională.

UnuldinSpania
UnuldinSpania  •  28 August 2024, 21:25

"Pestele de la cap se impute" "Unde nu e cap vai de picioare" "Cum e turcul si pistolul " "Parul bun paraseste capul prost sau parul prost paraseste capul bun?" Asta e aluzia la don Gigi ca par are destul si atunci o fi capul de vina? Care proverb se potriveste mai bine?

Van_Basten
Van_Basten  •  28 August 2024, 18:24

In returul cu Silkeborg au fost in primul unsprezece 5-6 jucatori de baza. Deci nu tine ideea cu rezervele cand jumatate de echipa a fost formata din titulari.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează