SPORTURI  »  JO 2012  »  REFERENDUM

A cîştigat Olimpiada! » Ion Ţiriac a votat primul la Londra. Sportivii au ignorat referendumul

Secţiile de votare de la Londra +4   FOTO
Secţiile de votare de la Londra

Articol de - Publicat luni, 30 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 iulie 2012 19:02

"Tricolorii" au ignorat în totalitate referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi nu au dorit să voteze. În schimb, antrenorii şi oficialii COSR s-au grăbit spre urne.

Dacă cineva mai credea că pe sportivii români îi interesează oarecum politica, ziua de ieri a lămurit pe toată lumea. Nici unul dintre cei 103 "tricolori" prezenţi la întrecerile olimpice de la Londra nu a solicitat să fie transportat către una dintre cele 3 secţii de votare deschide în capitala britanică.

În schimb, o mare parte dintre antrenorii, doctorii şi oficialii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român s-au dus la vot, toţi alegînd secţia amenajată în sediul filialei Institutului Cultural Român la Londra.

Ştiţi cine a fost însă primul român care s-a dus să voteze la ICR? Răspunsul ne-a fost oferit imediat de către preşedinta secţiei de votare, Carmen Podgoreanu: "Domnul Ion Ţiriac a fost cel care inaugurat urna şi cabinele de vot. A venit la ora 7:00, cînd s-a deschis votul, şi nu a fost singur. A venit însoţit de oficiali ai forului olimpic român", a precizat oficialul.

Pe la ora 10:00 şi-au făcut apariţia şi cei de la Casa României. Sediul ICR fiind situat în acelaşi cartier select ca şi ambasada olimpică a României, între magazinul Harrods şi Hyde Park, Violetei Beclea-Szekely şi colegelor sale nu le-a luat decît 10-15 minute de mers pe jos. "Am venit să votăm din responsabilitate civică", a spus fosta atletă.

Aceasta a fost completată de Graziela Vâjială, preşedinta Agenţiei Naţionale Antidoping: "Este un drept cîştigat atît de greu, mai ales de către noi, femeile, încît nu pot accepta şi nici înţelege pe cineva care cere boicotarea votului".

În Satul Olimpic, la solicitarea COSR, organizatorii au pus la dispoziţia românilor o maşină cu şofer care să-i ducă pe doritori la vot. Printre aceştia s-au aflat medicii loturilor olimpice, antrenori şi şefi de echipe, precum Ion Buligă, de la atletism, şi Cristinel Romanescu, de la tenis de masă.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
utaaradan
utaaradan  •  30 Iulie 2012, 21:41

fostii privilegiati ai comunismului, s-au grabit la vot, bravo tovarasi ! macar, ati votat soarele ?

manon
manon  •  30 Iulie 2012, 12:29

CINSTE SPORTIVILOR CARE STIU CU ADEVARAT CE INSEAMNA SA FII LIBER ! CE POTI CERE DE LA UN NEICA NIMENI ,tiriac si altii ca el care s-au imbogatit dupa revolutie si au dor de comunism !!!!!!!!!!

steaua.libera
steaua.libera  •  30 Iulie 2012, 02:28
Postat de drunk_driver pe 30 Iulie 2012, 01:19

COMUNIST VOMAT !

Poate a votat NU!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează