Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2010 00:00
Marius Tincu, unul dintre rugbiştii care a avut o contribuţie importantă la calificarea României la Cupa Mondială, a vorbit despre performanţa obţinută de "stejari" şi despre cariera sa.
Marius Tincu, unul dintre rugbiştii care a avut o contribuţie importantă la calificarea României la Cupa Mondială, a vorbit despre performanţa obţinută de "stejari" şi despre cariera sa.
"Sînt un pic obosit, dar ce mai contează cînd totul se termină cu bine. Am intrat deja în programul echipei. (n.r.- Union Sportive Arlequins Perpignanais). Sîmbătă avem meci foarte important cu Castres, în campionat", a declarat româul pentru evz.
"Am muncit pănă acum pentru trei Cupe Mondiale, dar n-am fost decît la una. În 1999, mi-au condiţionat plecarea de semnarea unui contract cu Dinamo. Mi s-a spus că sînt prea tînăr! E adevărat, aveam doar 19 ani, dar mă pregătisem, muncisem. Antrenor la lot era Mircea Paraschiv. Am refuzat, aşa că am rămas acasă, la "U" Cluj. În locul meu au fost luaţi nişte băieţi de la Dinamo, care nu făcuseră nici o pregătire", a spus Marius.
"La următoarea participare, am făcut toată pregătire, dar, din păcate, m-am accidentat grav la genunchiul drept, iar în ziua cînd băieţii urcau în avion, eu mă operam... Era vorba să ajung la ultimul meci, cel cu Namibia, să forţez, dar n-a mai fost cazul. Am rămas acasă", a comentat Tincu.
"Nu e adevărat că pînă acum un an noi, cei din Franţa am refuzat să venim la echipa naţională. N-am fost doriţi la echipa naţională de vechea conducere", a ţinut să precizeze talonerul echipei naţionale.
"Sîntem obligaţi să menţinem viu spiritul rugby-ului românesc"
Marius Tincu a vorbit şi despre situaţia actuală a rugby-ului din România şi despre viitorul acestui sport.
"Pe vremuri ne băteam cu marile forţe ale lumii. Ce ne lipseşte să redevenim ceea ce am fost odată? În primul rînd trebuie să ai un campionat puternic, cu 6-10 echipe care să se bată la titlu. Este nevoie de oameni care să predea rugby-ul şi să-l popularizeze peste tot în România. Voluntar chiar. În Franţa, de exemplu, la cluburile de amatori, care dau jucători la profesionişti, lucrează foarte mulţi voluntari. Ştiu, trebuie timp, trebuie o anumită educaţie", a declarat Tincu.
"Ar mai trebui ca băieţii care se întorc acasă după ani de stat în străinătate să aibă posbilitatea să predea ceea ce au învăţat pe unde au umblat. M-aş întoarce şi eu, ca să dau înapoi rugby-ului ce mi-a dat el mie. Să existe o ligă profesionistă. Statul trebuie să facă ceva pentru ca sportivii să treacă cu adevărat la profesionism", spune Marius Tincu.
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”