SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Maria Şarapova » De la "vaca pe gheaţă" la campioana zgurii

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 07 iunie 2014 12:44

Maria Şarapova este adversara Simonei Halep din finala de la Roland Garros care va începe de la ora 16:00, în această după-amiază, liveTEXT pe GSP.RO.

Nu toţi fanii tenisului o cunosc pe rusoaică, iar GSP.RO a pregătit 10 lucruri interesante pe care trebuie să le ştii despre Maria Şarapova:

1. Şarapova a cîştigat toate cele 4 titluri de Mare Şlem, cîte unul la Wimbledon, US Open, Australian Open şi Roland Garros.

2. Spre deosebire de Simona Halep care a cîştigat Roland Garros la junioare, rusoaica nu a cîştigat nici un titlu de Mare Şlem în competiţiile juniorilor, ajungînd doar în finală la Australian Open şi Wimbledon.

3. Primul titlu de Mare Şlem din carieră l-a cîştigat la 17 ani, în 2004, la Wimbledon. Atunci, firava Şarapova a realizat marea surpriză şi a învins-o pe Serena Williams, scor 6-1, 6-4.

4. A devenit prima oară lider WTA în august 2005, la 18 ani, dar apoi a fost măcinată de nenumărate accidentări.

5. În urmă cu mai mulţi ani, Maria Şarapova nu se simţea deloc bine pe zgură, iar după o înfrîngere în debutul turneului de la Roland Garros a făcut o declaraţie care va rămîne mereu în amintirea fanilor: "Mă simt ca o vacă pe gheaţă pe zgură".

6. Este a treia jucătoare în topul cîştigurilor all-time, fiind depăşită doar de surorile Williams. A încasat puţin peste 28 de milioane de dolari, dar va urca pe locul 2 după acest Roland Garros.

7. La fel ca Simona, loveşte reverul cu două mîini şi această lovitură este considerată cea mai constantă şi cea mai sigură a rusoaicei.

8. În 1994, la doar 7 ani, s-a mutat în Florida după recomandarea Martinei Navratilova, iar decizia s-a dovedit una cîştigătoare.

9. A devenit atît de importantă pe piaţa publicitară, iar acum are şi bomboanele proprii, Sugarpova. Are şi o relaţie de lung timp cu jucătorul bulgar Grigor Dimitrov, şi el în top 20 ATP.

10. Maria Şarapova a făcut progrese incredibile pe zgură, iar acum a devenit cea mai bună jucătoare pe această suprafaţă, din 2012 şi pînă acum fiind învinsă doar de Serena Williams şi în acest an de Ana Ivanovic.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (20)
chucky2003
chucky2003  •  07 Iunie 2014, 13:57

Un lucru lucru ar trebui GSP sa stie despre ea,se scrie Sharapova

watchman98
watchman98  •  07 Iunie 2014, 13:47

buna fata nam ce zice

aly_dinamo
aly_dinamo  •  07 Iunie 2014, 13:38
Postat de inexistentus pe 07 Iunie 2014, 12:51

O relatie ? Vaca asta ragatoare cred ca i-a intrecut pe toti la relatii.

Pe langa faptul ca e foarte talentata...e si foarte frumoasa. Esti frustrat. Masha, pe langa faptul ca are o publicitate colosala, este si o super jucatoare. Nu e ca si Beckham in fotbal...care avea parte de o publicitate masiva...dar nu era nici macar in primi 20 fotbalisti. Bafta Simona! Ceea ce a realizat Simona in ultimul an este de-a dreptul impresionant. N-au cum sa nu te "invinga" emotiile cand vorbim despre eroina noastra. Cum am spus si mai devreme...avem nevoie de eroi...si tu, indiferent de rezultat, esti eroina noastra.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează