SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Finala BRD Năstase-Ţiriac Trophy dintre Pablo Andujar şi Florian Mayer e liveTEXT pe GSP.RO de la ora 15:00

Andujar şi Mayer se vor bate pentru trofeu
Andujar şi Mayer se vor bate pentru trofeu

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 00:16

Turneul BRD Năstase-Ţiriac Trophy a ajuns la ultima partidă după o săptămînă plină de evenimente. Pablo Andujar şi Florian Mayer sînt cei doi tenismeni care îşi vor disputa trofeul astăzi de la ora 15:00.

Finala va ultimul meci ce se va disputa toamna la Open România, pentru că din 2012, turneul se va desfăşura în primăvară, cu doar cîteva săptămîni înainte de Roland Garros. Un pas bun care ar putea aduce la Bucureşti nume şi mai importante ale tenisului mondial.

Pînă atunci mai rămîne însă de acordat un trofeu. Primul l-am văzut ieri, cînd italienii Daniele Bracciali şi Potito Starace le-au suflat victoria lui Julian Knowle şi David Marrero, scor 3-6 6-4 10-8.

Finala Stars Open deschide ultima zi
Al doilea urmează să se acorde astăzi, dar înaintea meciului dintre Pablo Andujar şi Florian Mayer vom mai asista la o finală, cea a vedetelor. Arena Centrală va începe să se umple de la ora 13:00 pentru finala vedetelor. O confruntare între actorul Augustin Viziru şi Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.

Al optulea spaniol...
De la 15:00 începe treaba serioasă, cînd pe teren vor intra Andujar şi Mayer. Spaniolul intră într-un grup select de jucători care au evoluat în două finale la Bucureşti: Albert Montanes, Gilles Simon, Carlos Moya, Igor Andreev, Jose Acasuso şi Goran Ivanisevici. Dintre aceştia, doar Simon a reuşit să se impună de două ori, în timp ce marii ghinionişti sînt Moya şi Andreev, ambii pierzînd de fiecare dată.

Andujar poate deveni al optulea spaniol care triumfă la Bucureşti după Berasategui, Clavet, Martin, Balcells, Ferrer, Sanchez şi Montanes. Şi o poate face pentru că ascensiunea sa din ultimul an la purtat pînă pe locul 43 şi i-a adus şi primul trofeu ATP din carieră (Casablanca). În plus, acum nu se va mai afla în faţa celui de-al optulea meci, el intrînd pe tabloul principal direct din turul doi.

...sau primul neamţ
De partea cealaltă, Mayer e doar al doilea neamţ care ajunge în finală la Bucureşti. A mai reuşit-o Markus Hantschk în 2000, dar a pierdut-o la tie-break în faţa lui Balcells. Un alt spaniol! Să urmeze un deja vu?

Mayer îl ţine bine minte pe Andujar de anul trecut. Dacă ibericul tocmai şi-a luat o revanşă în semifinale în faţa lui Chela, atunci şi neamţul are de luat una. Cei doi s-au întîlnit şi în ediţia trecută, cînd Andujar a cîştigat bătălia din turul secund cu 6-3 3-6 6-2.

Scorul total este însă 1-1, pentru că în 2007 cei doi au jucat în turul doi la challengerul de la Prostejov, unde Mayer s-a impus tot în trei seturi, 6-2 6-7(4) 6-1.

Cotele agenţiilor de pariuri îl dau favorit pe neamţ (1,60), dar partida se anunţă una foarte echilibrată, plină de dramatism. Meciul poate fi urmărit la televiziunea sportro şi liveTEXT pe GSP.RO.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
alextitel
alextitel  •  25 Septembrie 2011, 12:54

Jucati cel mai mare joc online creat de romani, avand in prezent peste 250.000 de jucatori activi din intreaga lume. www.erepublik.com/en/referrer/alextitel eRomania este in dificultate acum, fiind in razboi cu eUngaria si eSerbia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează