SPORTURI  »  TENIS  »  CAMPANIA SALVAȚI COPIII

Secunde pentru viață » Simona Halep a lăsat tenisul deoparte pentru o misiune mult mai importantă: "Mă bucur mult că pot să ajut"

Simona Halep +4   FOTO
Simona Halep

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2018 17:33

Simona Halep a îndemnat ieri lumea să doneze timp, o secundă, pentru salvarea copiilor născuți prematur.

8.000 de copii născuți prematurau fost ajutați de la lansarea campaniei, în urmă cu 7 ani, și până acum

Pentru al patrulea an la rând, Simona Halep este alături de campania "Salvați copiii", sprijinită de Dorna, unul dintre sponsorii sportivei. Recent revenită de la Paris, acolo unde sâmbătă s-a încoronat pentru prima dată în carieră drept campioană de Mare Șlem, ea a participat ieri la evenimentul organizat în numele acestei cauze. Și a ales să nu vorbească deloc despre sport, ci doar despre ideea campaniei, care are acum sloganul "un job de o secundă".

400 de echipamentepentru secții de neonatologie au fost donate spitalelor de la lansarea campaniei și până acum

În brațele Simonei

Începând din 2012, organizația "Salvați copiii" a început să strângă fonduri pentru dotarea cu aparatură performantă a secțiilor de neonatologie de la diverse spitale din țară. Pentru a se putea oferi ajutorul necesar bebelușilor născuți prematur.

1.400 de copiicu vârste de până la un an mor anual în România din cauza dotării insuficiente

Din 2015, Simona Halep s-a alăturat acestei idei, devenind imaginea ei. "M-a emoționat mereu această campanie și mă bucur mult că pot să ajut", a spus ea ieri, în fața unui auditoriu numeros, strâns la mezaninul Palatului Universul. În public s-au aflat și două fetițe născute prematur, Ilinca și Irina, una la 30, cealaltă la 31 de săptămâni, împreună cu mamele lor. Ele au avut norocul de a beneficia de sprijin medical la naștere, uman, dar și al tehnologiei, iar acum sunt niște copii dezvoltați normal, zâmbitori și plini de viață. Ilinca s-a lipit chiar de Simona și a stat în brațele ei aproape tot timpul cât a durat evenimentul.

700.000 de €a fost suma totală a donațiilor din 2017 pentru 37 de maternități din 31 de localități

"Pentru acești copii, o secundă înseamnă enorm. Pentru noi nu înseamnă atât de mult, dar pentru ei este o șansă în plus la viață", a detaliat Halep. "Și pentru mine, pe teren, o secundă contează. Poate schimba soarta meciului, este foarte importantă, dar nu se poate compara cu secunda de care acești copii născuți prematur au nevoie. Este acea clipă care probabil m-a ajutat să câștig acest Grand Slam mult dorit și mult muncit".

Povești de părinți

Mamele celor două fetițe născute prematur, care au acum 5-6 ani, și-au spus poveștile. În fraze scurte, cumpănite, pline de emoție personală. Au trecut prin momente pe care nu e de ajuns să le numim dificile. Au fost mult mai mult decât atât. Prilej pentru liderul WTA de a detalia, încă o dată, pentru că a mai făcut-o de nenumărate ori, despre rolul pe care l-au avut și îl au părinții ei. "Ei au fost alături de mine din prima clipă, de când am început tenisul și sunt poate cel mai puternic stâlp de care m-am sprijinit ca să ajung acolo unde sunt astăzi. Așa cum și pentru acești copii părinții sunt foarte importanți. Bineînțeles însă și celelalte persoane din viața mea, prietenii, antrenorii, echipa mea, toți m-au susținut. Când intri pe teren, ești emoționat, ai dureri de stomac, dar ei, cu o îmbrățișare, cu o vorbă bună parcă îmi dau o putere care vine din interior. Și pentru copii, dacă ne angajăm să-i susținem, vor găsi forța interioară să lupte pentru viața lor".

10.000 €e suma minimă pentru un incubator, dar poate ajunge până la 35.000-40.000 de euro

"Capacitatea de îngrijire din România este înjumătățită față de necesarul pe toată țara. Până acum, s-au pierdut mulți bani care fuseseră alocați, iar asta s-a petrecut prin schimbarea miniștrilor. Unul poate să spună: "Da, neonatologia e importantă, eliberăm banii aceștia", dar miniștrii de schimbă, în ultimii ani au fost șase. Vine altul, cu altă agendă, și până îl convingi...", a explicat Gabriela Alexandrescu, președința organizației "Salvați copiii". "De la doctori știu, domnul Crăciun, spre exemplu, că au fost nevoiți să refuze cazuri, 78 de la începutul anului". "De fapt, au fost 83, pentru că nu aveam locuri. Avem un proiect de extindere, e în curs de execuție, de la 9 la 15. Este foarte greu să te sune cineva care nu are capacitatea de a trata asemenea cazuri și să le spui nu din cauză că nu ai loc", a precizat medicul.

La final, Simona Halep a răspuns întrebărilor legate strict de campanie și a făcut fotografii mai ales cu copiii prezenți la eveniment. 

"Mereu m-am întrebat ce s-a întâmplat cu copiii ale căror cazuri pe care am fost nevoit să le refuz și sper să nu mai fiu niciodată în această situație"
Adrian Crăciun, medic neonatolog la Spitalul Cantacuzino

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, ironic, imediat după eliminarea din Cupă: „Așa de afectat sunt că nici poftă de mâncare nu mai am”
Cupa Romaniei
Gigi Becali, ironic, imediat după eliminarea din Cupă: „Așa de afectat sunt că nici poftă de mâncare nu mai am”
Cum răspunde Gigi Becali afacerii Șucu la Genoa: „Eu am vrut să-i cumpăr pe ei”
Superliga
Cum răspunde Gigi Becali afacerii Șucu la Genoa: „Eu am vrut să-i cumpăr pe ei”
Șucu nu uită de Rapid, după ce a cumpărat-o pe Genoa » Intră la negocieri pentru doi titulari ai rivalei din Superliga
Superliga
Șucu nu uită de Rapid, după ce a cumpărat-o pe Genoa » Intră la negocieri pentru doi titulari ai rivalei din Superliga

Singurul club de fotbal aflat în atenția lui Ion Țiriac » Fiul miliardarului l-a dat de gol: „A existat mereu o singură dragoste adevărată”

Schema prin care Dan Șucu va pune stăpânire pe Genoa: „Tranzacție în mediu ostil” » GSP are detalii-șoc din culisele negocierilor! Când e așteptat anunțul oficial


Comentarii (1)
1982293751812149
Ionut Marian Roznovat  •  14 Iunie 2018, 01:02

Simona Halep o onoare ptr Romania, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează