FOTBAL  »  Superliga  »  GRUPA E / ANGLIA - CROATIA 2-3

Cri-mi-nal

Articol de GSP - Publicat joi, 22 noiembrie 2007 00:00

Cotidianul The Sun a avut perfecta dreptate. Cel mai frumos moment din cariera lui Steve McClaren pe banca "nationalei" Angliei a fost atunci cind echipa n-a jucat. Adica simbata, cind Israel a invins Rusia la Ramat Gan (2-1), oferindu-i inca o sansa, imensa, de a merge la Euro. A fost degeaba. McClaren si oamenii sai s-au dovedit atit de fraieri incit n-au profitat nici de aceasta mina intinsa. Desi le era de ajuns o remiza aseara, cu Croatia, insularii au pierdut cu 3-2 si la turneul final merg rusii, invingatori in Andorra cu 1-0. Incredibil!

Sinucidere curata
McClaren si-a facut harakiri inca din momentul in care a decis formatia de start. Pe Beckham l-a lasat pe banca, iar pe titularul tricoului cu numarul unu, Robinson, l-a scos chiar din lot, pentru a-i face loc "no name"-ului Carson. Urmarea? Goalkeeperul care abia debutase in amicalul cu Austria i-a "multumit" cu o gafa de incepator la primul gol al oaspetilor, cind a scapat copilareste in plasa balonul expediat de la distanta de Kranjcar. Anglia? O singura ocazie pina la pauza, Wright-Phillips, dar inca o gafa in aparare, Bridge, sanctionata prompt de Olici: 2-0.

Trezirea

A trebuit sa se ajunga la un asemenea scor pentru ca McClaren sa-si dea, in sfirsit, seama ca trebuie sa schimbe ceva. si i-a aruncat in lupta pe Defoe si pe Beckham. Rezultatul? Primul a obtinut penalty-ul din care Lampard a redus din handicap, iar Becks i-a centrat decisiv lui Crouch pentru 2-2.

N-a tinut

Totusi, selectionerul englez a uitat ceva. Sa umble si la aparare, care a continuat sa scirtiie. Iar daca Modrici si Olici n-au profitat, a facut-o nou-intratul Petrici, care le-a dat supusilor reginei lovitura de gratie in minutul 77: sut de la vreo 20 de metri, la coltul lung, de asta-data fara sperante pentru nefericitul Carson.

1,5 miliarde pierderi!

Potrivit cotidianului Daily Telegraph, in urma necalificarii "nationalei" la Euro 2008, economia Angliei va pierde nu mai putin de 1,5 miliarde de euro. Federatia engleza, de pilda, isi poate lua adio de la 33 de milioane de euro, in conditiile in care, urmare a infringerii de aseara, a pierdut numeroase contracte.

A opta ratare

Pentru insulari, aceasta este a opta oara cind rateaza prezenta la un turneu final. Pina acum, englezii absentasera de la patru editii ale Europenelor si de la trei Mondiale. Ultima oara cind insularii au stat acasa s-a intimplat la Euro 1984, organizat in Franta.

Au luat masinile
Ajutindu-i pe rusi sa se califice, croatii si-au adjudecat cele patru Mercedesuri promise de miliardarul moscovit Leonid Fedun la victorie. Una dintre masini, Fedun i-a rezervat-o inca inainte de meci portarului Stipe Pletikosa, angajatul sau la Spartak Moascova.

Capello in locul lui McClaren?
Pus la zid aproape dupa fiecare meci al Angliei, selectionerul Steve McClaren are sanse infime sa-si pastreze postul. Fostul antrenor al Realului, Fabio Capello, a si anuntat aseara ca ii suride ideea de a prelua "nationala" Albionului. "Ar fi o provocare frumoasa si am virsta potrivita pentru a o accepta", a spus tehnicianul in virsta de 61 ani, in timpul comentariului pentru RAI al meciului Italia - Feroe.

"Uitati de fotbal!"
Cotidianul The Sun a trecut cel mai repede peste socul necalificarii si a dat-o pe gluma. "Uitati de fotbal!", le-a cerut ziarul cititorilor, propunindu-le mai multe variante pentru luna iunie. "O sa avem ce vedea. Pilotul Lewis Hamilton va alerga de doua ori in Formula 1, tenismanul Andy Murray va incerca sa cistige Wimbledonul, iar motociclistul James Toseland va avea si el patru curse in aceasta perioada", a scris cel mai bine vindut tabloid englez in editia sa online.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează