Articol de GSP - Publicat duminica, 19 septembrie 2010 00:00
În cea de-a doua zi a Campionatelor Naţionale de gimnastică care se desfăşoară la Reşiţa, au avut loc finalele la individual compus şi pe echipe, la feminin.
Ana Porgras a cîştigat titlul naţional (57.800), în timp ce CSS Cetate Deva 1 (Raluca Haidu, Amelia Racea, Cerasela Pătraşcu, Diana Trenca), cu 169.800, s-au impus în finala pe echipe.
În competiţia de ieri, au concurat şi Gabriela Drăgoi şi Cerasela Pătraşcu, ambele reuşind evoluţii sigure şi promiţătoare pentru viitoarele concursuri.
Antrenorii coordonatori ai lotului olimpic feminin, Mariana Bitang şi Octavian Belu, s-au declarat mulţimiţi de evoluţiile elevelor, însă sînt conştienţi că mai este mult de lucru, ţinînd cont că majoritatea gimnastelor se pregătesc constant de foarte puţin timp.
Ana Porgras: "E important pentru mine, pentru că e al doilea concurs după accidentare, dar primul la care am concurat la patru aparate. Avînd în vedere că am ieşit campioană e bine. După ce am terminat toate patru aparatele m-am uitat şi la colegele mele şi mi-am făcut un mic calcul, însă nu eram foarte sigură că o sa iau titlul. Pentru mine cel mai greu aparat a fost solul deoarece, după accidentare, nu am mai avut aşa de mult timp să lucrez. Acum a fost un pic mai greu decît la celelalte. Îmi doresc să fiu sănătoasă pînă la Campionatele Mondiale. Dacă dă Dumnezeu să ne clasăm bine şi la individual am şanse, dar trebuie să muncesc mult”.
Diana Chelaru, locul doi în finala de la individual compus: "A fost un concurs cît de cît bun, dar locul întîi e totuşi cel mai bun dintre toate şi asta o să urmeze la viitorul concurs. Tot ce contează e să-mi fac eu integralele, exerciţiile cum trebuie. M-am simţit bine la Reşiţa, a fost un public călduros. Mi-a plăcut atmosfera”.
Mariana Bitang: "Să vă spun sincer, foarte mult nu am apucat să văd din concurs pentru că atunci cînd ai copii în competiţie trebuie să le dai indicaţii cînd urcă pe aparat, cînd coboară de pe aparat. Au fost plusuri, au fost minusuri. Sînt copii care revin după perioade de accidentare. În principiu nu a fost rău. Dar mai e mult pînă departe. Este important că nu au fost accidentări”.
Octavian Belu: „A fost un nivel în conformitate cu cît timp au avut pentru a se pregăti. Unele se pregătesc de o lună, altele de o lună şi jumătate, altele de două luni, altele de trei luni. Nu ştiu dacă găsim, vorbesc de fetele din lot, vreuna care să fi avut o pregătire continuă, să spunem de un an. Tot accidentări, gipsuri, atele. Eu zic că e bine că am scăpat sănătoşi şi fetele au un nivel la care să spere că într-o lună, cît mai avem până la Campionatele Mondiale, la capitolul siguranţă, amplitudine şi acurateţe, mai pot adăuga ceva. Publicul reşiţean, un public cald, cunoscător, care a reacţionat la elemente sau execuţii curate, care plac ochiului, deci un public avizat. Asta mă bucură pentru că au reacţii pozitive şi la compoetiţia feminină ştiind că la Reşiţa a fost fief-ul gimnasticii masculine. M-am simţit bine la Reşiţa”.
Declaraţii oferite pentru: radio-resita.ro
Sursa foto: radio-resita.ro
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”