INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Messi, după 10 ani în blau-grana, promite: "Şi următorii 10 ani tot aici îi voi petrece!"

Lionel Messi,Charly Rexach +6   FOTO
Lionel Messi,Charly Rexach

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2010 00:00

Cel mai bun fotbalist al Planetei, Lionel Messi, a sărbătorit astăzi 10 ani de cînd se află la Barcelona. Omul care a intuit geniul micuţului argentinian în urmă cu un deceniu, Charly Rexach, a ţinut să-l felicite.

Pe 14 decembrie 2000, la doar 13 ani, Leo Messi a avut norocul să fie văzut de Rexach, care a promis că formaţia catalană îi va plăti tratamentul pentru creştere (avea 1,40 m) şi va avea grijă ca familia sa să poată locui alături de el la Barcelona.

Messi fusese respins de Newell's Old Boys şi de River, echipe din Argentina, pentru că nici unul dintre cluburi nu voia să suporte cheltuielile pentru tramentul jucătorului.

Rexach l-a urmărit doar 5 minute într-un meci şi a decis să-l păstreze pe argentinian. După doar 4 ani în Spania, Lionel Messi debuta la prima echipă, pe 16 octombrie 2004, la doar 16 ani, într-un meci amical cu FC Porto, echipă antrenată atunci de Jose Mourinho. Începînd din acel moment, alături de fotbalişti ca Ronaldinho şi Deco, Messi a progresat cu paşi gigantici. Nici măcar desele leziuni musculare suferite în primii ani la prima echipă nu l-au putut opri. Leo a început să colecţioneze trofee: Mondialul U 20 cu Argentina, în Olanda a fost primul, iar începînd de acolo au mai urmat 4 titluri în Primera, două Ligi ale Campionilor, un Mondial al Cluburilor, o Supercupă a Europei, o Cupă... totul în tricoul blau-grana. La toate acestea se mai adaugă un Balon de Aur, un trofeu FIFA World Player, Gheata de Aur, trofeul de golgeter... toate la nivel individual.

La doar 23 de ani, Messi spune că acesta e doar începutul, nu ştie unde şi cînd se va opri, dar un lucru îi este foarte clar în minte: "Sînt sigur că şi în următorii 10 ani voi fi tot aici, la FC Barcelona", a spus Messi pentru Mundo Deportivo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Liga 2
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (4)
gen_mitza
gen_mitza  •  15 Decembrie 2010, 00:10

Oricum nici nu ai cum sa iti doresti sa pleci de la Barca , odata ce ai un salariu bomba si esti iubit de fan si sa nu mai zic ca Barca e printre primele echipe ale lumii , atunci cum p.u la me'a sa pleci ? Dar mai sunt si pr. o sti in Romania asta

c1py
c1py  •  14 Decembrie 2010, 22:02
Postat de vasilescumarian78 pe 14 Decembrie 2010, 21:27

bai asa-zisi ziaristi, inca nu v-ati prins ca toti zic asta pana pleaca pentru a nu isi risca viitorul la acel club? cine naiba v-o angaja frate, asa creduli?

ba frate tot sa zici si u ceva miezu din piSzda . nu te uiti la tine ca esti rupt d foame dak-ti dau o chifla dansezi in juru ei;) TRAGI D EL BA

rngade
rngade  •  14 Decembrie 2010, 22:00

Omule, daca tu crezi ca un jucator de calibrul lui Messi are nevoie de ipocrizia unor declaratii pentru a-si pastra locul in echipa atunci discutam discutii si nimic mai mult... Oricum, revenind la articol maxim respect pentru un om ca Rexach si deasemenea felicitari lui Leo si maxime succese si mai departe! Poate si acela de a deveni campion mondial cu albicelestes!! Vamos Leo, vamos Argentina!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează