FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, AZI, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT GSP.RO

GSP l-a văzut ieri pe Maicon în meciul Steaua II - CS Otopeni 1-2 » Copia de abanos a lui Thereau!

Maicon i-a impresionat deja pe colegi Foto: Gabriela Arsenie
Maicon i-a impresionat deja pe colegi Foto: Gabriela Arsenie

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2011 22:56

Atacantul brazilian a jucat bine, a scos un penalty, pe care tot el l-a ratat, a ieşit tot timpul la joc, e tehnic, e altruist şi pare un mare cîştig pentru trupa din Ghencea

Maicon a făcut senzaţie la antrenamentele din această săptămînă, însă Lăcătuş n-a fost convins să-l păstreze în lotul pentru meciul cu FC Braşov. "Fiara" a decis să-l trimită însă la echipa secundă, care ieri a debutat în 2011 în Seria B1 împotriva lui CS Otopeni. Maicon a fost titular, a jucat tot meciul, iar GSP vă prezintă cum s-a mişcat ultima achiziţie a Stelei din pauza de iarnă.

1. A scos şi a ratat un penalty. În debutul partidei, Maicon a reuşit să obţină un 11 metri. Şi-a făcut subtil o minge peste portarul advers, care n-a mai avut ce face şi l-a faultat. Onofraş a fost desemnat să bată, însă Maicon a luat mingea şi a executat el. A bătut în stînga, portarul a plecat în dreapta, dar balonul a lovit bara.

2. Are acelaşi stil cu Thereau. A fost folosit ca al doilea atacant. E înalt, e stîngaci, protejează bine balonul, a oferit multe pase utile colegilor şi pare o copie fidelă a lui Cyril Thereau.

3. Nu fuge de minge. A coborît aproape întotdeauna aproape de mijlocul terenului pentru a-şi lua mingi, nu s-a ferit să iasă. A surprins asistenţa cînd la fiecare aut al Stelei a venit şi a cerut cu insistenţă mingea pe piept, deşi avea marcaj strîns.

4. A lucrat şi el singurul gol al Stelei. A făcut un "un-doi" rapid la mijlocul terenului cu un coechipier, l-a lansat perfect pe dreapta pe Lazăr, care a centrat pentru finalizarea lui Onofraş.

5. E bine pregătit fizic. A jucat toate cele 90 de minute fără a acuza în nici un fel oboseala. A mai avut un şut bun la poartă, puţin alături, dar şi o ocazie cînd a sărit la cap în duel cu portarul şi a reuşit să atingă mingea cu capul peste braţele goalkeeper-ului.


Alte similitudini între Maicon şi Thereau
- amîndoi sînt înalţi, francezul are 1,88 metri, în timp ce brazilianul măsoară 1,85 metri
- Thereau avea, cînd a venit la Steaua, 77 de kilograme, Maicon cu doar două kilograme mai puţin
- cînd a semnat cu Steaua, Thereau avea 23 de ani împliniţi, Maicon va împlini 23 de ani peste două luni
- ambii au venit în Ghencea de la două echipe mici: Thereau de la Charleroi, Maicon de la Volin Luţk


Ce a făcut Thereau la Steaua
- a venit în august 2006 pentru 700.000 de euro
- a jucat 27 de meciuri, în toate competiţiile
- a marcat 10 goluri şi a dat 5 pase de gol
- a fost vîndut în iulie 2007, la Anderlecht, pentru 3 milioane de euro


Cum au jucat ceilalţi fotbalişti de la prima echipă

Cezar Lungu
A încasat două goluri, însă nu are vină la nici unul dintre ele. Primul a venit în urma unei execuţii senzaţionale a unui fotbalist de la CS Otopeni, care a transformat în gol o lovitură liberă bătută "a la Roberto Carlos", iar la cel de-al doilea gol a fost păcălit de o deviere.

Eugen Baciu
A început ca fundaş central şi a fost ezitant şi greoi. După ce a trecut ca fundaş dreapta, şi-a mai revenit, însă e un jucător care cu greu ar mai putea să-şi facă loc în lotul lui Lăcătuş.

Cosmin Matei
A jucat doar prima repriză, dar a fost la fel de indolent ca şi în "amicalele" din cele două cantonamente. A jucat de multe ori la mişto, preferînd execuţii pretenţioase, decît să evolueze simplu.

Marius Onofraş
A jucat bine, a fost activ, a şi marcat singurul gol al echipei lui Liţă Dumitru.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Stiri extrasport
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers
Superliga
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (28)
cherokee2
cherokee2  •  06 Martie 2011, 16:44

Sunte'ti penibili sincer....Laudati Steaua mereu...Mai lasati-ne.Scrieti si voi niste articole inteligente nu numai de Steaua...SUNTETI PENIBILI!!!!

costacurta
costacurta  •  06 Martie 2011, 14:36
Postat de kage pe 06 Martie 2011, 13:06

o sa vezi u cine e apropo catelusi pe cine au adus in iarna de sau chinuit in halu ala pe teren mai era putin si facea falcosul atac de cord daca dau o raita prin cartier fac 4 echipe ca dinamo :)))))

CRED K FACI MAI BUNA K DINAMU

costacurta
costacurta  •  06 Martie 2011, 14:34

LACATUS E SLAB RAU K ANTRENOR, PANA IL BAGA, DACA NICI ASTA CARE E BETON CU PREGATIREA , ALTII ABIA ALEARGA.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează