FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

Gazeta vă prezintă planul prin care Copos vrea să asigure viitorul clubului » Fabrica de fotbalişti Rapid

Puștii rapidiști se vor putea pregăti
din nou în condiții civilizate
Puștii rapidiști se vor putea pregăti din nou în condiții civilizate

Articol de - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 22:36

Noua Academie de Fotbal din Giuleşti va avea 12 echipe de copii şi juniori şi un buget anual de aproape o jumătate de milion de euro


Rapid, un club obişnuit să crească tineri de valoare, se confruntă în prezent cu o secetă de talente. Asta după ce, în urmă cu doi ani, George Copos, speriat de criza financiară, a decis să taie cheltuielile Centrului de copii şi juniori, desfiinţînd mai multe grupe şi dînd afară antrenorii acestora. Acum, patronul s-a răzgîndit şi vrea să investească din nou în viitor.

"Mourinho" e şeful!
Primul pas: l-a readus în Giuleşti pe Ciprian Panait, fost secund şi translator al lui Jose Peseiro. Sarcina de a remania Centrul a căzut pe umerii acestuia, care va îndeplini funcţia de director tehnic, însă fără a avea legătură cu prima echipă. Sub conducerea celui poreclit "Mourinho" se vor afla toate grupele de copii şi juniori plus formaţia secundă, ce activează în Liga a 3-a. Primul obiectiv e salvarea "satelitului" de la retrogradare, iar pe viitor se vrea ca această echipă să fie formată numai din tineri de perspectivă, care pot face pasul spre prima formaţie.

Fără taxe lunare
Proiectul include şi dublarea numărului de grupe de copii şi juniori, de la 6, cîte mai sînt în prezent, la 12, iar înscrierile au început deja la Pro Rapid. Vîrsta minimă e de 6 ani şi nu există nici o taxă lunară. Mai mult, cei care confirmă şi promit vor avea parte de cazare şi masă gratuite la un cămin al unui liceu din Bucureşti. De asemenea, pentru că baza de antrenament se află la marginea Capitalei, juniorii vor beneficia de transport gratuit cu microbuze de la stadionul Giuleşti.

Asigură doar jumătate din buget
Pentru ca Academia să poată funcţiona e nevoie de un buget de cel puţin 400.000 de euro, iar Copos e dispus să suporte numai jumătate din această sumă. Restul urmează să vină din sponsorizări. Academia va avea un buget separat de prima echipă, cu conturi diferite, şi indiferent de problemele financiare nu vor avea loc transferuri de bani între cele două. "Ne vom împrumuta dacă nu avem bani, important e că băncile încă au încredere în mine", a explicat patronul din Grant.

Se caută terenuri
Momentan, echipele de copii şi juniori se vor pregăti tot la Pro Rapid, dar în viitor se doreşte mutarea acestora la alte baze de pregătire din vecinătate, precum Laromet sau Străuleşti. "Terenurile de la Pro Rapid sînt suprasolicitate, nu pot rezista la infinit şi nu vrem să afectăm activitatea primei echipe", au explicat sursele Gazetei.

5 milioane pe 2 jucători
În trecut, doar din vînzarea a doi jucători promovaţi de la juniori, în conturile Rapidului au intrat 5 milioane de euro! În vara lui 2006, Daniel Niculae a fost cumpărat de Auxerre pentru 3,3 milioane de euro, iar în februarie 2010, un alt produs al centrului de copii şi juniori, Alexandru Ioniţă, a adus în conturile giuleştenilor 1,7 milioane de euro, sumă pe care FC Koln a plătit-o pentru a-şi asigura serviciile lui.

"Vom înfiinţa Academia Rapid, care va conţine juniori, copii, echipa a doua. La sfîrşitul acestui an va fi aprobată noua organigramă a clubului, iar Academia va avea un buget separat"
George Copos, patron Rapid

6 antrenori sînt în prezent la Centrul de copii şi juniori al Rapidului: Adrian Dumitru, Silvian Dobre, Iosif Damaschin, Gabriel Pleşa, Ciprian Niţă şi Florică Drăghici, acesta conducînd şi Rapid II

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (19)
ghapciu
ghapciu  •  31 Octombrie 2011, 11:12

Da, întradevăr, este un proiect excelent. Sper doar să nu fie savarine servite la scosul ochilor...

sprinjeanul
sprinjeanul  •  30 Octombrie 2011, 21:56

da doamne!in curand vom fi fericiti.

geovany01
geovany01  •  30 Octombrie 2011, 17:58

bla bla bla...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează