SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Prima victorie. Şi ce victorie! » Adrian Ungur l-a eliminat pe David Nalbandian de la Roland Garros

Adrian Ungur, după victoria cu Nalbandian +3   FOTO
Adrian Ungur, după victoria cu Nalbandian

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 29 mai 2012 10:22

Românul a obţinut cel dintîi succes într-un turneu de Mare Şlem.

Soarele arde la Paris. E a doua zi de Roland Garros, iar pe aleile din complexul de la Porte d'Auteuil e mare trafic. Terenul 6, care poate găzdui 280 de spectatori, e şi el plin.

E aproape de cea mai mare arenă din complex, Phillippe Chatrier, şi are vedere spre un bloc cu balcoane înghesuite. Aici a jucat Adrian Ungur primul său meci la Roland Garros. Şi nu l-a jucat împotriva oricui, ci împotriva lui David Nalbandian, fost finalist la Wimbledon şi fost număr trei mondial.

Cînd a văzut cu cine va juca în primul tur, românul nu şi-a dat prea multe şanse. "M-am gîndit că sînt la primul turneu de Mare Şlem, cînd sînt calificat direct pe tablou, şi că trebuie să mă bucur de această experienţă", a spus el.

Au ascuns steagurile azurii
Meciul, care a început aproape de mijlocul zilei în Franţa, avea să-i aducă multă bucurie lui Ungur. A cîştigat primul set cu 6-3 şi experienţa începea să crească în frumuseţe. L-a pierdut pe al doilea cu 5-7, prilej ca argentinienii din tribune să fluture steaguri şi să strige cu putere: "Vamos David!" .

Însă românul vedea mai bine realitatea din teren. "Mi-am dat seama încă de la primele game-uri că nu se mişca bine, iar eu reuşeam să conduc jocul", a spus Ungur. Adi a continuat să-şi vadă de jocul său, să-l enerveze pe argentinian cu reverul lui fluid în lung de linie.

A strîns bine racheta atunci cînd a cîştigat şi al treilea set cu 6-4. Steagul argentinian a dispărut din tribune, iar românul în vîrstă de 27 de ani a continuat să joace frumos şi să fie cel mai bun de pe terenul mic ca o cutie de chibrituri.

În setul al patrulea, la 5-5 a reuşit să cîştige pe serviciul lui Nalbandian şi s-a aflat în faţa şi mai frumoasei experienţe de a servi pentru calificarea în turul al doilea. Unii spectatori stăteau la coadă să intre pe teren, alţii găsiseră un loc după o prelată ca să umărească ultimul game al partidei.

Chiar dacă David Nalbandian a salvat o minge de meci, Adrian Ungur a părăsit învingător terenul cel mic cu prelate verzi. La ce s-a gîndit în primele clipe după victoria cu David Nalbandian? "La Federer", a spus zîmbind Ungur. Zgura de la Roland Garros îi va oferi lui Adrian Ungur o experienţă şi mai frumoasă. Un meci cu Federer pe care şi-l dorea de ceva vreme, pe un teren cu mulţi spectatori.

Ungur: "Cine nu-şi doreşte să joace cu Federer"

Adrian Ungur îşi dorea un meci cu fostul lider mondial pe care îl admiră.

- Adi, partida s-a încheiat de douăzeci de minute, cum eşti?
- Un pic obosit, dar şi bucuros pentru victorie şi pentru faptul că o să joc cu Federer. E un jucător pe care îmi doream de mult să-l întîlnesc.

- Ai jucat pe un teren mic...
- Eu cum joc mai mult prin challenger-uri, m-am simţit ca acasă.

- E cel mai bun meci al tău de pînă acum?
- Am mai făcut meciuri bune în challenger-uri, dar nu m-a văzut nimeni. Trebuie să recunosc că Nalbandian nu mai e cel de acum cîţiva ani. Îmi pare rău că nu am putut să cîştig în faţa lui în Cupa Davis.

- Care crezi că a fost atuul tău în acest meci?
- Reverul în lung de linie şi constanţa. Eu şi constanţa nu prea sîntem prieteni de obicei.

- Urmează Federer.
- Nu e jucător care să nu-şi dorească să-l întîlnească măcar o dată în carieră. E cel mai bun din toate timpurile. Am vrut să joc cu el ca să văd cum e pe pielea mea. Joacă cu o eleganţă incredibila, e foarte natural. Dar gata, de azi nu mai e idolul meu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (9)
emyl80
emyl80  •  29 Mai 2012, 19:39

da nalbandian a incetat sa mai joace cel mai bun tenis de cativa ani incoace insa asta nu ar trebui sa ii diminueze meritul lui Ungur pentru victorie. astept meciul cu federer si sper sa se mobiilizeze pentru a face o partida cat mai frumoasa.

splashing1
splashing1  •  29 Mai 2012, 17:36
Postat de evolvermix pe 29 Mai 2012, 16:53

Da` cand joaca fratilor cu Federer ca nu stiu cand e meciul!!

miercuri...da nu se stie la cat....cred ca la 12 -14 da miercuri sigur si cu siguranta la eurosport 1sau 2 pentru ca este pe arena centrala un meci pe viata si pe moarte pt Ungur...BAFTA ADRIAN!!!

evolvermix
evolvermix  •  29 Mai 2012, 16:53

Da` cand joaca fratilor cu Federer ca nu stiu cand e meciul!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează