FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Megaargumentul care o ţine pe Steaua în viaţă » UEFA accepta premierile în 2008!

Foto: UEFA.com
Foto: UEFA.com

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 21 iunie 2013 10:06

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP în urmă cu 5 ani, Thomas Giordano, şeful Departamentului Media de la UEFA, susţinea răspicat că forul din Elveţia face diferenţă între corupţie şi sume de bani oferite pentru a premia o echipă

Steaua nu acceptă ideea de a fi exclusă din Liga Campionilor în dosarul Valiza. Cazul său va fi judecat de Comisia de Disciplină a UEFA astăzi, iar cel mai devreme pe 24 iunie va afla verdictul, care însă nu va fi unul definitiv, ci va putea fi atacat la Comisia de Apel.

Cei din Ghencea au un motiv în plus să spere la o decizie favorabilă, iar acesta se referă la o poziţie oficială pe care UEFA a avut-o strict referitor la cazul Valiza. E vorba despre un interviu exclusiv pe care Gazeta Sporturilor l-a realizat în iunie 2008 (facsimil) cu Thomas Giordano, şeful Departamentului Media de la Nyon.

Acesta a anunţat atunci un punct de vedere asumat de UEFA, iar concluzia era clară: "UEFA acceptă premierile şi face distincţie clară între acte de corupţie şi premierea altor echipe". Tocmai din acest motiv, atunci, în vara lui 2008, UEFA n-a luat nici o măsură împotriva Stelei, deşi pe linie sportivă primele două instanţe ale FRF dictaseră sancţiuni.

Pasaj din interviul acordat de Thomas Giordano, oficial UEFA, pentru Gazeta Sporturilor în iunie 2008
- Steaua poate ajunge în situaţia lui FC Porto, scoasă de UEFA din cupele europene?
- UEFA poate decide, dacă are argumente, să excludă o echipă din cupele europene. La FC Porto a fost vorba despre nişte acte de corupţie în afara oricărui dubiu. S-au dat bani arbitrilor, deci a fost mită.
- Steaua a fost depunctată pentru că a promis bani unei echipe ca să joace corect. FRF încadrează acest lucru la capitolul corupţie, care e punctul de vedere pe care îl are UEFA?
- Aici e cu totul altceva! Ce vă pot spune în mod foarte clar e că regulamentul UEFA nu interzice astfel de premieri. În plus, în mai multe ţări se practică aşa ceva şi nu e considerat ilegal.
- UEFA poate decide, după analiza cazului, că nu e vorba despre corupţie sau va lua de bun ce trimite FRF, care a încadrat speţa la articolul numit corupţie?
- Bineînţeles că membrii de la Comisia de Control şi Disciplină a UEFA vor analiza documentaţia şi se vor pronunţa. Dacă FRF spune că e corupţie, asta nu înseamnă că, automat, noi vom decide imediat că Steaua e vinovată de corupţie. Cu alte cuvinte, chiar dacă Steaua a fost depunctată, ca şi FC Porto, putem decide ca ea să nu fie exclusă din Liga Campionilor pentru că, repet, sînt cazuri diferite. Însă nu vă pot spune ce vor decide sau cum vor delibera cei 10 membri ai comisiei noastre deoarece nu mă pot băga în mintea lor.

"Steaua va trebui să demonstreze la UEFA că în 2008 nu a fost vorba de corupţie, mită. Oricum, verdictul pe care îl va da UEFA va fi unul drept şi corect. În maximum 5 zile, după ce vor analiza, vor da şi verdictul"
Mircea Sandu, la Sport Total FM

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Superliga
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (291)
panion44
panion44  •  22 Iunie 2013, 05:23
Postat de tigruzzu pe 21 Iunie 2013, 15:47

După cum se vede, și atunci era vorba de excluderea 5tealei. UEFA a dictat excluderea, dar a amânat-o până la pronunțarea unei sentințe în țară. Cum asta a venit și Jijică a intrat la dubă - s-a terminat! Excluderea va intra în vigoare. MEGA-argumentul e un simplu ”FÎS!” (Credeți voi că se uită UEFA la ce scriau jurnaliștii voștri??? Nici măcar suport VIDEO nu are acest ”interviu”...) Mai faceți steliștilor curaj și ... vouă - trafic. Ca, post-excludere, să fie indignarea și mai mare și să aveți și trafic mai mult. Șmecheri: vindeți acum speranțe deșarte ca să culegeți apoi cât mai multe comentarii. Bravo! Nu cruțați defel nervii steliștilor... :-)))))

PE TINE TE DOARE DE STEAUA SI ECHIPA TA E FALIMENTARA...TU URASTI MAI MULT STEAUA DECAT IUBESTI PE RAPID...VEZI DE AIA STEAUA ARE CEA MAI MARE AUDIENTA LA MECIURI...PENTRU CA JUMATE DE TARA TINE CU STEAUA SI SE UITA LA MECIURILE STELEI IAR CEALALTA JUMATATE E CONTRA STELEI DAR SE UITA SI EI LA MECIURILE STELEI ASTEPTAND CU SUFLETUL LA GURA DOAR OR PIERDE SI DACA NU SPERA CA DATA VIITOARE...TOTI ANTISTELISTII NU SCAPA UN MECI AL STELEI....DAR LA MECIURILE ECHIPEI LOR FAVORITE NU SE UITA DECAT CAND JOACA CU STEAUA...

panion44
panion44  •  22 Iunie 2013, 05:16
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

OARE DE CE ESTI MAI PROST DECAT PREVEDE LEGEA?

panion44
panion44  •  22 Iunie 2013, 05:06
Postat de speedy73 pe 21 Iunie 2013, 14:10

cred ca si alte tipuri de premieri erau si sunt inca legale. dar sigur nu facute intr-o valiza, intr-un restaurant, noaptea :)

PREMIEREA NU S-A FACUT NICI IN RESTAURANT NICI NOAPTEA...EA NU A AVUT LOC...DOAR NU A FOST VREUN FLAGRANT...

Vezi toate comentariile (291)
Comentează