INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BASEL - STEAUA 1-1

VIDEO LA PIOVRAccari. Ultimul episod » Au luptat, au ratat, au scos doar un egal. Cristian Geambaşu semnează cronica meciului cu Basel, 1-1

Așa s-a frînt visul Stelei: Sio egalează în ultimul minut al meciului.
Așa s-a frînt visul Stelei: Sio egalează în ultimul minut al meciului.

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 noiembrie 2013 02:06

Atacantul italian a muncit ca un zilier în construcţii şi a marcat primul gol al meciului. A fost suficient un moment de relaxare a defensivei, iar Sio a dărîmat visul unei echipe care se autodepăşise 90 de minute.

Olegario Benquerenca face mişcări de stretching împreună cu asistenţii lui. Arbitrul portughez ştie că are meci greu. Că are de alergat. Galeria lui FC Basel scandează scurt numele favoriţilor. În germană, chestia asta sună a strigăt de luptă, milităros. Ei sînt în roşu şi albastru, Steaua în nişte tricouri gri-bleu. Ca situaţia din grupă. Dar situaţia se poate schimba.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Eleganţa periculoasă a lui Gardoş
Cu condiţia ca Steaua să joace măcar la nivelul anului trecut din cupele europene. Pintilii, refăcut în timp-record, începe cu o pasă adîncă spre Latovlevici, elveţienii se strîng arici de parcă apără stabilitatea monedei naţionale. Nu este ceea ce se cheamă un început de meci curajos. Se simte tensiunea ce urcă din iarbă şi grija ca pasa, oricît de scurtă, să nu ajungă la adversar.

La Steaua se vede foarte bine un 4-2-3-1 clasicizat şi exersat, Yakin merge pe acelaşi sistem, cu Delgado pe post de dispecer. Lucrurile nu merg nici bine, nici rău pînă în momentul în care Gardoş interceptează o combinaţie dintre Stocker şi Delgado şi are ideea să iasă elegant, cu mingea la picior. O pierde rapid şi urmează faultul lui Szukala (11) la marginea careului. Bate Delgado şi mingea trece puţin pe lîngă poarta lui Tătăruşanu, care nu schiţase vreun gest.

Orgoliul regăsit
Emoţiile prind bine. Cel puţin lui Szukala, care iese la intercepţie, în stilul lui Gardoş, fără însă să mai piardă mingea. Mai mult, dă o pasă de 30 de metri peste toată apărarea gazdelor. La întîlnire vine punctual, şi ferchezuit ca orice italian, Piovaccari (17). Preluare perfectă, cîţiva paşi mărunţi, o privire spre Sommer şi şutul sub transversală. Nu a vrut chiar aşa, nu mai contează.

Este 1-0 pentru Steaua şi Murat Yakin iese la margine, la cîţiva metri de Reghecampf care era acolo de la început. Popa, Stanciu, Pintilii, Bourceanu şi Tănase pasează repede, cu o siguranţă care vine din avantajul de pe tabelă. Poate şi dintr-un orgoliu recuperat.

Stăpînii primei reprize
Există o diferenţă fundamentală faţă de meciul tur. De fapt, chiar mai multe. Steaua stă mult mai bine fizic. Cum?, de ce?, greu de explicat. Stînd mai bine fizic, există şi linişte tactică. Dincolo, la Basel, parcă lipseşte ceva. Sigur Diaz, lăsat pe bancă. Mai e şi lipsa de randament a lui Salah, neclar şi pripit faţă de prestaţia de la Bucureşti. Dovadă şutul slab din minutul 42, prins cu lejeritate de Tătăruşanu.

Şi ca să nu avem dubii că roş-albaştrii echipaţi în gri-bleu au stăpînit jocul, repriza se încheie cu o dublă ocazie Szukala-Gardoş, cap şi şut respinse de Sommer. Rău este că ultimele 45 de minute vor fi fără Pintilii, care se accidentează din nou.

Chipciu mai greu
Filip îi ia locul lui Pintilii. Steaua strînge rîndurile. Şi la propriu, fiindcă echipa stă compact în faţa unui adversar în criză de timp şi de idei. Frei şi compania încep totuşi să paseze mai repede, însă e genul de joc ce mai mult provoacă decît incomodează. Creşte presiunea la poarta lui Tătăruşanu, iar Ivanov trimite cu vîrful cheliei razant pe lîngă poartă.

Răspunsul lui Reghecampf vine prompt: Chipciu îi ia locul lui Stanciu, depăşit de ritmul meciului. Prima constatare la nivelul ierbii. Chipciu s-a mai împlinit la trup. Sau poate e doar masă musculară. Se luptă corp la corp, cu Piovaccari în rol de infanterist fără baionetă, dar cu o raniţă de voinţă.

Yakin depune armele
Nu e încurajator că Szukala şi Gardoş sînt obligaţi la intervenţii pe muchie de cuţit. Se simte că a ieşit Pintilii, iar Popa străluceşte prin discreţie. Piovaccari îi lasă locul lui Kapetanos. Italianul este îmbrăţişat, mai trec cîteva secunde pentru reglarea respiraţiei. Yakin a părăsit cîmpul de bătălie şi s-a aşezat resemnat pe bancă.

Reghecampf patrulează încordat şi strînge sticla cu apă cu afecţiunea unui îndrăgostit. Steaua dansează şi se îndreaptă spre victorie. Ba nu, pentru că scenariul pervers de la Bucureşti se repetă în oglindă. Servit de Stocker, Sio ciupeşte mingea cît Tătăruşanu să nu mai poată face nimic. Este minutul 91 şi victoria se scurge printre degete, ca nisipul.

Imposibil de vizionat pe Digi
Partida de aseară a fost transmisă în România de două televiziuni, DigiSport şi Dolce Sport. Telespectatorii primului canal au avut neplăcerea să asiste la un meci în care comentariul asigurat de la faţa locului de George Dobre şi Bogdan Socol ajungea mai repede ca faza, astfel că mai întîi ascultai ce avea să se întîmple după care se şi vedea efectiv. Efectul de delay n-a fost remediat nici un moment pe parcursul întîlnirii.

6-2 a fost raportul ocaziilor în favoarea lui Basel

594180-basel-steaua-1-1.jpg

594181-clasament-grupa.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, imediat după FCSB - U Craiova: „Așa de afectat sunt, nici poftă de mâncare nu mai am” + Ce spune despre transferuri
Cupa Romaniei
Gigi Becali, imediat după FCSB - U Craiova: „Așa de afectat sunt, nici poftă de mâncare nu mai am” + Ce spune despre transferuri
Oficial: Dan Șucu, noul acționar majoritar de la Genoa, cu 77%!
Campionate
Oficial: Dan Șucu, noul acționar majoritar de la Genoa, cu 77%!
CAMPIONII Superlativelor GSP, cea de-a 59-a ediție: Dennis Man (Fotbalistul Anului), Edward Iordănescu (Antrenorul Anului), Risto Radunovic (Jucătorul Străin al anului) și David Popovici (Sportivul Anului)!
Ideile Gazetei
CAMPIONII Superlativelor GSP, cea de-a 59-a ediție: Dennis Man (Fotbalistul Anului), Edward Iordănescu (Antrenorul Anului), Risto Radunovic (Jucătorul Străin al anului) și David Popovici (Sportivul Anului)!

Singurul club de fotbal aflat în atenția lui Ion Țiriac » Fiul miliardarului l-a dat de gol: „A existat mereu o singură dragoste adevărată”

Schema prin care Dan Șucu va pune stăpânire pe Genoa: „Tranzacție în mediu ostil” » GSP are detalii-șoc din culisele negocierilor! Când e așteptat anunțul oficial


Comentarii (14)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  13 Noiembrie 2013, 09:35
Postat de mega2005 pe 07 Noiembrie 2013, 11:38

Nici clasamentul nu sunteti in stare sa-l publicati corect??? Ati facut aritmetica cu...femeia de serviciu???..ia mai socotiti la Basel,..cate puncte ies cu o victorie si doua egaluri???...4 sau 5??

sa zici mersi ca nu i-au pus lui basel vreo 4 p in plus..))

vlad57
vlad57  •  08 Noiembrie 2013, 08:35
Postat de alb_rosu_in_vn pe 07 Noiembrie 2013, 10:51

Steaua are cativa jucatori pe care nu-i ajuta nici mintea iar Ad. Popa e primul pe lista asta. E si cazul lui Joel Thomas de la Dinamo (rar mi-a fost dat sa vad un jucator atat de neajutorat la minte si indolent in acelasi timp!). Popa asta te dispera. Pe langa faptul ca nici nu mai alearga precum o facea acum 2-3 ani, nu reuseste nici un dribling si ia intotdeauna, dar intotdeauna! cele mai proaste decizii. Se arunca cu capul inainte si cu privirea in pamant precum un taur si aici se termina totul. Pacat de munca si efortul colegilor sau (i-as remarca pe Szukala, Gardos, Bourceanu, Tatarusanu), dar Steaua n-a castigat si pentru faptul ca a pierdut usor prea multe mingi in atac.

De acord in totalitate. As mai adauga ceva. Steaua nu stie ce sa faca cand pleaca la atac. Plimba mingile in lateral gen Barca dar cand ajung in faza de un-doi pierd mingea ca niste copii. Verticalizarile sunt iarasi foarte rare. Kapetanos, pe care sincer nu-l consider cine stie ce atacant, nu primea mingi aproape de loc. Popa de la o vreme (probabil cu varsta) nici nu mai fige nici nu mai dribleaza. Reghe se incapataneaza sa-l tina in echipa desi ar fi cine juca pe partea aceea. Pe ansamblu, recunosc ca am ramas impresionat de modul cum au jucat. Doar fazele de poarta au lipsit, ca mai totdeauna in ultima vreme. Pentru ca nu sunt mijlocasi de creatie si pentru ca a disparut VITEZA.

shab
shab  •  08 Noiembrie 2013, 01:14

Conform statisticii Uefa, raportul ocaziilor a fost de 9-7, 6-4 pe poarta. Geambasu a facut o numaratoare paralela, el fiind, dupa cum bine se stie, paralel cu fenomenul.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează