SPORTURI  »  BOX  »  KICKBOXING

Benjamin Adegbuyi‚ ″gentlemanul″ kickboxingului românesc: ″Îmi doresc să fiu cel mai bun la categoria mea şi nu renunṭ pînă nu ajung acolo sus″

Articol de - Publicat miercuri, 23 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 iulie 2014 19:58

Benjamin Adegbuyi este considerat unul dintre cei mai buni luptători români din ultimii ani. Născut din mamă româncă şi tată nigerian‚ Benny a locuit o perioadă în Lagos‚ dar a crescut în România‚ la Aiud‚ şi recunoaşte că‚ deşi îi plac ambele ṭări‚ se simte român şi poartă tricolorul peste tot în lume.

Adegbuyi‚ plasat de celebrul site LiverKick pe locul 7 în lume la categoria grea, a impresionat nu numai prin talentul şi calităṭile pe care le posedă, dar şi prin ambiṭia de care a dat dovadă din momentul în care şi-a găsit drumul în viaṭă.
Deşi se spune că lucrurile care nu se întâmplă la timpul lor nu se mai întâmplă niciodată, Adegbuyi este cel mai bun exemplu că nu e prea târziu pentru nimic din ceea ce-ṭi doreşti să faci.

La 25 de ani, vârstă la care unii luptători se retrag, Adegbuyi şi-a început drumul spre succes. N-a visat niciodată că va ajunge un nume în kickboxingul mondial‚ dar a înṭeles repede că destinul lucrează prin amănunte şi recunoaşte că ″a fost norocul meu‚ fiindcă sunt amănunte care îṭi pot schimba total viaṭa‚ iar mie exact aşa mi s-a întâmplat″.

Participarea‚ în vara anului 2010‚ la o selecṭie organizată de Eduard Irimia şi colaborarea cu Alin Panaite au fost hotărâtoare pentru cel supranumit ″Mister Gentleman″.

″Întâlnirea cu Eduard Irimia a fost foarte importantă. Mi-a dat încredere şi datorită galelor lui şi a încrederii  am putut să cresc şi să ajung aici″‚ precizează luptătorul.

În spatele asecensiunii fulminante‚ care i-a determinat pe mulṭi să-l considere unul dintre cei mai promiṭători luptători la categoria grea‚ se ascunde‚ însă‚  multă muncă‚ dar şi foarte multe sacrificii: ″Drumul spre înalta performanṭă înseamnă foarte multe. Trebuie să ai‚ în primul rând‚ ambiṭie‚ fizicul contează foarte mult‚ iar psihic‚ evident‚ trebuie să fii foarte puternic.  Puṭină lume ştie că e un drum foarte încurcat, cu fel şi fel de probleme şi obstacole, dar diferenṭa e făcută întodeauna de ambiṭie şi voinṭă. În plus‚ trebuie să îṭi doreşti cu adevărat să ajungi sus‚ iar pentru asta trebuie să faci multe sacrificii şi sportul trebuie pus pe primul plan″.

La scurt timp de la debut‚ Benny a  câştigat piramida turneului Superkombat Bulgaria‚ iar apoi s-a impus în Superkombat Final Elimination. În calificarea finală‚ Adegbuyi l-a învins chiar pe campionul en-titre, ucraineanul Sergey Lascenko‚ acesta fiind: ″cel mai important moment al carierei, fiindcă meciul cu Lascenko a însemnat‚ înainte de toate‚ trecerea mea la un alt nivel.″

Sfârşitul anului 2012 a adus‚ însă‚ şi o încercare pentru român. În semifinalele circuitului Superkombat‚ Benny a fost învins prin KO de  Pavel Juravlev. A fost o înfrângere greu de digerat‚ dar‚ asemeni unui mare luptător‚ Benny a avut puterea să se ridice şi să-şi continue drumul spre succes. Iar ceea ce  a urmat a fost cu totul de vis.

În 2013‚ românul a produs o mare surpriză după ce l-a învins‚ în Surinam‚ pe  finalistul circuitului K-1 şi campionul Superkombat la categoria grea‚ Ismail Londt. În plus‚ ″Mister Gentleman″ nu i-a rămas dator ″Crocodilului″  Juravlev pe care a reuşit să-l învingă în meciul revanşă prin KO în runda a treia.

În 2014 Benny a debutat în marele circuit Glory‚ într-o gală care a avut loc la Zagreb. A câştigat prin KO în repriza a doua în faţa lui Dmytro Bezus, iar datorită prestaṭiei sale‚ apreciată de toată lumea‚ a mai primit un meci, contra englezului Daniel Sam. ″Meciul cu Sam a fost destul de greu‚ am avut ceva emoṭii pentru că e un luptător foarte mare şi foarte puternic‚ dar totul a ieşit conform planului şi pregătirii″.

Ajuns la 29 de ani‚ Benjamin Adegbuyi are un palmares de invidiat iar povestea lui merge mai departe. ″Pentru mine kickboxingul înseamnă un mod de viaṭă. Din momentul în care am început să practic acest sport am ṭintit spre primele locuri. Faptul că sunt între primii 10 sportivi ai lumii îmi dă forṭă şi putere să pot munci în continuare mult mai mult. Îmi doresc să ajung cel mai bun la categoria mea şi nu mă voi lăsa până nu ajung acolo sus″‚ a încheiat Adegbuyi care are în palmares 21 victorii‚ din care 13 obṭinute înainte de limită‚ 2 înfrângeri şi un meci terminat la egalitate.

″Urmăriṭi sporturile de contact pentru că în  ciuda aparenṭelor sunt sporturi bazate pe onoare‚ fair-play şi multă muncă. Citiṭi Gazeta Sporturilor în continuare!″ (Benjamin Adegbuyi)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
brancusi
brancusi  •  24 Iulie 2014, 12:06

Bravo,Benny si multa bafta!Din pacate,ca si ghita dealtfel,nu cred ca are barbie suficient de tare pentru a fi nr 1 in lume,dar cu multa munca si de ce nu si conjunctura favorabila,poate deveni,succes!

glorie
glorie  •  24 Iulie 2014, 01:42

Un sportiv de exceptie, Daniel Ghita e numarul 2 la grei, Adegbuyi numarul 7. Bravo, tineti-o tot asa romanii! Si fratii Stoica, sper sa nu se mai faca de ras..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează