SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Andre Agassi, rol esențial în pregătirea Simonei: "De doi ani e implicat în jocul ei" + Cahill stie exact cât timp mai vrea s-o antreneze pe Halep

Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 iunie 2018 15:21

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a dezvăluit pentru australieni câteva aspecte inedite ale colaborării cu învingătoarea de la Roland Garros, printre care și sfaturile primite de româncă de la Andre Agassi.

Darren Cahill a vorbit despre piedicile pe care le-a întâmpinat cu Simona Halep, mai ales pentru că ea vine din România. "Noi, australienii, suntem mai relaxați., spunem: OK, e o înfrângere, hai să lucrăm mai intens, la un moment dat vom ajunge în poziția bună, va veni. Acest lucru pare că nu are sens pentru români, au fost crescuți în alt fel. Au trecut prin comunism, întreaga țară are o filosofie diferită, se lasă doborâți destul de des , în loc să vorbească, să treacă peste. Ea e o fată extraordinară, o persoană minunată", a spus el.

Apoi a continuat: "Nu sunt o mare națiune sportivă, Nadia Comăneci a fost la finală, probabil cel mai mare star pe care l-a dat România lumii. Acasă au așteptat-o 20.000 de oameni. Ion Țiriac i-a spus: "Hey, avem nevoie de acest trofeu. Țara are nevoie de acest trofeu". Presiunea pe umerii ei a fost enormă în ultimii ani, nu e o fată mare, dar are o inimă imensă, iar faptul că a câștigat a însemnat mult pentru ea și pentru țara din care vine". 

Încetinirea jocului

Antrenorul australian a vorbit și despre lucrurile pe care a încercat să le schimbe la Simona. "Una dintre problemele pe care le-am avut a fost să o fac să adopte alt joc atunci când lucrurile nu merg. Chiar dacă joacă mult din spatele terenului, îi place să o facă repede. Am încercat să o determin să evolueze, mai ales pe zgură, cu mai mult spin, să-și acorde mai mult timp, cam cum face Rafa, cu mult spin, cu înălțime, din spate, apoi zig-zag în interiorul terenului", a spus el. Însă a uitat de aceste lucruri la începutul finalei. "Am vorbit despre acest lucru de doi ani, dar adrenalina de pe teren a marcat-o și a început jucând rapid, apoi a reușit să încetinească jocul, să trimită mingi mai înalte pe reverul lui Sloane. De fiecare dată când joci împotriva Simonei simți cum picioarele ți se încarcă de acid lactic. Tot creditul pentru ea, a continuat să muncească, a rezolvat problemele, a crezut în ea". 

Implicarea unei legende

Având o relație atât de strânsă cu Andre Agassi, Darren Cahill a fost întrebat și despre aventura acestuia în lumea antrenoratului. "El iubește să antreneze, lumea consideră colaborarea lui cu Novak prima de acest gen, dar se ocupă de acest lucru de 10 sau 15 ani. Când lucram pentru adidas, mulți jucători veneau la el și la Gil Reyes, abia aștepta să iasă pe teren să lucreze cu jucătorii".

gettyimages 1745617

Apoi el a continuat: "E implicat și în jocul Simonei în ultimii doi ani, chiar am vorbit marți cu el și analizam felul în care a jucat Simo în finală, cum s-a descurcat din punct de vedere psihologic, cum a compartimentat mental totul, cum a prioritizat unele lucruri și cum să facem să ajungă într-o formă bună la Wimbledon. Cam într-o săptămână eu și Simona vom vorbi cu Andre, e implicat constant". 

De la Hewitt și Agassi la Halep

Australianul a fost rugat să spună ce-i leagă pe cei trei mari jucători pe care i-a antrenat. "Lleyton avea un foc interior extraordinar, trebuia doar să-l motivezi. Andre era un elev al jocului, diseca tot, înainte de un meci punea cam cincizeci de întrebări, dacă o să dau această lovitură, ce răspunsuri o să primesc? Dacă lovesc puternic pe forehand, ce o să facă? O să stea pe linia de fund? O să-mi răspundă cu o minge cu mult spin?, voia să știe totul despre adversarul cu care juca. Simona e un mix între cei doi, iar aici intervine și partea emoțională din jocul fetelor, pentru că majoritatea fetelor nu au o armă principală care să le câștige meciul. Trebuie să muncească din greu. Și dacă devin nervoase și pierd câteva puncte nu vor primi altele gratis, trebuie să se întoarcă la structura, la planul de joc, la metodele de respirație pentru a se calma". 

Discursul diferit

Tehnicianul de la Antipozi a recunoscut că a schimbat foaia în ceea ce privește discursul ținut Simonei înainte de meci. "Pentru că mereu ea vrea să scape de presiune, și vrea să se bucure de joc, de meci. De data aceasta nu am lăsat-o, chiar înainte de meci, am trimis-o pe teren cu un simț de răspundere, i-am spus că a venit momentul ei, am avut un discurs în care i-am spus că suntem aici să luăm trofeul, nu să ne bucurăm de finală. A făcut ochii mari la mine, nu știu dacă a funcționat, pentru că a început rău, dar pe măsură ce meciul a înaintat s-a văzut determinarea".

"Am fost foarte mândru de ea după Australian Open pentru că avea o reputație că atunci când lucrurile devin grele se închide, și nu a făcut acest lucru la Melbourne. Și-a demonstra că poate și de acolo a început totul"Simona Halep

"În aceste zile, toată lumea are o echipă mare, pe vreme noastră eram doar noi și ceilalți jucători, acum echipele sunt formate din opt-zece oameni, presiunea e mult mai mare, iar câștigarea acestui trofeu cred că a fost mai mult o ușurare decât o bucurie pentru Simona. Sunt foarte mândru de ea, a meritat din plin acest trofeu"Darren Cahill

"E o diferență între a antrena fete și a antrena băieți, dar am început să bucur de lucrul în circuitul feminin, mai ales de când lucrez cu Simona. Mi-aș dori să o antrenez până la finalul carierei sale. Am avut opt ani cu Rusty, cinci ani cu Andre și trei ani și jumătate cu Simona, așa că am fost foarte norocos"Darren Cahill

Citește AICI și prima parte a interviului!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (9)
opensource
opensource  •  16 Iunie 2018, 14:20
Postat de Masa Lunoor pe 16 Iunie 2018, 09:37

printr-o stranie alchimie erau cat pe ce sa piardă meciul amândoi :))) Simona n-a ascultat la faza cu mingile inalte iar Darren care mai devreme zisese ca noi australienii....blablabla Dintr-o data a schimbat tonul (neinspirat) inaintea finalei. Eu am simțit cum Simona a castigat SINGURĂ finala asta. Desigur cum o stim pe Simona își va reproșa ea multe.... fără s-o mai îmbie cineva in sensul ăsta . Simonicooo MiNTEA si Viziunea Ta sunt averile Tale ! aia cu....stai sa-ti arăt cat de tare servesc.... e doar un mic bonus pe langa ceea ce AI TU DIN NAȘTERE

Alta analista! :-)))

opensource
opensource  •  16 Iunie 2018, 14:15
Postat de Stefan Anghel pe 15 Iunie 2018, 17:59

o fi vorba despre acelasi agassi ??? Fostul tenisman american Andre Agassi a recunoscut că a fost depistat pozitiv cu un drog puternic în 1997 şi că a minţit autorităţile sportive pentru a evita o suspendare pentru dopaj, conform autobiografiei sale din care The Times a publicat mai multe fragmente.El povesteşte în detaliu cum a consumat acest drog pentru prima oară, acasă la el, cu complicitatea asistentului său, un anume "Slim", şi cum a fost cuprins de euforie. "Nu m-am simţit niciodată atât de plin de viaţă, plin de speranţă şi cu atâta energie", scrie Agassi.ATP s-a apărat miercuri, după dezvăluirile lui Agassi. "Programul antidoping în tenis stipulează, şi aşa a fost mereu, că un tribunal independent decide dacă s-au încălcat regulile antidoping. ATP a respectat mereu această regulă şi niciun responsabil al ATP nu este în măsură să decidă un caz de dopaj", se arată într-un comunicat al ATP.

Daca ai avea contact cu lumea tenisului de aproape si nu te-ar linge in urechi toti fraierii, ai sti in primul rand ca evenimentele despre care vorbesti mataluta, se petreceau inainte sa fie antrenat de Cahaill. Despre australian chiar poti spune ca la reinventat pentru a doua viata in tenis pe Agassi. Deci ai auzit si tu ceva si ca orice postac dai din gura zi de zi cu orice ocazie pe subiectele ce sunt legate de Halep. Pentru conostintele mataluta, Halep dupa finala a mers direct la controlul antidoping, atat ea cat si americanca. Deci, ce tot te scremi precum Firea sa ne explici teoria conspiratiei in tzunami de mangleala eftina si prostie, asta ca sa pari ca si tu stii ceva pe un anumit subiect?! Ati descoperit tenisul multi tenisul in ultimii 4 ani cu Halep si daca n-ar fi fost ea, retrogradati odata cu echipele alea de fotbal conduse de borfasi. Ramai la fotbal fiindca ne faci tuturor un bine si in primul rand tie, inteligentule! ;-))

148819492603833
Masa Lunoor  •  16 Iunie 2018, 09:37

printr-o stranie alchimie erau cat pe ce sa piardă meciul amândoi :))) Simona n-a ascultat la faza cu mingile inalte iar Darren care mai devreme zisese ca noi australienii....blablabla Dintr-o data a schimbat tonul (neinspirat) inaintea finalei. Eu am simțit cum Simona a castigat SINGURĂ finala asta. Desigur cum o stim pe Simona își va reproșa ea multe.... fără s-o mai îmbie cineva in sensul ăsta . Simonicooo MiNTEA si Viziunea Ta sunt averile Tale ! aia cu....stai sa-ti arăt cat de tare servesc.... e doar un mic bonus pe langa ceea ce AI TU DIN NAȘTERE

Vezi toate comentariile (9)
Comentează