Articol de Roxana Fleşeru - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 09:00
Fostul lider mondial Andy Roddick și-a investit banii câștigați din premii într-un mod responsabil, iar acum, la 36 de ani, are un portofoliu bogat.
Andy Roddick e un om de afaceri de succes. Revista Forbes a vorbit cu americanul despre lucrurile cu care își ocupă timpul acum. Câștigătorul la US Open din 2003 s-a retras în 2012 și este unul dintre exemplele fericite. S-a gândit cu mult timp înainte de a renunța la tenis cum ar vrea să arate viața lui după ce se lasă de sport.
Deși glumește că primul său start-up a fost la șapte ani, atunci când și-a dat seama că vrea să devină un jucător de succes, adevăratul interes pentru business a venit la 21 de ani. Când deja ajunsese în vârful ierarhiei mondiale, avea contracte cu sponsorii pe termen lung, dar și-a zis: "Am ceea ce am, iar acum ce se întâmplă? Cum fac ca acești bani să producă și mai mulți?", a mărturisit el pentru Forbes. "M-am obsesionat cu ideea de a munci în timp ce jucam tenis pentru a putea să înlocuiesc venitul pe care-l aveam din acest sport", a continuat el povestea.
Fără extravaganțe
În acea perioadă, Andy Roddick și Phil Mayers, partenerul lui de business, au pus bazele unei afaceri din care banii să vină la fel de mulți. Au investit în imobiliare. Iar perioada în care au făcut-o a fost chiar în timpul crizei economice din 2008. Cu o disciplină desprinsă de pe terenurile de tenis, profiturile au venit repede. "De la sportivi se așteaptă să culeagă cei mai mulți bani în perioada în care joacă.
32 de turneea câștigat Andy Roddick în carieră
Sportivii care reacționează devreme trebuie să aibă o viziune pe termen lung în investițiile de business dacă vor ca ziua de mâine să fie mai bună decât cea de azi", a explicat Phil Myers. El spune despre Andy că a identificat devreme în cariera sa principiile diversificării, ale câștigului compus, dar și a unei vieții fără extravaganțe. Afacerile americanului în acest moment sunt diverse, pornind de la imobiliare, acțiuni la bursă, investiții, dividende, având un portofoliu de 17 companii în care a investit.
13 săptămânia stat Andy Roddick pe primul loc în ierarhia mondială
Viața lui Andy Roddick de după tenis este departe de minge și rachetă, el neavând nicio investiție legată de sportul pe care l-a practicat.
Fundația condusă după aceleași principii
Pe lângă afacerile pe care le coordonează, Andy Roddick are și o fundație în Austin care se ocupă de programe de după școală pentru elevi. Americanul a urmărit să scadă costurile pentru fiecare copil în parte, fără să aibă de suferit calitatea pe care o oferă elevilor. Mai întâi a fost vorba despre 80 de copii pe care i-a adus în 2014. "A mers și astfel ne-am câștigat renumele. Acum am ajuns la peste 3000".
20 de milioane de dolari a câștigat americanul din tenis
Programele pe care le oferă se bazează pe a le oferi celor mici introducere în finanțe, tehnologie și lucruri care sunt importante pentru copii de 12 ani. Sigur că există și o parte de tenis, dar doar în cadrul orelor de educație fizică.
Căsătorit cu un fotomodel
Andy Roddick a luat-o de soție pe Brooklyn Decker în 2009. A văzut-o în 2007 în Sports Illustrated într-un pictorial și l-a rugat pe agentul său să-i facă rost de numărul ei. S-au văzut, s-au plăcut și sunt împreună și acum, devenind între timp și părinții a doi copii, un băiat și o fetiță. "Eu aveam 22 de ani, el 27, eram naivi și optimiști și am zis că noi vrem să ne căsătorim, să avem copii și de altceva nu ne pasă. Acum suntem altfel, ne gândim la viitor, la ce avem de făcut pentru a trăi o viață liniștită", a povestit Brooklyn, 31 de ani, care este unul dintre sfătuitorii lui Andy în afaceri.
"Abilitatea de a pune întrebări atunci când nu știi ceva e un lucru imens și a trebuit să fac acest lucru de mai multe ori. Când nu mă descurc, îl sun pe unul dintre membrii consiliului de administrație și îl rog să-mi explice"
Andy Roddick
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”