FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

ANALIZĂ GSP » Am ajuns unde merităm: Europa Conference League!

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 09:44

Din 2021 apare a treia competiție intercluburi de pe continent, Europa Conference League, și din cauza coeficientului extrem de slab, România nu va avea nicio reprezentantă în Europa League.

UEFA scoate România din Europa League după anunțul făcut în privința apariției celei de-a treia competiții intercluburi de pe continent: Europa Conference League.

De fapt, corect spus e: România ajunge unde merită! Motivul? Din 2021, când se va trece la această reorganizare, în preliminariile Europa League vor mai avea acces echipe doar din țări care sunt pe primele 15 locuri în clasamentul coeficienților europeni. Iar România e în momentul de față pe 30!

În vara lui 2021, vom avea tot 4 echipe în cupele europene, însă nici măcar una la startul preliminariilor din Europa League. Campioana va merge tot în Champions League, iar câștigătoarea Cupei și locurile 2 și 3 vor lua startul în Europa Conference League.

Campioana, indiferent cine va fi ea, dacă va trece de turul 1 preliminar, va avea o plasă de siguranță: după ce va fi eliminată, se va duce în Europa League!

Deci, nu UEFA ne scoate din Europa League, ci ne-am scos singuri. Din cauza rezultatelor slabe și foarte slabe din ultimii ani. Iar cea mai bună dovadă e o comparație neverosimilă între noi și una dintre cele mai neînsemnate țări, din punct de vedere fotbalistic, Liechtenstein.

Între 2015 și 2019, exceptând sezonul în curs, avem punctaj mai slab!!!
România versus Liechtenstein în ultimii 4 ani

SezonPunctaj
România
Punctaj
Liechtenstein
15/162.2505.000
16/173.3002.500
17/182.9002.000
18/192.3751.500
TOTAL10.82511.000
ANALIZĂ GSP » Am ajuns unde merităm: Europa Conference League!

Pronostic: mai devreme de 2023 nu revenim în Europa League 

Viitorul nu sună deloc bine, e chiar sumbru. În vară, la startul actualului sezon european, România a pierdut în calculul coeficientului total, care se realizează pe precedenții 5 ani, sezonul 2014-2015, care a fost cel mai bun din această perioadă. El va fi înlocuit de ceea ce vom realiza chiar în acest sezon și punctajul va conta pentru ierarhia UEFA în privința repartizării locurilor europene pentru sezonul 2021-2022.

Fix când va fi activă pentru prima dată noua „organigramă” a cupelor europene. Chiar și cu CFR rămasă în competiție ne va fi imposibil să urcăm până pe locul 15, ultimul care va asigura în 2021 echipe în Europa League. Acum încă suntem pe locul 30.

Ne-ar trebui, în afara unui parcurs bun al CFR-ului acum, încă 2 ani cu rezultate bune din partea a minimum două echipe, astfel că, am putea spera abia în 2023-2024 să revenim cu formații la startul Europa League!

CUM E ACUM

  • Champions League - 32 de echipe (8 grupe de 4);
  • Europa League - 48 de echipe (12 grupe de 4).
    TOTAL - 80 de echipe

CUM VA FI DIN 2021 

  • Champions League - 32 de echipe (8 grupe de 4);
  • Europa League - 32 de echipe (8 grupe de 4);
  • Europa Conference League - 32 de echipe (8 grupe de 4).
    TOTAL - 96 de echipe

CUM SE FACE ACCESUL ÎN PRIMĂVARĂ 

Champions League

  • la fel ca acum, primele două din fiecare grupă merg în „optimi”
  • locul 3 din fiecare grupă merge în „16-imile” Europa League

Europa League

  • doar primul loc merge direct în „optimi”
  • locurile 2 vor juca împotriva locurilor 3 din Champions League în „16-imi”, învingătoarele vor completa tabloul „optimilor”
  • locul 3 merge în „16-imile” Europa Conference League

Europa Conference League

  • echipele de pe primul loc merg direct în faza „optimilor”
  • ocupantele locurilor 2 vor evolua împotriva locurilor 3 din Europa League în „16-imi”, învingătoarele vor completa tabloul „optimilor”

BONUS

  • câștigătoarea Champions League are asigurat locul în grupe în sezonul următor, indiferent dacă prin intermediul campionatului nu se clasează astfel încât să acceadă direct în grupe
  • câștigătoarea Europa League va fi în grupele Champions League în sezonul următor
  • câștigătoarea Europa Conference League va fi în grupele Europa League

Acum un deceniu eram în top 10!

România s-a exclus singură de la masa competițiilor importante din cauza rezultatelor slabe care au diminuat coeficientul. De exemplu, atunci când am avut performanțe, cum a fost cazul la jumătatea anilor 2000, urcasem între primele 10 țări și am avut timp de 4 ani, 2008-2011, echipă direct în grupele Ligii Campionilor. 

  • 2006 - 10
  • 2007 - 7
  • 2008 - 7
  • 2009 - 9
  • 2010 - 8

* clasamentul coeficienților cupelor europene

CONCLUZIA: titlul devine o miză imensă!

După ultimele modificări decise de UEFA, o prioritate și mai mare pentru echipele românești ar trebui să fie câștigarea campionatului. E singura modalitate, măcar până vom reveni în clasamentul coeficienților, prin care se poate ajunge în Champions League și Europa League. În anii precedenți au fost multe situații în care FCSB a ratat titlul, dar a mers în preliminariile UCL și, ulterior, după ce a pierdut play-off-ul, a mers în grupele Europa League. 

SIMULARE: Cum ar fi fost azi Europa League Conference

Dacă această competiție ar fi fost activă încă din acest sezon, atunci CFR ar fi luat startul în turul 1 preliminar din Champions League, așa cum s-a și întâmplat, iar FCSB, Craiova și Viitorul ar fi mers în preliminariile Europa League Conference. Dacă CFR și-ar fi păstrat parcursul, atunci ar fi evoluat tot în grupele Europa League, după ce a pierdut play-off-ul de UCL. Ar fi avut însă parte de o grupă chiar și mai dificilă, pentru că UEL se comprimă, de la 48 de echipe, scade la 32, adică o diminuare de o treime. În schimb, dacă celelalte 3 formații ale noastre ar fi reușit să acceadă în grupele Europa Conference League, atunci adversarii n-ar fi fost chiar foarte la îndemână, mai ales pentru Craiova și Viitorul, care ar fi fost, aproape sigur în ultima urnă valorică.

  • Posibilă grupă pentru FCSB: FCSB, Antwerp, Ventspils, Norkoping
  • Posibilă grupă pentru Craiova: Torino, Rijeka, Brondby, U Craiova
  • Posibilă grupă pentru Viitorul: Spartak Moscova, Strasbourg, Aberdeen, Viitorul

În vara viitoare nu se schimbă nimic

Reorganizarea UEFA se aplică începând din 2021, astfel că ultimul sezon care se va disputa în actualul format va fi 2020-2021. În vara anului următor, România va avea tot 4 echipe și toate vor intra în turul 1 preliminar. Campioana în Champions League, iar celelalte 3, inclusiv câștigătoarea Cupei României, vor fi în Europa League. 

Cum a comentat ieri Gigi Becali

„Ce să facem? Nu avem ce să facem. Voi credeți că ăștia sunt proști? Până acum ne dădeau banii lor. Acum s-au deșteptat și nu mai vor să ne dea bani degeaba. Cum să ne dea ei 15 milioane într-un an, când tu ai 4 milioane buget pe an?”

„Tu ești echipă românească și nu-i interesează pe oameni de tine, noi nu le producem audiență, deci nu le aducem bani. Mă afectează, dar ce să fac? Eu sunt mic, mă adaptez. Stau cu ăia mici. Nu mai merge să-i păcălim. Eu așa văd. Alții o să se supere și vor spune că nu e drept”

„Noi chiar le luam banii la mișto, îi păcăleam, le furam banii! România e în lumea a treia la fotbal și noi vrem să jucăm în top, cu ăia care sunt primii”

Citește și: 

UEFA ne scoate din ELITA EUROPEI! România, interzisă în Europa League și trimisă în LIGA A TREIA a fotbalului continentală

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, imediat după FCSB - CSU Craiova: „Așa de afectat sunt, nici poftă de mâncare nu mai am” + Ce spune despre transferuri
Cupa Romaniei
Gigi Becali, imediat după FCSB - CSU Craiova: „Așa de afectat sunt, nici poftă de mâncare nu mai am” + Ce spune despre transferuri
Oficial: Dan Șucu, noul acționar majoritar de la Genoa, cu 77%!
Campionate
Oficial: Dan Șucu, noul acționar majoritar de la Genoa, cu 77%!
CAMPIONII Superlativelor GSP, cea de-a 59-a ediție: Dennis Man (Fotbalistul Anului), Edward Iordănescu (Antrenorul Anului), Risto Radunovic (Jucătorul Străin al anului) și David Popovici (Sportivul Anului)!
Ideile Gazetei
CAMPIONII Superlativelor GSP, cea de-a 59-a ediție: Dennis Man (Fotbalistul Anului), Edward Iordănescu (Antrenorul Anului), Risto Radunovic (Jucătorul Străin al anului) și David Popovici (Sportivul Anului)!

Singurul club de fotbal aflat în atenția lui Ion Țiriac » Fiul miliardarului l-a dat de gol: „A existat mereu o singură dragoste adevărată”

Schema prin care Dan Șucu va pune stăpânire pe Genoa: „Tranzacție în mediu ostil” » GSP are detalii-șoc din culisele negocierilor! Când e așteptat anunțul oficial


Comentarii (30)
kamouniyak
kamouniyak  •  26 Septembrie 2019, 14:51

Analiza foarte proasta a gsp. Cica meritam noi. Dar merita si campionatele din Croatia, Serbia, Scotia, Elvetia, Norvegia, Suedia, Polonia, Danemarca etc? Care nu sunt in primele 15?? Masura diacriminatorie 100% a UEFA. Va e frica sa scrieti asta!! Sau nu aveti mintea potrivita sa intelegeti devalizarea unui fotbal dupa '89, ca ne-au luat tot ce aveam mai bun si au facut ei performante cu jucatorii din Est. Campionii de Champions League au fost croatii Suker, Boban, fratii Robert si Niko Kovac, Igor Tudor, sarbul Mijatovic, polonezul Lewandowski, cehul Nedved, romanul Chivu, ucraineanul Shevchenko, bulgarul Stoichkov, bosniacul Salihamidzic......dar cu echipe din Vest. Si banii s-au dus catre ele si s-au raspandit apoi prin campionatele lor.....

kamouniyak
kamouniyak  •  26 Septembrie 2019, 14:46
Postat de andrei.f pe 26 Septembrie 2019, 13:28

Analiza e incompleta, lovitura de stat din DEC. 89 a ruinat tara si fotbalul. ***

Asa este. Dar nu doar lovitura de stat, ci intreaga miscare geopolitica ce a urmat a devalizat intreaga Europa de Eat. Nu e normal ca ei sa castuge an de an sute de milioane de la sponsori, sa isi ridice nivelul, sa ajunga cu 4 echipe in Champions League si noi sa fim cu 1 la coada vacii. Pai sa avem si noi sponsorizarile pe care le primesc ei si o sa fim competitivi. Ce pazesc Presedintii de Federatii si de Stat din toate aceste tari?? Ce fel de suveranitate avem noi ca natie cand ei au 4 echipe in Liga Campionilor???????

mosvasile
mosvasile  •  26 Septembrie 2019, 14:10

Pai daca a zis Becali asa,cum putea sa zica Dan Udrea?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează