Articol de Daniel Scorpie - Publicat joi, 16 aprilie 2020 17:38
Cercetătorii de la Universita Aix-Marseille au contrazis părerile că o dată cu venirea verii vom scăpa de pandemia de coronavirus.
Creșterea temperaturilor atmosferice, odată cu apropiere de sezonul estival, nu vor fi un aliat în lupta contra COVID-19. Capacitatea noului coronavirus de a se adapta circumstanțelor diferite și complicate este una din explicațiile propagării sale rapide și a riscului foarte mare de contagiere pentru om.
Cercetătorii Universității „Aix-Marseille" au efectuat teste în încercarea de a înțelege cum poate rezista și reproduce chiar și la o îndelungată expunere la temperaturi ridicate și, din păcate, au descoperit că nici la 60 de grade Celsius timp de 60 de minute nu dispare orice urmă.
La 92 de grade a murit COVID-19
Corriere dello Sport a dezvăluit că echipa profesorului Remi Charrel a creat două culturi de celule renale de la un cercopitec verde (o specie de maimuță din Africa), una cu proteine animale, deci contaminată, și alta fără nici un fel de modificare, pe care le-au supus timp de un ceas la 60 de grade.
Cea infectată nu doar că a prezentat tulpini care au supraviețuit, dar s-au și reprodus, în vreme ce cealaltă nu a mai avut nici urmă de virus. A trebuit să se ajungă cu testarea până la 92 de grade C într-un interval de un sfert de oră ca eficiența distrugerii să se dovedească totală.
FOTO Cele mai interesante imagini din lume în plină pandemie de coronavirus
VIDEO Klaus Iohannis: „Stați acasă. Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”
Citește mai multe știri despre coronavirus:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”