INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

OFICIAL PSG e campioană în Franța! Ce se întâmplă cu formația lui Tătărușanu

Ciprian Tătărușau rămâne în afara cupelor europene
Ciprian Tătărușau rămâne în afara cupelor europene

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 15:04

UPDATE 18:00 // Este oficial: PSG a fost desemnată campioana Franței pentru al treilea sezon consecutiv, după ședința Ligii Profesioniste de Fotbal din Hexagon. 

La ora 18:00, s-a anunțat că membrii au votat pentru finalul oficial al sezoanelor de prima ligă și ligă secundă. Retrogradatele din Ligue 1 sunt Amiens și Toulouse, iar promovatele Lorient și Lens.

https://www.gsp.ro/rezultate-live/clasamente/8-ligue-1

Știrea inițială

Francezii s-au răzgândit și vor oferi o ierarhie finală pentru acest sezon. Se va ține cont de clasamentul etapei a 28-a, ultima jucată. Va pierde Olympique Lyon, echipa lui Ciprian Tătărușanu, locul 7, care nu îi asigură prezența în ediția viitoare a cupelor europene.

Fotbalul francez s-a oprit. Și, după ce președinții cluburilor s-au certat violent în reuniunea de ieri, Aulas (Lyon) și Eyraud (Marseille) insultându-se spre stupefacția celorlalți, liga a luat astăzi decizia asupra actualului campionat. Sezonul nu se anulează, ca în Olanda, ci se ia în calcul clasamentul etapei a 28-a, ultima disputată. 

PSG e campioană în Franța

Joël Domenighetti, redactor-șef adjunct al cotidianului L'Équipe, a fost primul care a anunțat, pe Twitter: „PSG e campioană”. Al 9-lea titlu parizian, al treilea consecutiv, al 7-lea în ultimele opt stagiuni. Ulterior, L'Équipe a confirmat și pe site-ul său. 

Calificate în cupele europene sunt:

  • PSG, Marseille, Rennes (Liga Campionilor); 
  • Lille, Reims, Nice (Europa League). 

Pierde Olympique Lyon, echipa lui Ciprian Tătărușanu, locul 7, care nu îi asigură prezența în ediția viitoare a competițiilor continentale. Planul lui Aulas, cu play-off în august, nu a fost acceptat. Amiens și Toulouse vor retrograda, urmând să fie înlocuite de Lorient și Lens, primele două în Ligue 2.

Francezii pierd bani mulți

O veste-șoc, dar așteptată pentru cluburile profesioniste franceze. 1. Canal+, unul dintre deținătorii drepturilor de televiziune pentru acest sezon în primele două ligi, a anunțat că vrea să rezilieze contractul pentru 2019-2020. Nu va mai plăti niciun ban pentru acest sezon.

243 de milioane de euroar mai fi trebuit să plătească pentru ultima parte a sezonului Canal+ și beIN Sports

VIDEO / Francezii s-au răzgândit » Sezonul nu se anulează, iar PSG devine campioană!

VIDEO / Cum va arăta sportul după Covid-19

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Răzvan Marin a surprins la reunirea lui Ajax: „E Slim Shady” :)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close