INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Virusul care a dat lumea peste cap a plecat de la Wuhan, dar viaţa în China nu s-a schimbat prea mult! Cosmin Olăroiu, afirmaţie-şoc: „E cea mai liberă țară din lume”

Cosmin Olăroiu +9   FOTO
Cosmin Olăroiu

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 17:29 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 17:42

Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, a fost invitatul de marcă al lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Prima ediție din 2021 ne aduce un invitat de marcă. Venit tocmai din China, Cosmin Olăroiu!
- Nea Ovidiu, vă mulțumesc pentru invitație. La mulți ani dumneavoastră și tuturor românilor.

- Tu faci parte dintre invitații care chiar vin de peste mări și țări!
- Acum câteva zile mă gândeam că vă cunosc de aproape 30 de ani! Chiar mai am pe acasă câteva imagini de la Procesul Etapei, emisiuni la care am participat, ca jucător.

- Ai produs o surpriză imensă câștigând campionatul cu Jiangsu Suning. 
- A fost o surpriză și pentru noi. Față de echipele de top din China chiar nu putem să emitem pretenții. Când am plecat la drum obiectivul nostru era să trecem de grupa preliminară și să ne calificăm la turneul final. După s-au ivit oportunități, calificându-ne de pe locul 2, și atunci am evitat principalele forțe din cealaltă grupă. Am jucat cu o echipă mai puțin cotată și acest lucru ne-a avantajat.

- Dar cum s-a jucat?
- Campionatul s-a împărțit în două grupe. S-a jucat în două orașe diferite și au fost 16 meciuri. Opt tur, opt retur. Se juca centralizat, am stat închiși, aveam voie să ieșim doar la antrenamente și la meciuri. Primele patru s-au calificat din fiecare grupă unde s-a jucat din nou tur-retur, apoi a fost sistem eliminatoriu, începând cu sferturi, semifinale, finală.

- Au fost restricții serioase!
- Am stat închiși. Închis înseamnă antrenament, meciuri, hotel. Nimic altceva! Totul a durat cam 150 de zile. A fost o măsură de protecție pentru a nu apărea cazuri și nu a fost niciun caz. Nici jucător, nici în staff. Așa a fost campionatul în China.

FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
+4 FOTO

- Dar am înțeles că acolo lumea nu poartă măști, nu sunt măsuri...
- China este cea mai liberă țară din lume din punctul de vedere al coronavirusului. Este o viață normală! Copiii merg la școli, oamenii merg la serviciu, la restaurant, la film, la mall. Totul e deschis, absolut totul. Inclusiv la meciuri avem spectatori. Masca nu este obligatorie, e doar o măsură de protecție.

- Doar că acolo vorbim de o altă disciplină.
- China în momentul de față este cea mai sigură țară din lume. Acolo baza societății este disciplina. Există o ierarhie pe care o respectă, o recunosc și lucrul ăsta îi ajută să evoluează. Față de țările cu o democrație prost înțeleasă.

- Putem să comparăm vreodată fotbalul românesc cu cel din China?
- Nu avem cum! Acolo sunt jucători străini care au fost cumpărați cu peste 50 de milioane de euro. Cum am putea să comparăm așa ceva? Bugetul unei echipei este la 100 de milioane de euro. Iar din punctul loc de vedere, plafonul ăsta nu e suficient pentru a ridica nivelul echipei. Deci nu prea putem să avem un termen de comparație.

- Cel mai mare salariu la echipa ta care este?
- Cel mai bun jucător al meu câștigă peste 10 milioane de euro pe an!

- Deci tu ai mai mult!
- Nu e obligatoriu ca eu să am salariul mai bun decât al celui mai bun jucător al meu. În toată cariera mea nu m-au interesat niciodată contractele jucătorilor. Niciodată! Poate să aibă și 50 de milioane. Eu tot timpul i-am ajutat să-și crească cota și salariul.

URMĂREȘȚE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU OLĂROIU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, disperat după ce un membru al familiei s-a infectat cu COVID-19 » Cum l-au umilit medicii pe care îi ajutase în starea de urgență: „Nici măcar nu mi-au răspuns!”

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu dezvăluie manevrele Federației: „Crăciunescu a scris «meci suspect» în raportul partidei. Pentru mine a fost o mare tragedie!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Americanii vin cu o nouă inginerie-SF » Ce va conține stadionul de 1,7 miliarde de dolari din Buffalo, locul unde zăpada ajunge la peste 2 metri în fiecare an
Campionate
Americanii vin cu o nouă inginerie-SF » Ce va conține stadionul de 1,7 miliarde de dolari din Buffalo, locul unde zăpada ajunge la peste 2 metri în fiecare an
Iureș după faza cu Ianis Hagi protagonist în Hibernian - Rangers: „Ăsta nu mai e fotbal!”
Campionate
Iureș după faza cu Ianis Hagi protagonist în Hibernian - Rangers: „Ăsta nu mai e fotbal!”
Incredibil ce a pățit Laurențiu Reghecampf la noua echipă » Finalul e demn de film
Stranieri
Incredibil ce a pățit Laurențiu Reghecampf la noua echipă » Finalul e demn de film

Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”

Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”


Comentarii (20)
1948forever
1948forever  •  08 Ianuarie 2021, 12:02

sau ei sunt peste 1 miliard si nu s-ar supara nimeni daca s-ar mai curata din ei. cea mai libera tara, lege sa ai maxim 2 copii :) bravo oli!

424897461037738
Nicu Valentin Vasiliu  •  08 Ianuarie 2021, 08:24
Postat de briceag pe 07 Ianuarie 2021, 21:21

Fotbalul din Asia si din Australia, este cel mai slab din lume. Poate sa invinga doar pe cel din America Centrala sau Africa, cu mentiunea ca africanii buni pleaca de pe continent...

Dar cumpara jucatori buni si angajeaza antrenori de top au infrastructura si academii de copii.Usor usor o sa fie cu usurinta peste europa de est ...

bubunika
bubunika  •  08 Ianuarie 2021, 05:58

Chinezii tocmai au inchis complet un oras de 11 milioane de suflete...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează