Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 12:22 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 12:58
Robert Pongracz (38 de ani), vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a oferit un interviu în care a vorbit despre controversele create de stadioanele construite din bani publici, dar și despre echipele care promovează în Liga 1 și nu au propria arenă.
Robert Pongracz a fost invitat la emisiunea „Podcast cu Theo” și a spus că cei care administrează stadioanele noi, construite din bani publici, ar trebui să urmeze exemplul echipelor din Vest pentru a obține un profit. Pongracz, de origine sas, s-a născut în România și este suporterul echipei Eintracht Frankfurt.
Robert Pongracz: „Acest «Așa vreau eu» nu îți aduce niciun venit ca să acoperi o eventuală gaură”
„Dacă faci o investiție din bani publici, trebuie să te gândești cum să nu fii în pierdere. Evident, nu ai cum să spui că lași stadionul gol că așa vrei tu. Acest «Așa vreau eu» nu îți aduce niciun venit ca să acoperi o eventuală gaură. Cred că cei care administrează aceste stadioane ar trebui să se gândească ce să facă ca să fie multifuncțional. Cum e stadionul din Frankfurt, în fiecare weekend e un eveniment acolo, nu neapărat fotbal.
Sper că cei care vor administra aceste stadioane vor avea această gândire. Îi înțeleg și pe cei de Federația de Rugby în legătură cu stadionul Arcul de Triumf. A fost casa lor, dar ar trebui să se gândească, fără ceartă, cum vor acoperi investiția stadionului. Dacă nu sunt multe competiții de rugby, ar trebui să închirieze și la alte sporturi. Asta ar trebui făcut și cu stadionul Armatei”, a declarat Robert Pongracz.
Caracteristici Arcul de Triumf
- locuri: 8.207
- pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.
- Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.
Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de Ministerul Tineretului și Sportului de la Compania Națională de Investiții, instituția care s-a ocupat de lucrările de construcție și amenajare ale arenei. Oficialii și fanii rugby-ului au criticat dur în ultima vreme faptul că Ministerul va administra arena „Arcul de Triumf”, în loc ca Federația să o facă, iar aceștia sunt deranjați de faptul că s-ar putea juca și fotbal pe arena din centrul Bucureștiului.
Robert Pongracz: „Nu acesta este ADN-ul fotbalului”
„Eu cred că fiecare club ar trebui să aibe casa lui. Joacă într-un loc, iar data următoare joacă pe altă arenă. Eintracht Frankfurt e echipa mea și eu știu că joacă acasă la Frankfurt. Nu aș putea să mă împac cu gândul că ar putea juca la Darmstadt sau Hoffenheim pe teren propriu. Nu acesta e ADN-ul fotbalului. Și cluburile care vin din Liga a 2-a ar trebui să se gândească că ar trebui să se dezvolte regional, să aibe casa lor, nu să promoveze în Liga 1 și să își caute stadion”, a mai spus vicepreședintele LPF.
VIDEO. Gică Popescu: "Trăiesc un moment emoționant! Stadionul Steaua a fost «Templul fotbalului românesc»"
Citește și alte știri din Liga 1:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”