Articol de Justin Gafiuc - Publicat duminica, 28 martie 2021 11:21 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 11:36
La ultimul antrenament efectuat sâmbătă seara la Mogoșoaia, selecționerul Mirel Rădoi (40 de ani) a lăsat impresia că pregătește un plan superofensiv și cu Germania.
- Tănase ar urma să apară în avanposturi lângă Pușcaș. Rădoi prepară cinci sau șase schimbări în formula de start față de meciul cu Macedonia de Nord, cu Mogoș, Camora, Maxim și Cicâldău printre aleși;
- România - Germania se joacă în această seară, la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.
Ora meciului cu Germania se apropie, iar veștile din cantonamentul „tricolorilor” de la Mogoșoaia indică faptul că Mirel Rădoi nu e dispus să facă niciun pas înapoi din filozofia ultraofensivă cultivată de când a devenit selecționer. Asta cu toate că urmează un adversar de calibru, pe care mulți se așteaptă ca România să-l întâmpine cu moderație!
Ce plănuiește Mirel Rădoi cu Germania
Informații provenite de la antrenamentul de aseară al echipei naționale, ultimul înaintea șocului cu nemții, spun însă că Rădoi a pus la cale un sistem 4-3-2-1, cu extensie către 4-3-1-2, menit să asigure un flux ofensiv cu care să surprindă trupa lui Low. Iar formula de start ar urma să arate astfel:
Niță – Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu (Burcă), Camora – R. Marin, Cicâldău, Maxim – Stanciu, Fl. Tănase – Pușcaș
Florin Tănase, jolly-joker
E o arhitectură a echipei care i-ar impune lui Tănase să ajungă, de fapt, al doilea vârf, alături de Pușcaș, în anumite momente ale jocului. Nu e un post pe care golgeterul Ligii 1 să nu-l mai fi jucat până acum. A făcut-o recent și în campionat, la 3-1 cu Poli Iași, când a și marcat un gol, a evoluat tot acolo în repetate rânduri inclusiv în mandatul lui Nicolae Dică, actualul secund de la națională.
Practic, față de partida cu Macedonia de Nord ar urma să apară 5 sau 6 schimbări. Ar rămâne doar Chiricheș păstrat în apărare, Niță între buturi, iar tripleta R. Marin – Stanciu – Fl. Tănase ar avea roluri redistribuite. Al doilea stoper încă în dubiu, între Burcă și Nedelcearu, cu șanse suplimentare pentru fostul dinamovist să apară în primul „11”.
Mingea pe benzi, schimbări rapide de flanc
Sursele GSP spun că Rădoi le-a cerut elevilor săi să joace foarte mult pe benzi și să producă densitate în zona centrală, cu misiunea prioritară de a-l prinde într-o „plasă” pe Kimmich, motorul Germaniei, omul care dă ritmul și trasează unghiurile în dinamica Mannschaftului.
De asemenea, selecționerul ar fi solicitat mutări dese de direcție, cu 2-3 pase pe un flanc și trimitere imediată a jocului pe latura opusă, astfel încât să impună adversarului o regrupare permanentă, o repoziționare, care ar putea aduce însă breșe și să creeze spații pentru acțiuni individuale.
Atac pe prima bară
O altă țintă: baloane cât mai dese pe prima bară, la firul ierbii, prin spatele liniei de apărare a Germaniei, pe considerentul că Pușcaș și Tănase sunt oameni care atacă bine zona respectivă, de unde pot apărea devieri și continuări decisive, cu efecte pe tabela de marcaj.
Mogoș va trebui să are toată banda dreaptă, Camora s-ar ocupa cu precădere de apărare, căci prezența pe flancul stâng a lui Maxim ar avea rolul să asigure pistonul ofensiv.
Valentin Mihăilă pe dreapta?
Stanciu se va duce în special spre partea dreaptă, dar și să apară în centru, la serviciu pentru momentele în care vom sta în teren cu două vârfuri.
În tot acest scenariu, Mihăilă ar fi prima schimbare, „surpriză, e posibil să apară în dreapta, nu în stânga!”, spun sursele GSP. Crețu va intra și el, probabil, în funcție de mersul jocului și al rezultatului.
Unde e Ianis, salvatorul din partida cu Macedonia? Tot pe bancă la început, după cum se prefigurează regia lui Rădoi. O decizie care ar alimenta teoriile că între Hagi jr. și selecționer nu e lapte și miere.