Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Cristi Preda (foto) - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 18:20 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 19:20
Cseke Attila,, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, alături de Sorin Grindeanu, viceprim-ministrul și ministrul transporturilor, au oficializat finalizarea modernizării stadionului Rapid. Noua arenă a costat aproximativ 38 de milioane de euro!
26 februarie 2019 a fost ziua în care buldozerele au intrat pe Giulești! De atunci au trecut doi ani, zece luni și zece zile. Mai exact până astăzi când stadionul Rapid a fost predat oficial către Clubul Sportiv, în prezența oficialităților statului și a constructorului.
Stadionul Rapid a fost predat către Clubul Sportiv
Noul stadion beneficiază de un teren cu o suprafață de joc de 105 cu 68 metri, gazonul este unul natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie și încalzire pentru sezonul de iarnă.
Arena beneficiază de o pista de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată aflată sub peluza nord dedicată pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă. Mai mult s-a construit inclusiv o zonă de cazare pentru sportivi de 28 de locuri.
Încă un pas până la inaugurarea arenei Rapid
Există locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități (75 de locuri), spații pentru mass-media cu sală de conferință și zona de flash interviu, dar și spatii VIP cu aproape o mie de locuri. În total, capacitatea arenei este de 14.050 locuri și 184 locuri de parcare. Din noul stadion nu lipsesc spații administrative, spatii dedicate publicului cu magazine plus o zonă de food, dar și un muzeu al clubului din Grant.
950 de tonede construcție metalică s-au construit la ridicarea noului stadion Giulești. În plus s-au folosit 3.025 metri cubi de prefabricate
Valentina Ionescu-Caciureac, președintele CS Rapid, a transmis că primul meci ar putea avea loc la sfârșitul lunii februarie. O altă informație importantă enunțată este aceea că vor fi acceptate negocieri cu toate formațiile care vor să joace în Giulești.
Stadionul Giulești, finanțat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua și Arcul de Triumf. Prin aceste investiții, reușim să transmitem un semnal clar în ceea ce privește capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiții, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiții sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generații, pentru practicarea sportului
- Ministrul Cseke Attila
Facilități moderne în Giulești
Giuleștiul, ca și Ghencea beneficiază de un sistemul de iluminat de ultimă generație.
„Este posibilă proiectarea culorilor echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună", spun cei care au montat luminile, care mai sunt folosite de echipe galonate ca Juventus, Chelsea sau Atletico Madrid.
Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 de milioane de euro.
46de grupuri sanitare există la noul stadion, fiind în total 39 de kilometri de conducte, iar instalațiile termice și sanitare însumează 71 de kilometri
162 de kilometride cablu a folosit constructorul la noua arenă, nocturna fiind compusă din 200 de proiectoare care asigură inclusiv jocuri de lumini
VIDEO Rapid a publicat noi imagini de la stadionul din Giulești, care este finalizat în proporție de 100%
Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:
Gigi Becali, anunț categoric! Decizia luată de patronul FCSB