OPINII  »  WTA MADRID

Când te doare scorul

Editorial CTP
Editorial CTP

Articol de - Publicat duminica, 01 mai 2022 17:43 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 17:49

La scorul 6-3, 3-0 pentru Simona Halep, Paula Badosa, vizibil afectată de faptul că era dominată net în fața spectatorilor spanioli, ea fiind și ditamai nr. 2 mondial, a luat pauză „medicală”, strâmbându-se de niscai dureri la umăr. Ceea ce n-a împiedicat-o să reia apoi jocul fără vreo limitare fizică.

Din fericire, Simona a făcut față foarte bine obstrucției practicate de Badosa, reușind să rămână conectată. Altădată însă, n-a fost așa – în finala AOpen 2018, Caroline Wozniacki a reușit s-o scoată din ritm cu o astfel de întrerupere, la 4-3 pentru Simona în setul decisiv, și a câștigat următoarele 3 ghemuri.

Astăzi, la Madrid, istoria s-a repetat aproape identic în meciul Muguruza-Kalinina. La 6-3, 3-0 pentru ucraineancă, Muguruza, și ea umilită pe teren propriu, a fugit la vestiar, unde i s-a pus un bandaj pe gambă – cu rol decorativ, căci Garbiñe s-a mișcat bine în continuare, fiind doar zdrobită de jocul „unplayable” al Anhelinei.

Când te doare scorul
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid.

Îmi mai vin în minte desele tertipuri „medicale” de acest fel ale grecului Tsitsipas.

După părerea mea, regulamentul ITF, ATP, WTA, care permite asta, este cât se poate de incorect, oferind posibilitatea unor jucători performanți la capitolul tupeu să destabilizeze prin mijloace extratenis adversari superiori.

Rezistența fizică face parte din dotarea jucătorului de tenis, pe picior de egalitate cu tehnica, tactica și rezistența psihică. Dacă nu-ți merge serviciul, nu întrerupi meciul ca să-l exersezi câteva minute sub supravegherea antrenorului. Dacă clachezi psihic, nu poți cere pauză. De ce ar fi altfel în cazul fizicului?

De altfel, după știința mea, în regulamentul niciunui alt sport nu e prevăzută întreruperea meciului timp de 15 minute pentru îngrijiri medicale.

Corect ar putea fi așa: se acordă jucătorului posibilitatea de a face pauză până la 10 minute (nu 15, cât e acum) o singură dată pe meci, nu interesează din ce motiv, că e medical sau de altă natură. 

Însă beneficiarul pauzei va fi depunctat cu PIERDEREA UNUI GAME. Următoarea întrerupere cerută nu va putea fi decât ABANDONUL.

În felul acesta, s-ar tăia macaroana actorilor de mimodramă care nu fac decât să abuzeze tenisul.

Și o întrebare: puteți să vi-i imaginați pe Nadal sau Federer recurgând la asemenea coțcării?

Citește și:
Gigi Becali a făcut anunțul » Și-a găsit atacant: „E eliberat” + A fost golgheter în Superliga
Superliga
Gigi Becali a făcut anunțul » Și-a găsit atacant: „E eliberat” + A fost golgheter în Superliga
Feblețea lui Mircea Lucescu a intrat în vizorul celor de la FCSB » Când s-ar putea face mutarea
Superliga
Feblețea lui Mircea Lucescu a intrat în vizorul celor de la FCSB » Când s-ar putea face mutarea
Fostul jucător de la FCSB, erou în Arabia Saudită! A marcat golul victoriei în minutul 100!
Campionate
Fostul jucător de la FCSB, erou în Arabia Saudită! A marcat golul victoriei în minutul 100!

Comentarii (31)
gilos
gilos  •  02 Mai 2022, 14:18
Postat de emilradu pe 02 Mai 2022, 08:09

La întrebarea finală din articol de ce nu l-ai introdus și pe Djokovic? De ce doar Nadal și Federer?

Pentru ca autorul articolului da exemplele pe care le crede el a fi potrivite. Djokovici, dupa circul facut la AO, nu mai merita sa fie pomenit ca model de urmat.

dinamo100
dinamo100  •  02 Mai 2022, 12:31

In mare parte sunt de acord cu CTP, totusi penalizarea cu un game mi se pare excesiva, pentru ca pot fi cazuri in care nu e vorba de o "cotcarie" , ci de o problema reala. Sunt de acord cu reducerea timpului de pauza (7 min ar fi suficient) si doar o singura data intr-un meci.

153725072665454
Radu Cristescu  •  02 Mai 2022, 11:47

Nu numai ca mi-i pot imagina, dar i-am si vazut apeland.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează