Articol de Vlad Nedelea, Aurelian Rotea - Publicat duminica, 14 august 2022 10:29 / Actualizat duminica, 14 august 2022 11:54
După 5 ani în Giulești, Petre Goge (30 de ani) a plecat de la Rapid și e gata de o nouă provocare. Ultimul jucător care mai rămăsese în lot de la „restartul” echipei, din Liga 4, recunoaște că s-a îndrăgostit iremediabil de spiritul Giuleștiului.
- Petre, cum a fost vara asta pentru tine? E prima...
- Așa e. Prima după 5 ani când a trebuit să caut echipă. M-am înțeles până la urmă cu cei de la Chiajna.
- Oricum erai „ultimul mohican" la Rapid…
- Da, eram ultimul. Începusem cu drag acest proiect, dar în ultimele luni simțeam că perioada mea la Rapid se încheie. Am plecat fără niciun regret, mi se îndepliniseră toate dorințele în Giulești. Acum vreau să joc cât de mult pot, simt că mai pot oferi fotbal de calitate încă mult timp, chiar dacă am 30 de ani. Rămân cu speranța că atunci când o să mă apropii de final, o să revin la Rapid ca să-mi închei cariera. Până atunci încerc să mă bucur de orice moment pe care îl petrec în sport.
- A fost o despărțire grea?
- Da, a fost greu. Dar nu am plecat cu regrete, am plecat cu capul sus, oamenii încă mă mai opresc să facă poze cu mine, sunt mulțumit de ce am realizat aici. Dorința soției a devenit realitate
- Cu ce rămâi după această perioadă?
- Au fost cei mai buni 5 ani din cariera mea. Am ales Rapidul în Liga 4, deși eram ofertat de echipe din Liga 2, dar a fost o decizie bună. Am trăit multe momente speciale, de la meciurile cu Steaua, promovările din ligile inferioare la sezonul trecut în Liga 1, meciurile de pe noul Giulești. Rămân niște amintiri plăcute pentru mine și familia mea, dar și pentru suporteri.
- Ce te-a tras spre Rapid?
- Stau în Giulești. Mereu când treceam prin fața stadionului soția îmi spunea: „Ce mult mi-aș dori să joci la Rapid". Ea a crescut acolo, știa spiritul echipei, spunea mereu: „Nu știi cât de frumos e să joci la Rapid". Mereu îmi povestea de vremurile când echipa juca în cupele europene, cum galeria se auzea chiar și la ea în curte. Am vorbit cu Ovidiu Burcă și el mi-a spus: „Petre, alege Rapidul pentru că o să-ți aduci aminte cu drag peste ani că ai făcut parte din acest proiect". Pot să spun că a avut dreptate, mă simt foarte mândru acum.
- Cum se trăiește în Giulești? Există momente bune cu suporterii, dar și mai puțin bune.
- Se trăiește intens. În afară de un episod, după meciul cu Turris din Cupa României de pe Giulești, când am fost înjurat, eu n-am avut amintiri neplăcute cu suporterii. Ei iubesc foarte mult jucătorii devotați, care dau totul pentru echipă, de asta m-au apreciat foarte mult. Au fost și momente grele, când s-au spart roțile mașinilor, ne făceau balerine, au pus verze cu numele nostru, dar suporterii giuleșteni au farmecul lor. De asta sunt speciali, sunt oameni simpli care iubesc până la infinit această echipă.
- Ai jucat pe ambele stadioane, unde se simțea mai puternic atmosfera rapidistă?
- Pe vechiul stadion am prins mai multe meciuri, am mai multe amintiri, dar noul Giulești este infernal. Orice echipă care va veni va avea probleme serioase.
- Ai schimbat ceva antrenori la Rapid, îi poți caracteriza?
- Primul a fost Constantin Schumacher, foarte sufletist, implicat și atașat de jucători. Apoi a venit Pancone, o personalitate foarte puternică, transmitea o stare de spirit aparte, mie mi-a plăcut foarte mult, de la ce transmitea echipei până la metodele de antrenament, chiar dacă n-am jucat mereu cu el. Apoi Adi Iencsi, care vine din peluză, ca să spun așa, un rapidist pursânge care m-a ajutat mult, și acum am o relație bună cu el. Nicolae Grigore este un băiat foarte implicat, cred că va avea un viitor foarte bun. Și Dan Alexa mi-a plăcut, m-a pus chiar și căpitan. Apoi a venit Mihai Iosif, un rapidist convins pe care nu-l va uita nimeni pentru ce a realizat cu noi. După, Adrian Mutu, simpla lui prezență te face să fii pregătit pentru orice. A jucat la cel mai înalt nivel, din punctul meu de vedere se bate cu Hagi pentru titlul de cel mai bun fotbalist român.
- Dacă ai fi avut oferte de la Steaua sau Dinamo, ai fi putut merge acolo?
- Sub nicio formă nu aș putea să joc nici la Steaua, nici la Dinamo după atâția ani la Rapid. Nici la Petrolul nu aș merge. Îmi spuseseră câțiva agenți că mă propun la Steaua, dar le-am spus să nu mă propună, că nu merg.
Petre Goge: „Sunt oltean, dar acum rămân rapidist pe viață”
- Te-ai gândit ce o să faci după fotbal?
- Da, ușor îmi pregătesc terenul. În fotbal niciodată n-ai siguranță. Mi-ar plăcea să-mi deschid un business, ceva mic. Poate o cafenea sau un restaurant. Nu aș vrea să mai rămân în fotbal pentru că vreau să stau mai mult lângă familie. E o meserie foarte frumoasă, dar pierzi alte lucruri. Nu ai mult timp liber, nu prea ai vacanțe, în fotbal nu există un program exact.
- Rămâi rapidist pe viață?
- În mod clar. Eu sunt oltean de fel, am jucat și la Craiova. Spuneam „Doamne, ce norocos sunt că joc la o asemenea echipă!", când jucam cu 10.000-12.000 de oameni în tribune, apoi la Brașov, unde am fost impresionat că erau 3.000-4.000 de suporteri care veneau și cântau „Steagul Roșu din Brașov", iar după am venit la Rapid și am văzut ce se întâmplă. Soția mea era surprinsă, o salutau oamenii și pe ea. Pe noi începuse să ne cunoască lumea ca pe o familie, chiar și pe fiul meu Zian, după ce cei de la Rapid au postat câteva poze cu el. E ceva minunat, lucruri pe care nu poți să le schimbi, e o stare de spirit cu care o să rămân mereu, nu pot să mă dezic de asta.
E o emoție foarte puternică atunci când ieși pe gazon, simți ca și cum ești luat în brațe și împins spre poartă. Suporterii sunt foarte pătimași, iar dragostea lor pentru Rapid te face să joci până în ultima secundă
- Petre Goge, fost fotbalist la Rapid
VIDEO Golul marcat de Gicu Grozav în Petrolul - Rapid 1-0
Citește și:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”