Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto) - Publicat luni, 24 iulie 2023 16:15 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 02:33
David Popovici (18 ani) a explicat strategia din seriile și semifinalele probei de 200 de metri liber. Campionul mondial en-titre a remarcat câteva detalii interesante în bazinul de la Fukuoka.
- Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale de Înot
- Finala probei de 200 metri liber va fi marți, 25 iulie, ora 14:02
- Campionatele Mondiale de Natație nu sunt transmise la TV, doar pe platforma de streaming Antena Play. Toate informațiile pot fi urmărite în timp real pe GSP.ro
- David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 28 iulie.
David Popovici s-a simțit bine în cursa care i-a adus biletul pentru finala probei de 200 de metri liber. Sportivul legitimat la CS Dinamo s-a calificat cu cel mai bun timp, 1:44,70.
După o cursă electrizantă, David Popovici a venit la zona mixtă și s-a bucurat că era un scaun pentru el. O cursă de 200 de metri, oricât ai fi de bun, te trece prin stări diferite.
David Popovici: „Am vrut să termin primul în semifinală”
„Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul. Uite, că de data asta aveam și un obiectiv pentru a-mi asigura cumva calificarea. Am vrut să termin primul semifinala pentru că știam că voi intra oricum în ultimul act", a spus David Popovici despre rezultatul din semifinale. Ulterior, a comentat cu mult umor și parcursul din serii.
„M-am simțit bine, n-a fost ușor, niciodată nu-i ușor. De dimineață, după ce terminasem proba, eram în bazin de relaxare și m-am întâlnit cu câțiva competitori și ziceau e ușor ușor. Nu, nu, chiar nu e ușor.
De dimineața am înotat mai încet a doua jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca nu cumva să fiu atât de tâmpit încât să nu mă calific.
Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și sportul, iar asta se vede”, a dezvăluit Popovici.
David Popovici: „Nu îmi place să pierd!”
„Cred că nimeni nu are dreptul să-și dorească mai mult decât tine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinții. Și presiune, presiune, presiune. Întotdeauna există, n-am ce să-i fac. Există, în schimb, pot să controlez ce presiune ajunge la mine și cu fiecare cursă și cu fiecare concurs, învăț s-o gestionez din ce în ce mai bine.
Cum spunea și Michael Phelps, el nu iubea să câștige, ci ura să piardă. Nici mie nu-mi place să pierd, însă știu că dacă se va întâmpla vreodată, pentru că se poate întâmpla, ori e o victorie, ori am învățat ceva. Așa că, cu mentalitatea asta, nu prea are ce să deranjeze”, a comentat David.
Îmi doresc să-l cunosc pe Michael Phelps, nu am vorbit față în față cu el, deși e un om complet normal, dar eu crescând, avându-l ca pe un idol, singurul la care mă uitam atât de mult la înot...
Mă trezeam dimineața și asta făceam, mă uitam la cursele lui. Ar însemna ceva chiar important pentru mine să-l cunosc și cred că o să am ocazia prin prisma sponsorului nostru acum comun, Omega
- David Popovici
Citește și alte știri de la Campionatele Mondiale de natație:
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”