FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO Edi Iordănescu, explicații pentru selecție: „Dacă i-am fi luat și pe ei, ar fi fost surplus”

Edi Iordănescu, 45 de ani, selecționerul echipei naționale, a oferit un interviu pentru FRF înainte de „dubla” cu Israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024.
Edi Iordănescu, 45 de ani, selecționerul echipei naționale, a oferit un interviu pentru FRF înainte de „dubla” cu Israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024.

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 16:40 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 17:06

Edi Iordănescu, 45 de ani, selecționerul echipei naționale, a oferit un interviu pentru FRF TV înainte de „dubla” cu Israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024.

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)
Transformare radicală » Naționala României nu mai este de Serie B, are 5 jucători în Top 5 campionate
România - Israel
Transformare radicală » Naționala României nu mai este de Serie B, are 5 jucători în Top 5 campionate

Edi Iordănescu: „Vor fi momente dificile, trebuie să știm să le gestionăm”

„Sunt două meciuri foarte importante, am muncit să ne câștigăm această poziție în grupă. Depinde doar de noi să continuăm parcursul și să ducem România la Euro. 

Pot să mă declar mulțumit doar la final, nu acum. E o poziție calificabilă, dar vor fi și momente dificile și trebuie să le gestionăm la fel de bine ca până acum. 

Trebuie să confirmăm lucrurile bune. Coeziunea, spiritul, forța grupului reprezintă în continuare pentru mine valori fundamentale. Suntem mai bine decât eram în urmă cu un an și jumătate. Suntem pregătiți pentru orice, și să suferim, doar pentru a face pasul către calificare”, a declarat Iordănescu.

Edi Iordănescu: „Sunt nume importante pe care le-am monitorizat constant și care acum au rămas afară”

Apoi, fiul „Generalului” a oferit câteva explicații pentru modul în care a făcut selecția:

Îmi doresc continuitate, să creez coeziune, omogenitate. Am vrut să nu fie multe schimbări de la o acțiune la alta. 

Am puterea să recunosc că sunt nume importante pe care le-am monitorizat constant și care acum au rămas afară. Am mers și pe continuitate, și pe experiență. Sunt jucători care au trecut prin multe momente dificile la națională și știu ce înseamnă presiunea. 

Mai sunt 2-3 fotbaliști din campionatul nostru, 2-3 din străinătate care puteau fi alături de noi, dar încercăm să facem selecția cu o anumită logică, să fie posturile dublate. Dacă i-am fi luat și pe ei, am fi avut surplus pe anumite poziții”.

Edi Iordănescu, despre...

  • despre revenirea lui Nicușor Bancu: „Sunt fericit că revine alături de noi. A trecut prin momente grele, a avut parte de toată susținerea mea, la fel ca toți băieții care au trecut prin astfel de momente. Se întoarce la lot un fotbalist valoros, un caracter deosebit și sunt sigur că ne va ajuta”
     
  • ajutorul pe care l-a oferit unor fotbaliști: „Avem 2-3 nume la lot care nu traversează cele mai bune perioade în acest moment. Au nevoie de minute, au sprijinul meu. Sunt jucători cu experiență la națională, jucători de Primera sau Serie A, nu ne permitem luxul să-i pierdem. Sunt bine medical, au făcut pregătirea cu echipele lor și e important să-i câștigăm. Îmi doresc ca aceste perioade ale lor să nu se prelungească”
     
  • parcursul echipelor românești în cupele europene: „Fericit nu pot să fiu, pentru că nu avem nicio echipă în grupă. Am trăit cu emoție fiecare joc al echipelor noastre. Selecționerul își dorește ca echipele românești să fie angrenate în competițiile europene, așa cum îmi doresc și pentru jucătorii noștri. Din păcate, stăm prost la acest capitol. Dar avem obligația să fim locomotiva fotbalului românesc, să ținem steagul sus. Trebuie să înțelegem că fotbalul românesc are nevoie de multă muncă”
     
  • cum s-au schimbat Israelul și România față de amicalul din martie 2022, scor 2-2: „Sunt lucruri care s-au schimbat. Ambele echipe erau într-o perioadă de tranziție la acea perioadă. Am stabilizat multe lucruri, dar mai sunt aspecte care mă nemulțumesc. Nu suntem la nivelul pe care eu îl doresc, dar suntem pe drumul cel bun. Cu toate astea, am progresat, suntem pe drumul corect, important e să accelerăm procesul de dezvoltare”

Haideți să ne concentrăm prima dată pe jocul cu Israel, e primul și cel mai important, apoi putem vorbi și despre al doilea joc

- Edi Iordănescu, selecționer România

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

  • PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)
     
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă  (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)
     
  • MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)
     
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

VIDEO. Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, a numit obiectivele echipei naționale în „dubla” din septembrie: „Un egal cu Kosovo și victorie obligatorie cu Israel”

Mai multe articole despre echipa națională: 

După ce a suferit în Giulești, Burcă îl pune în gardă pe Edi Iordănescu: „Are forță mare. Să analizeze foarte bine”
AVERTISMENT
După ce a suferit în Giulești, Burcă îl pune în gardă pe Edi Iordănescu: „Are forță mare. Să analizeze foarte bine”
Israelul vine la București cu noul val: 11 dintre cei 24 de jucători au sub 25 de ani, patru sub 20 de ani!
PRELIMINARII CE 2024
Israelul vine la București cu noul val: 11 dintre cei 24 de jucători au sub 25 de ani, patru sub 20 de ani!
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (33)
fcuniversitatea1948
fcuniversitatea1948  •  04 Septembrie 2023, 10:52

bancu si puscas n-aveau ce cauta la nationala. in schimb chitu trebuia convocat. dar nah... ieti si selectiile lui.

MaxiP
MaxiP  •  04 Septembrie 2023, 10:49
Postat de ionescugeorge77 pe 03 Septembrie 2023, 18:33

Edy pe ce criterii l ai selectionat pe Bancu ?...o sa vezi ce o sa te ajute ...la fel si Screciu ...toti ceilalti nemancati au venit pentru bani ...nu simt nimic pentru Romania ...in frunte cu tine sunteti o banda de nesimtiti ...

Bancu si Puscas sunt convocati ca nu ai pe cine altcineva. Eu nu inteleg de ce a doua solutie pentru postul de fundas stanga e Camora. Batran si slab, nu ofera nicio solutie si nicio perspectiva. Il ai pe Borza, jucator promitator, cred ca ar face fata. In caz de orice, a treia solutie era ametitul de la Kortrijk, dar nu Camora. Varfuri nu avem, efectiv niciunul. Puscas e singurul care ramane un jucator cu un nivel fizic si valoric cat de cat de luat in seama, in rest nu poti decat sa improvizezi. De asta ma mir ca nu e luat Dragus, care poate juca varf, pe un post pe care chiar nu ai solutii. Si-a revenit Andone, dar cu el risti oricand sa ti se rupa. In conditiile actuale insa, este si el o solutie, pana la urma el are cele mai multe evolutii la nivel inalt, multe apreciabile, dintre toti.

MaxiP
MaxiP  •  04 Septembrie 2023, 10:43
Postat de soimiisibiu pe 03 Septembrie 2023, 18:57

Nu înțeleg de ce e Pușcaș pe acolo. Ala e rezerva rezervelor la club, nu a mai jucat de câteva luni, chiar nu găsim alți atacanți? Ma mir ca e selecționat Barligea, cu toate ca Alibec și Pușcaș sunt favoriții lui Iordanescu. Dacă facem un punct în dubla asta sa fim bucuroși.

Acum, din tot lotul de legi de Puscas? Ok, rezerva rezervelor, da' tu l-ai vazut jucand pe Birligea? E imposibil sa aduci asa ceva in nationala, pe bune. Trimite-l pe Birligea la Genoa, nu joaca nici cu juniorii. Da, pe postul ala chiar nu sunt foarte multe variante. Realitea e ca Puscas e prima optiune, Alibec e mai slab ca el. Adica o fi fost el vedeta pe la noi si prin preliminariile Conference League, dar daca-l aduci pe Puscas in Liga I iti marcheaza de 4 ori cat el. Plus ca sta mult mai bine fizic. Nu stiu cum in situatia asta nu a fost convocat Dragus, care nu e neaparat varf, dar era o solutie de avarie, inca pentru mai multe posturi. Nu, il aduci pe Birligea, sa scoata CFR 200 mii de euro in plus la transfer. Ca asta e de fapt obiectivul principal al nationalei.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează